Мъжът "провайдер"

• 45 164
  • 478
  •   1
Отговори
# 330
Чистене, чистене. Стига ми толкова. За другото си имам химическо чистене, партньор и безкрайно много енергия. Слугинажът ме депресира и още от баба си знам, че една жена ако остане да се занимава главно с него, по-добре да иде да се разходи, защото е по-смислено Wink

# 331
На мен тази тема ми е чудна и не мога да разбера, какъв е смисълът някой да се обяснява, какви решения е взел и как си прекарва дните.
Някой в някакъв форум да не би да го "обвини" в нещо си?!?
Налудничаво звучи и говори за липса на контакти с реални хора.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 20:00 от Tsugumi

# 332
Който плаща, той поръчва музиката, е принцип от векове за векове. И няма и нужда от откриване на топлата вода. Въобще, откриването на топлата вода е супер енергоемък и времеемък процес с 0 възвръщаемост.

Възпитавам дъщерите си никога да не бъдат финансово зависими от мъж. Винаги да са образовани и актуални към пазара на труда на мястото, където живеят. И винаги да имат пари сами да си купят зимните ботуши и летните рокли.

# 333
Не знам на кого дължа обяснение. По-скоро си търся начини за противопоставяне на тоя дух на времето, че ако жената не дава признаци за тотално раздаване в работата, има голяма черна точка и е цял живот в риск да няма кариера и да стои до кофата. И че да работиш само с цел да нямаш дупки в сивито е супер смислено, ако ще да си на нулата или на минус.

Всеки има право да вярва в собствените си илюзии, иначе самоубийствата заради депресии биха били доста по-чести, а когато нямаш собствено въображение, може да се метнеш на популярните илюзии, прегърнати от съвременното общество. Ти не си човек без въображение и не вярвам, че ти пука от черната точка, която ще ти пишат работещите майки без дупки в сивито. А какво е смислено обикновено се осъзнава в друг етап от живота и общо взето са нещата, за които не изпитваш съжаление, че си направил.

# 334
На мен тази тема ми е чудна и не мога да разбера, какъв е смисълът някой да се обяснява, какви решения е взел и как си прекарва дните.
Някой в някакъв форум да не би да го бил 'обвинил" в нещо си?!?
Налудничаво звучи и говори за липса на контакти с реални хора.

Проблемът е, че тая оценка не е само във форума, а като цяло витае във въздуха. Въобще не говоря за форума. Изказванията във форума са точно отражение на външната реалност, а тя е - неприязън към неработилите.

Нофелет, ако е парите за ботушки, там е лесно и евтинко. Другите разходи са големи. Дъщерите ти ще могат ли сами да си изкарат за голямата къща, уроците по цигулка, хубавите квартали и частни занимания? Учи ги да бачкат яко, не само за ботушки и парцалки. За ботушки и аз изкарвам със заетост на парче.

Янечек, черната точка не я пишат майките, пишат я работодателите. Е, не че няма креативни начини за запушване на дупки в сивито.

# 335
Има начин да не ти пука какво ще кажат работодателите за дупките в CV-то ти. Самият ти да станеш работодател или да работиш за себе си.
Ако се надяваш само на работодателите да те оценят над приемливия за теб и мъжа ти минимум, може и цял живот да работиш върху себе си и възпитанието на децата. Няма лошо всъщност, щом това ви устройва.

# 336
"Витае във въздуха" ?!
Вероятно проблемът е в средата. Аз също имах възможност да не работя, но не общественото мнение ме накара да се върна, напротив, щях много добре да се впиша в средатa.
От това, което пишеш, уж средата ти те подкрепя, не знам (а и не ми е работа), какво действително се случва, но ще се повторя, излъчваш силно неудовлетворение. Мисля, че използваш форума да се самоубеждаваш в теории, в които трудно вярваш. Нямам проблеми с това, но не е приятно отношението ти към други съфорумки, когато коментираш техния живот и решения.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 23:25 от Tsugumi

# 337
Е стига де, ясно е, че животът с малки деца си е блато, никой не си е нито на върха на кариерата, нито на върха на щастието. Имам още 2-3 години, докато най-малкото излезе от нелогичната и непредсказуема възраст. Нормално е да не съм маниакално нахилена и позитивна.

Ако трябва да постигна собственото си доволство, всички във фамилията ще страдат и/или ще ме помислят за луда.

Не че нещо, но да учиш с малко дете е една идейка по-различно от натиска да изкарваш пари с малко дете. Даже ученето е точно уплътняване на майчинството и по-приятна алтернатива на корпоративната среда. Интересно имаше ли огромна стипендия, или дето се вика, уби лъва с тоягата, ама зад теб имаше ловец с пушка...

