Мъжът "провайдер"

• 45 139
  • 478
  •   1
Отговори
# 405
Не може, такава му е джендър ролята. Ако иска да свири и да взима малко пари, ще си вземе съответната жена, която да му се навие - или никаква. И няма да предявява претенции.

Мъжете са друга бира. Би трябвало отвътре да им идва да драпат за пари и позиции, нали уж били бойни.

Уиш, не знам, не се движа в средите на големите наследници. Впрочем знам за един с тютюнев склад. Не бачка, баща му му дава хиляда лева и си прави кефа. Е как да го взема такова чудо - и със зестра да ми го дават, не ща. Искам мъжът до мен да прави нещо ново и интересно, не само да си лежи на наследствата.

# 406
Номер 2 ли ще чакаш? Мъжът ми беше самостоятелен от родилния дом горе-долу. За добро или лошо, поради моето здравословно състояние, му се наложи много пъти да се оправя сам самичък, с дни, с кърмаче. Оцеля. Даже не го е правил на въпрос.
Заяждаме ли се или на мен така ми се струва? Невероятно, че не го е правил на въпрос - да му се даде медал, че не е правил на въпрос здравословното състояние.

--

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 21:47 от Анонимен

# 407
Ми, да бачка. Имотите са капитал. В ръцете на човек, който знае какво прави, носят пари. Аз нула лева не бих му дала на тоя. Баща му пак много се е бръкнал. Мърда, която само се премята от кълка на кълка, и с имоти, и без имоти, е противна.

# 408
Мисля, че доста жени всъщност се принуждават да се върнат твърде рано след раждането на работа, за да не им изстине мястото. Но пък после започват да им мрънкат работодателите за честите отсъствия поради болест, та...малко солено им излиза ранното връщане. Особено после в комбинация с онова изказване, че нямало незаменими хора, направо може да съжали човек, че толкова отговорно е подходил, връщайки се на работа.
Ох, думите ти директно ми извикаха една случка от последната фирма, в която бачках. Значи, една маца започна при нас след дълго избиране за позицията, и те все не случват нещо (аз знам що не случват, подборът беше безумен, но това е друга тема). Идват започват разни мадами, стоят по седмица и си тръгват. А работодателите бяха кошмарни. И тази новичката идва, започна тя, поовикваха я и нея, но тя си мълчи. И се задържа. После като се сближихме, тя разправя как на интервюто я разпитвали дали е бременна, планира ли да има, в какъв период, има ли мъж, приятел, къде работи и тем подобни лично за мен тотално нахални вмешателства в личния живот. А, и задължителното, каква зодия е, това и мен ме бяха питали?Simple Smile
И, хитрушата, е била бременна на интервюто, но ги метнала. Тя си е търсела някаква работа, за взема майчинство. И задържа се тя месец, гледаме взе да идва с широчки роклички, блузки и оп на третия месец коремчето ѝ рязко се наду.Simple Smile Та, изкара си момичето до раждането при нас. Обаче, единият от мениджърите беше ужасно лайно, много гаден тип, и докато тя беше вече първите месеци в майчинство след раждането, изкоментира със студен гробовен глас, че ще се погрижи, Дани ще я наричам, да не се върне повече във фирмата.

Бгтатко, Еленна така фино те иронизира, обаче ти не спираш да се обясняваш колко си добър и колко е яко. Не, няма да станете взаимозаменяеми, разбери го това. Колкото и памперси да смениш добре и дупета да измиеш.Stuck Out Tongue Бебето си иска майката – глас, мирис, кожа, допир до определена възраст. Моето като беше хептен бебе, имаше моменти като чуеше гласа на баща си и започваше да реве. А и по-натам играчки със звукови ефекти направо я ужасяваха.
Но като се замисля, може да е било травма от фалшивото ми пеене, което единствено помагаше през първата година за заспиване. :>

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 17:09 от basila

# 409
Не може, такава му е джендър ролята. Ако иска да свири и да взима малко пари, ще си вземе съответната жена, която да му се навие - или никаква. И няма да предявява претенции.

Мъжете са друга бира. Би трябвало отвътре да им идва да драпат за пари и позиции, нали уж били бойни.

Уиш, не знам, не се движа в средите на големите наследници. Впрочем знам за един с тютюнев склад. Не бачка, баща му му дава хиляда лева и си прави кефа. Е как да го взема такова чудо - и със зестра да ми го дават, не ща. Искам мъжът до мен да прави нещо ново и интересно, не само да си лежи на наследствата.
Няма да говоря от името на Уиш , но смятам , че не си я разбрала. Става дума за категория имоти , които са в хубавите квартали. Това да живееш по наследство там , е нещо различно от това да си купиш ново строителство на място , където е било гола поляна. И това е  не само за имот , а и  манталитет. Класа.
Освен всичко друго , един такъв наследник , ако има как да отдава имоти под наем от такъв клас , ще има доста повече време за нещата , за които говориш- лично развитие, хобита. А не само да бачка като вол. Такъв човек е доста по-уравновесен , защото няма финансови притеснения за имущественото си състояние. А и със сигурност ще е интересен , защото ще има време да работи върху себе си .
Теб доста те чета и си ми интересна. Само че има и нещо друго , Сирен. В момента разсъждаваш така , но утре е възможно точно този модел , който в момента защитаваш , да спре да те устройва. Всичко е временно.  Утре ще мислиш другояче. Въпрос на времеви житейски отрязък.

# 410
Изглежда ли като "да права на въпрос" нещо от тези неща?

Да, изглежда. Не, не се заяждам. Нещата, които описа са най-нормалните на света. Дядо ми (лека му пръст), баща ми, мъжът ми са правели и правят същото без да се опитват да го изкарат като някакъв подвиг. Липсата на тези неща е патологичното изключение за един баща. Наличието им не е повод за медал.

# 411
Бгтатко, Еленна така фино те иронизира, обаче ти не спираш да се обясняваш колко си добър и колко е яко. Не, няма да станете взаимозаменяеми, разбери го това. Колкото и памперси да смениш добре и дупета да измиеш.Stuck Out Tongue Бебето си иска майката – глас, мирис, кожа, допир до определена възраст. Моето като беше хептен бебе, имаше моменти като чуеше гласа на баща си и започваше да реве. А и по-натам играчки със звукови ефекти направо я ужасяваха.
Ако беше фино, сигурно нямаше да се усетя, а аз усещам ясно недобронамереност, просто не разбирам от какво е провокирана Simple Smile Но вече не ме и вълнува особено.

Ами Вашето бебе е така, пък моето не е Simple Smile Напълно мога да се справя с всяко едно нещо свързано с бебето. Вероятно по-добре от доста майки. Ако да си "майка" е равнозначно на раждането и кърменето - никога няма да бъда и честно да си призная - нямам особено желание да преминавам нито през това, нито през месечния цикъл - изобщо не им е лесно на жените. Но за мен да си родител не е само раждане и кърмене. То ако беше, значи майките, които нямат кърма, не са никакви майки един вид. А тези кърмещите децата до към 5-6 години са най-майки. Чувствам се абсолютно пълноценен родител, точно толкова, колкото и съпругата ми. Сори, ако съм навлязал в свещената територия с това, че не просто гласът ми не го е разревавал, ами и по време на колики и днес мога да го успокоя дори по-лесно от съпругата си.

Важното по темата е, че като мъж, който може да направи абсолютно всяко нещо по грижата за детето, което една майка може, гарантирам от първа ръка, че нито е някаква невероятна мистерия грижата за едно дете, нито е такова разсейване на "провайдърстването", нито пречи на израстването - и лично, и кариерно. Форумите от своя страна пречат на всичко, включително и на родителстването.

Да, изглежда. Не, не се заяждам. Нещата, които описа са най-нормалните на света. Дядо ми (лека му пръст), баща ми, мъжът ми са правели и правят същото без да се опитват да го изкарат като някакъв подвиг. Липсата на тези неща е патологичното изключение за един баща. Наличието им не е повод за медал.
Не, заяждате се и то по доста невъзпитан начин. И то не е за сефте. И на всичкото отгоре току що вкарахте в патология не знам колко съпрузи и бащи, не само провайдера. Wink

# 412
Я, кажи, с какво вкарах патология? Ако един баща не се грижи за майката на детето си и за детето си, с които живее, това е патология, да. Стоя зад думите си. В описанието на действията ти се вижда нормална бащина роля. Сега, това, че не мога да се прехласна, когато някой го прави, може да ти дойде недобронамерено или като заяждане. Но не е такова, това са нормални неща.

# 413
Еленна, имаш ли представа, как се нарича тази патология? Извън "темата" ме интересува.

# 414
Хах, basila, позната история. Макар че в някои фирми за определени позиции не просто се погрижват, а направо си е неписан закон мястото на майката да не се пази. И каква зодия се оказа, че била Дани? (майтап, де Wink)

# 415
Еленна, имаш ли представа, как се нарича тази патология? Извън "темата" ме интересува.

В психологичната литература най-често е father absence. Но това е категория, която може да обхваща развод, смърт и други причини. Затова напоследък по-често се използва "limited father involvement." Смята се за отклонение от здравословната норма, с патологичен генезис (ментално заболяване, социо-икономически дефицити и т.н.) и с отрицателни последици. За справка, библиографията на това изследване: https://www.mathematica-mpr.com/our-publications-and-findings/pu … -are-most-at-risk

# 416
Хах, basila, позната история. Макар че в някои фирми за определени позиции не просто се погрижват, а направо си е неписан закон мястото на майката да не се пази. И каква зодия се оказа, че била Дани? (майтап, де Wink)
Е, Девичка, щото сме отговорни в работата си. Но проблемът ни е, че не обичаме да ни нареждат. Аз така и не се научих по времето на градене на кариера да приемам заповеди, което ме и отказа от катерене по разни измислени стълбици на успеха.

Да вмъкна, да, липсата на подкрепа на майката и детето веднага след раждане си е жива патология, която на мен ми костваше години да проумея. Но вече парен духа каша.

# 417
Хър Мяуджести, идеята е, че да чакаш да ти отраснат децата вече е късно - зейва дупка в сивито.

Та набиването на канчето е що имаш провайдър и що не са в ясла, след като вече са на цяла една година.

Не е нужно да се "набива канчето" на другите, които имат различно мнение от твоето. Тук всеки споделя своя избор и защо е избрал точно този начин. Аз си имам моята теза за избора си, а ти твоята. Няма "най-правилен избор". Всеки е такъв, стига децата да са щастливи.

Сирен, не е добре да водиш скучен живот. Измисли нещо и го промени! 😊

За провайдърите...не са за мен. Аз съм бoдлив трън и не бих се подчинила на някой, ако това което иска е в разрез с моите принципи, желания и интереси. Именно затова не желая да се самопоставям в капан, бидейки финансово зависима от мъж. Той има ли финансово надмощие, ще иска и да упражнява контрол над хората, на които провайдва. Тази зависимост имах предвид, а не емоционална такава. Емоционална имам към децата си.

# 418

Важното по темата е, че като мъж, който може да направи абсолютно всяко нещо по грижата за детето, което една майка може, гарантирам от първа ръка, че нито е някаква невероятна мистерия грижата за едно дете, нито е такова разсейване на "провайдърстването", нито пречи на израстването - и лично, и кариерно. Форумите от своя страна пречат на всичко, включително и на родителстването.

Коя грижа това?
Само сменянето на памперси ли?
Или цялостно? Щото ако е цялостно, язък ви и на грижата, ако отнема по-малко време от един форум.

А мултитаскването е мит и се говори за това от поне 5 години насам. Коренно противоположен е водещият съвет. И точно такива малки непредвидени действия разсейват много.

# 419
Аз и преди съм прокарвала тука една система за управление на времето, помодоро. Така или иначе, дълбоката концентрация с часове е мит и не е продуктивна. 20 минути продуктивност и як фокус с 5 минути разсейка са много по-оптимални от това да хванеш за правиш 200 неща наведнъж. А 5 минути са преспокойно време да смениш памперс ... на тризнаци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт