Мъжът "провайдер"

• 45 164
  • 478
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не е фалшив патос статията, за жалост. Дори има още много, което не е обхванато, като неспазващите законите продавачи на алкохол и цигари на малолетни; неспазващите законите лавкаджии в училищата; умопомрачително безобразните шофьори по пътищата, а защо не и моят персонален „любим” проблем - в 21 век, в европейска столица, ме е страх да пусна детето си само навън, за да не го нападне глутница кучета.
И ако проблемите в статията живота в балон помага, за тези горе - не. Знам го, защото и аз живея в балон.
Не знам защо продължавам да се инатя.да.живеем.тук. Тоест, знам донякъде за себе си, но причините са сантиментално-семейни, не някакъв глупашки оптимизъм.
Това малко оф топик дойде, понеже балона си го осигуряваме заедно с другия провайдер, та не е.много по на Сирен темата, сори за което.

# 271
Не е фалшив патос статията, за жалост. Дори има още много, което не е обхванато, като неспазващите законите продавачи на алкохол и цигари на малолетни; неспазващите законите лавкаджии в училищата; умопомрачително безобразните шофьори по пътищата, а защо не и моят персонален „любим” проблем - в 21 век, в европейска столица, ме е страх да пусна детето си само навън, за да не го нападне глутница кучета.
И ако проблемите в статията живота в балон помага, за тези горе - не. Знам го, защото и аз живея в балон.
Не знам защо продължавам да се инатя.да.живеем.тук. Тоест, знам донякъде за себе си, но причините са сантиментално-семейни, не някакъв глупашки оптимизъм.
Това малко оф топик дойде, понеже балона си го осигуряваме заедно с другия провайдер, та не е.много по на Сирен темата, сори за което.

Напротив, това си е баш е същността на темата май. Ако статията приемем, че е вярна, то в такова общество стратегията да намериш богат мъж и да поемеш ти функцията на детска градина, училище, медицински грижи, пазител от кучета и т.н. не изглежда отчаяно. Наистина, цитираната средна заплата от 1500 на месец е прекалено малко и не стига да я дадеш на други да поемат тези роли; а цената, която плащат деца в описаното общество, ако някой не компенсира тези дефицити, би била доста висока. Като добавим неописаните неща, защото авторът е мъж, а именно, дискриминацията към майките , дори и на "нормалните" работни места, таванът, с който се сблъскват, липсата на адекватно осигурена работна сигурност, да не говорим за кариера и равно оценяване. ... Мъж провайдър и опа, с пари си правиш балона. Изглежда ... логично, особено ако нямаш уменията и позицията и ти самата да направиш 5-6К на месец в допълнение на неговите 6-12К. И в статията си го пише.

Което не го прави приемливо за нормална среда в 21 век. Високите доходи би трябвало да докарват елитен стандарт на живот, а не да отиват да се тласкаш от все по-ниско падащото дъно. Жената на мъж с високи доходи не просто да си мечтае "а какво можеше да бъде ако в най-скъпата и чиста градина в града нямаше въшки". И т.н. и т.н.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 03:10 от elenna

# 272
Не съм чела цялата тема. Но около мен се случиха някои случки с близки приятелки, чиито провайдери намериха нова любов и си биха камшика по посока новото и свежото. Та да попитам - какво се прави, когато провайдерът изчезне, а на хоризонта друг желаещ за ролята не се забелязва? Simple Smile

Именно това питах и аз " ко прайм, когато провайдъра е по една или друга причина вън от картинката?"
Не е ли тогава шока в пъти по-голям, ако не можем да разчитаме на себе си да продължим? Или животът ни приключва, заедно с провайдъра?

Не желая да имам обща сметка с никой...." пАрен-каша духа"..

# 273
Mom of 3, бившият ти ще дойде доста скапан човек.

# 274
Mom of 3, бившият ти ще дойде доста скапан човек.

Нее, не бих обидила бащата на децата ми по никакъв начин. Времето, когато му бях ядосана отмина отдавна. Сега съм му само благодарна. Не само аз, но и той израстна като човек, откакто не сме заедно. Просто и двамата сме по-добри хора по отделно! 😊

# 275
Тук някакви много тежки обременености се коментират. Свободата? Че коя жена е с отнета свобода?
Най-често тази, която е влязла в ролята на цигането пред баничарницата и доброволноя е разменила свободата срещу една баничка.

Не мисля, че някой тук рита срещу възможността на мъжете да осигуряват добър стандарт на семействата си, особено в годините, когато децата са малки. Ритането е по-скоро срещу възприемането на мъжа само и единствено като ходещ банкомат и срещу готовността на жената да се държи като сллугинче от разказ на Чехов, само и само банкоматът да каже пин кода.

# 276
Щом смяташ, че семейство и добре гледани деца са "баничка", така да бъде. За мен са съкровище.

Сега кой как трябва да поема - аз лично предпочитам да съм слугинче на мъжа си, а не да съм задължена на правителство или корпорации. Не знам защо си мисля, че е по-добре да се въртя на пета пред тоя, дето ме е избрал и ме обича, а не пред някой, дето ми е направил подробно сметката колко трябва да ръбам, та да си заслужа баничката.

