Имена за момиченце с руски корени или звучене

• 4 358
  • 82
  •   1
Отговори
Здравейте, имате ли любими имена, които дори да не са руски по произход, по някакъв начин свързвате с Русия? Търся име за момиченце с руски корени, което да звучи нежно и красиво. Не държа да е типично руско, достатъчно е и да го напомня по някакъв начин. Нямам предпочитания към започващи буквички или дължина. Знам, че за всеки е различно, затова ще ми е интересно да науча с кои женски имена свързвате Русия. Аз лично харесвам Татяна и Анастасия, но не съм запозната особено с културата им и не се сещам за много варианти.

# 1
Познавам украинче Алесия, типично било, майката е Алла.
Името Алия го свързвам само с певицата, но всъщност разбрах, че било много разпространено в Казахстан.
Виж разни руски статистики в нета за любими имена, все някое име ще се хареса.

# 2
Алена, Алина, Настя.
Дъщеря ми е Валерия и редовно я питат дали е с руски произход, а ние с баща й никога не сме възприемали името по този начин.

# 3
  • Далечният изток
Тамара, Надежда, Наталия, Вера (Вяра), Валентина, Елисавета, Екатерина, Зина, Лариса, Марина, Олга, Полина, Руслана, Светлана, Юлия.

# 4
Оля, Нася, Мария, Елена, Екатерина, Татяна, Наташа, Павлина
Жени с тези имена и руски гени познавам аз.

# 5
Олга, Оксана, Нина, Зоя, Тамара, Лариса...

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 23:10 от Radilena

# 6
Людмила, Наташа, Анфиса, Ксения, Арина, Олеся, Раиса, Соня, Люба.

# 7
Людмила и Анастасия ми харесват. Иначе свързвам Русия и с: Ирина, Наташа, Татяна, Дария (Даша).

# 8
Арина, Алина, Лариса, Анастасия.

# 9
Много харесвам Таисия. Познавам жена с такова име  с руски корени..  Името имало египетски произход

# 10
Светлана

# 11
Лидия, Зинаида, Любов, Инна, Полина, Александра.
Всъщност руското звучене на иначе международни имена идва най-вече от руските галените обръщения - Даша, Маша, Настя, Таша, Саша, Лида, Лена, Оля и др.

# 12
Калина

# 13
Мода на имена се е променила малко. Струва ми се се сега по-често се срещат Дарья, Алина, Арина, Полина, Кристина, София (Софья), Анна, Диана, Мария, Ксения, Алёна (не е съвсем същото с име Елена), Анастасия, Вероника, Надежда, Ярослава. И обратно, популярни в моето детството Наталья, Ольга, Татьяна, Екатерина, Елена, Оксана, Ирина, Светлана, Александра се срещат по-рядко. Почти не спомням познати деца и младежи с имена Галина, Зинаида, Нина, Раиса, Лидия.

# 14
  • София
Широко употребявани са Мария, Елена, Ирина, Александра, Марина, Людмила, Надежда, Ирина, Юлия, които и при нас са популярни.

Общи условия

Активация на акаунт