# 338
Чак неудовлетворена Сирената не ми изглежда, а скучаеща по-скоро.
И за разлика от нея, която един път не съм засичала със злобни подмятания, колкото и да я нападат, някои лекичко да ги зачекнеш и вадят змийските езичета. Че и мъже. Много са показателни тези ситуации – накарай някой да излезе от зоната си на комфорт и му гледай реакциите. Те казват много. Simple Smile

# 339
Сирен, в една друга тема обясняваше, че ти да си добре е на първо място (ставаше дума и за кислородната маска), пишеш непрекъснато за умора, от друга страна, си непрекъснато онлайн и участваш активно в темите. Може и децата да те натоварват, не знам, но помисли и за други начини, които да ти действат добре.

Аз не бих нарекла животът с малки деца "блато". Звучи много жестоко и към тях.

# 340
Ми да, скука си е, гледането на малки деца изисква известен елемент на скука и предсказуемост - иначе работата се омазва тотално. Всеки път като се опитаме да направим нещо интересно, накрая се връщаме като бити с тояги, изнервени и възрастни и деца, и се питаме - а това упражнение за какво беше. Признавам си без бой.

Никоя обаче не спомена какво значи да е независима. Мъжът й разполага с целия си доход и има опцията ако не иска, да не дава никакви пари? Аз лично не смятам, че изкараното от мъжа ми е само негова заслуга. Напротив, той има възможността да работи, което не е без ефект върху семейството - ние сме бекъп и се грижим за него.

Най-много ми хареса подмятането за дъщерите и как таткото не ги харесвал, щото мъжете-провайдери не харесвали момичета. Не знам коя кристална топка им го каза.

# 341
Животът с малки деца не е блато, а е благодат, особено ако имаш пари, едни от най-хубавите ми години са били точно двете ми майчинства. И тези деца толкова бързо порастват и стават големи, че направо е грехота да говориш така. Може би блатото ти идва заради това, че си с породени и със сигурност ти е по-трудно, отколкото на мен ми е било, но принципно гледането на дете е супер лесна, приятна и благодарна работа, защото резултатите не се губят и ги виждаш как се проявяват година след година, т.е. ако добре си я вършиул тази работа, удовлетворението е гарантирано.

# 342
  • Сф
Талант, светоусещане, дарби - с пари не се купуват.Интелигентният и знаещ човек ще насочи детето си правилно и не е нужно да има 4 цифрена сума само за уроци и занимания, чистачка, баячка и ЧУ.
Реализацията след вложеното е важна .Всеки може да бленува и да се оценява за 5 бона, дано има кой да му ги даде обаче!
П п. 600 лв се изкарвали с лекота ..бре, бре., бре.На чужд гръб само че..

# 343
Животът с малки деца не е блато, а е благодат, особено ако имаш пари, едни от най-хубавите ми години са били точно двете ми майчинства. И тези деца толкова бързо порастват и стават големи, че направо е грехота да говориш така. Може би блатото ти идва заради това, че си с породени и със сигурност ти е по-трудно, отколкото на мен ми е било, но принципно гледането на дете е супер лесна, приятна и благодарна работа, защото резултатите не се губят и ги виждаш как се проявяват година след година, т.е. ако добре си я вършиул тази работа, удовлетворението е гарантирано.

Да бе, ама има жени, които са по-приспособени към тоя вид задачи. На мен ми идва скучно - изостреното внимание, дейности, които не са ми любими. Адаптирам се, но не е това, което ми дава криле. Много зависи какво харесваш в живота, някои жени наистина много добре се адаптират. Самото гледане не е трудно, наистина. Но примерно дори с отмяна от таткото пак липсва време, отказала съм се от някои хобита, тегаво е - таман нещо подхванеш и някой го взривява и оповръща.

Е как да не се изкарват лесно 600 лева - дремещите по магазинчета и бутици взимат 1000.

# 344
  • Пловдив
И за разлика от нея, която един път не съм засичала със злобни подмятания, колкото и да я нападат, някои лекичко да ги зачекнеш и вадят змийските езичета. Че и мъже. Много са показателни тези ситуации – накарай някой да излезе от зоната си на комфорт и му гледай реакциите.
Не, наистина - само лежерно, но пък редовно, омаловажава чуждите качества и постижения и съвсем уж неадресирано изтъква своето "превъзходство", но то лошо няма, де.
Между другото, и на нея не са и напълно чужди и "личните" подмятания.

Общи условия

Активация на акаунт