Щото нека не се лъжем, ако провайдерът ти е толкова голям и влиятелен, няма да си слугинче, ще си роб направо.

И съм силно скептична, че трябва да се боря за свобода точно от мъжа си - обаче някои са добре подковани идейно да не си вярват.

Освен това просто темата е финансова. Ако искаш, мога да пусна тема каква уникална личност е мъжът ми и защо го избрах. Така че малко грешно преекспонираш ролята на банкомат.

# 277
Сирен, знам, че отново ще подминеш коментара ми, но държеше да подчертаеш, че темата не е за теб и за партньора, от който имаш две деца и те издържа, а че говориш "по принцип". Пари за психотерапевт не ти ли остават, че ползваш форума с тази цел?!

# 278
Стига де, ако имах време за психотерапевт, щях да правя около 10 по-приятни неща с парите.

Аз пак да повдигна въпроса - сериозно ли ми се предложи като по-добрата опция да разчитам на правителство и корпорации за гръб, а не на гаджето? И викате там жената е супер независима, никой не я юрка, а децата й се гледат по най-високите стандарти...и един мармот...

И още една тема ми е интересна - Еленна си призна, че с малки деца няма как да не останат на заден план някои неща в ранните години, дори жената да е работеща. Обаче тука излиза, че всички ССФ с годиначета хоп! и са кацнали на заплата от 5-6 хиляди лева.

Между другото, заплата не е синоним на доходи. Доходи може да има от много източници.

Тази сутрин му направих сандвич, свободна ли съм или да бягам с 200...

# 279
  • Сф
А аз не схващам защо темата е зададена така високопарно.Всъщност се търси оправдание за безделието на някои жени.
Още от времето на соца някои жени предпочитаха да раждат и да са домакини, отколкото да работят. Поработваха между ражданията и айде пак. Няма лошо.
В Англия преди 50 години имаше такъв избор и някои натвориха по 5+ деца, подпомагани от правителството.
Сега в бг няма соц. система , която да плаща самоусъвършенстването на жената над тенджерата, та го намирам за леко подло да чакаш на мъжа само да те " чува" со све отрочета...Провайдър ли беше? Grinning
Използването на англ.думи непрекъснато, ми напомня смяната на ударенията на думи по соца. Така е , интелигентните трябва да се само ребутват, за да ги отличим и ние простосмъртните. Stuck Out Tongue Winking Eye
Естествено че и разбор на доходите по населени места и професии ще има, как я мислите вие таз' работа, а!
В тая тема само люде от НГДЕК и НАГОРЕ мож' са изкажат! Ама - ха!

# 280
  • Куциндрел
Свободата и провайдването не се измерват само с пари.
Ако аз нямах провайдване, едва ли щях толкова много да се отдам на хобито ми. Отделно през седмица все някой хахав кат мен ми е на гости за обмен, а и цяла почивка изкарахме покрай хобито ми.
И за втора  почивка се готвим.

# 281
  • София
Кое наричаш " кривване от коловоза"?
За мен е много важно партньора да одобрява, това с което сезанимавам и да ме подкрепя в мечтите, които искам да постигам. Трябва да е взаимно. Аз бих подкрепила мм във всяка идея, стига да е легална и достатъчно щура! Същото очаквам и от него! 😊
За работата. Ако реша да търся нещо по- различно и да ми се натяква, че не бива да има дупки, за да не отиде развитието в реката и прочие натискания.
Аз самата съм достаттчно отговорна, за да ми пили някой как трябва да "нема празно".

# 282
Много ми е трудно да "продам" някои от хобитата си на гаджето и да го убедя, че са добра идея, а не тотално безразсъдство.

Мен ме запитаха докога провайдърът търпи жената, преди да стане токсичен. Аз на свой ред ще запитам - доколко корпоративното гадже търпи женските капризи, преди да стане токсично? Щото нали, там безплатен обяд няма. Малка дупка в сивито, не много години и си аут от играта завинаги, с голямо черно петно. Мдам, голяма сигурност и свобода в тоя корпоративен свят...

# 283
  • София
Не съм питала конкретно за теб, подхвърлено в общ вид. Да уточня Simple Smile

Наистина тази ситуация ми де струва по- интересна за обсъждане. Другото е ясно- едните са развиващите се на дивана, другите в гадния офис и всяка групичка за всяка друга е като различна вселена.

За мен дори свестните в един момент избушват. Не всички, но някаква част.

Не разбрах въпроса за корпоративното гадже. Какви капризи визираш точно?

# 284
  • София

Мила, това е мъж под чехъл. Среща се в разговорната реч и като чехльо, мухльо, пундьо и т.н... Който доставя парите, които изкарва на жена си, като инкасо служител и оставя тя да се разпорежда с тях. Не ти ли се струва малко странно парите, които ТОЙ изкарва да наричаш НАШИ? Или ако това е така, то трябва да го реши той. Макар, че доста странно мъж да реши някой друг да управлява бюджета и изстраданите от него финанси...

Иначе това, че правиш салата вечер го похвално. Поне тази жертва се откъсва от теб.

Мила, а това твоето, в разговорната реч се нарича "черна завист" Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт