Мъжът "провайдер"

• 45 141
  • 478
  •   1
Отговори
# 390
Хър Мяуджести, идеята е, че да чакаш да ти отраснат децата вече е късно - зейва дупка в сивито.

Та набиването на канчето е що имаш провайдър и що не са в ясла, след като вече са на цяла една година.

# 391
И аз това се зачудих - оставят всичко и сменят памперс на 4 ръце. Барем някоя баба не викахте ли, че сам-самички мама и тате как ще сменят един памперс?

Аз пък имах станции за смяна на пет места из къщи - подложка, кърпи, памперси. Отнемаше ми 30 секунди без замисляне. На пода, на дивана, на леглото, в скута, не съм си и помисляла да викам асистент.
Е какво толкова да оставя? Не знам как си го представяте успешния работещ мъж - някакъв такъв вързан с катетър пред компютъра сигурно и на системи, че да не се разсейва с ядене и естествени нужди. Информация за Вас - всички хора на топ позиции могат да мултитаскват. Този лукс да работиш по само една задача го имат стажантите или някои държавни служители. Та под 4-5 задачи в даден момент от време не помня от колко години не съм имал Simple Smile на фона на това не е разсейване, а приятна почивка да видиш малкото сладко голо задниче на бебенцето, да го избършеш хубаво или да го измиеш - в началото я миехме при смяна, за да не се подсече - а после да го напудриш с не помня вече каква пудра се използваше или да го намажеш с кремче. Няколко минути е, по никакъв начин не ме е разсейвало от работните ми задължения и беше огромно удоволствие. Пък ако реша и е нужно - можех и за 10 секунди да го вържа памперса. Точно това впечатли някакъв лекар в кабинета.

Вие за какво сте гонили тоя норматив от 30 секунди с новороденото? За да напишете нещо много мъдро в бг-мамма ли? В момента моето дете е на ясла, а работата си я свърших вчера вечерта и днес до обяд. Вашите деца нали мама ги гледа, къде са сега? Мама как ги учи на рисуване, пиано и какво още беше там докато пише в мъдрата тема за провайдери и прави "социология" на пловдивските заплати? Simple Smile Ако хвана детегледачка в работното ѝ време да си цъка в интернет, ще хвърчи на секундата. Провайдърът как го търпи това висене нон стоп по форуми, докато уж му гледате децата? Stuck Out Tongue

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 21:48 от Анонимен

# 392
Обаче идеалът на БГ-мамата е той да смени точно 50% от памперсите и да къпе вечер. Тоест - доста си товарят мъжете неоптимално и после се чудят що се налага и те да работят.

Всъщност не се чудят, дори и да им се налага- те просто измерват собствената си стойност и значимост като жени и партньори с парите, които изкарват.

Разбрах, че смяната на памперси е свързана с промени в концентрацията, натоварва мъжа неоптимално и интелигентната партньорка на "провайдър" го освобождава от тази престация срещу осигурените от него услуги по провайдването й.
Такива обяснения, за да се каже, че провайдърът не върши тези неща.

# 393
Янечек, та кажи - хиляда в Пловдив нормално ли е, много ли е, или нищо особено?

Какво да кажа, стандартът в България е нисък, та затова с 1000 лева в Пловдив и двама работещи ще се оправите.

# 394
Ми то няма нужда да са двама работещите. И няма смисъл да работя за тия пари - няма и развитие дори. Всичките отиват за градината/бавачката, слагам и разходи около работата и съм на минус. Иначе още утре мога да си намеря подобна работа. Но за под 2,000 няма смисъл да си показвам носа навън.

Аз обаче съм хитра и не давах на таткото много страшното и трудно новородено. Обаче раздавам тодлъри за всички от сърце. Щото те са по-лесни за гледане:) новородени мога да гледам и 20, обаче тия мрънкащи ни-риба-ни-рак ми идват в повече:) и ги делегирам, когато мога, а той не отказва.

# 395
Най-голямото предимство е, че като се появи номер 2 някой ден, ще мога всичко това да го направя сам, ако се наложи и ще сме взаимозаменяеми.

Номер 2 ли ще чакаш? Мъжът ми беше самостоятелен от родилния дом горе-долу. За добро или лошо, поради моето здравословно състояние, му се наложи много пъти да се оправя сам самичък, с дни, с кърмаче. Оцеля. Даже не го е правил на въпрос.

# 396
Ми то няма нужда да са двама работещите. И няма смисъл да работя за тия пари - няма и развитие дори. Всичките отиват за градината/бавачката, слагам и разходи около работата и съм на минус. Иначе още утре мога да си намеря подобна работа. Но за под 2,000 няма смисъл да си показвам носа навън.

Не те пращам да работиш, само написах, че не е срамно да получаваш 1000 лв и да си мъж. Ако има нещо за срам, то е, че има работещи бедни и пенсионери, които ровят по кофите. За страната е срамно, не за мъжа, който със своите нищожни 1000 не може да бъде провайдър, та се налага освен Белчо, и Сивушка да се запрегне.

# 397
  • Paris, France
Отпуски от 2-3 години по света са рядкост. Във Франция е 3г от второ дете нататък. Свекърва ми има 9г стаж от отпуски по майчинство и е пенсионирана на 50г, защото има 4 деца. За първо и в Англия и във Франция е 3 месеца отпуската.

Преди 10-15г в заведения и молове местата за смяна на памперс бяха в женските кенефи. Така че, нямаше как ММ да ги сменя навън. Нямаше и как да кърми по понятни причини.

# 398

Не те пращам да работиш, само написах, че не е срамно да получаваш 1000 лв и да си мъж.

Срамно е, щото аз съм женка с дупки в сивито и мога да изкарвам толкова с лекота. За мъж...ми да се постегне бе...

# 399
....

Относно споделяне на успехи и интересни неща - суеверна съм, не ми се разказва. Животът ми е сдухан, скучен, беден, без перспективи и мечти.
Не пускай теми тогава.
Суеверна не си, а просто се научи, че споделянето не винаги е в твоя полза Simple Smile

# 400
...не че нещо, но точно в тоя строителен бум да се говори за ценността на наследствени имоти, вече хубаво поостарели, е смешно. Няма нищо по-гадно от наследник на имоти, неамбициозен и с посредствени свои постижения, ма иначе се бие в гърдите с етаж от семейна кооперация.
Ти май не можеш да си представиш, че освен етаж от семейната къща в Долно Нанагорнище или панелка в някое градче, има имоти, които са от съвсем друга категория. Изобщо не става дума за жилища. На теб наследник на тазива имоти ти е точно толкова гаден, колкото и гроздето е кисело на лисицата. Нито си помирисвала такъв, нито имаш шанс някога да помиришеш. Или искаш да ни убедиш, че ако подобен провайдър, чийто финанси междувпрочем ще накарат финансите на сегашния ти провайдър да изглеждат като джобни за ученическа лавка, ти се беше навил, щеше да го върнеш? Мда, сигурно.

# 401
Хър Мяуджести, идеята е, че да чакаш да ти отраснат децата вече е късно - зейва дупка в сивито.

Та набиването на канчето е що имаш провайдър и що не са в ясла, след като вече са на цяла една година.
Е, това вече и за мен е прекалено ненужно набиване.
Мисля, че доста жени всъщност се принуждават да се върнат твърде рано след раждането на работа, за да не им изстине мястото. Но пък после започват да им мрънкат работодателите за честите отсъствия поради болест, та...малко солено им излиза ранното връщане. Особено после в комбинация с онова изказване, че нямало незаменими хора, направо може да съжали човек, че толкова отговорно е подходил, връщайки се на работа.

# 402
Офф, стига вече с тази дупка е*а си. Всичко е въпрос на собствен маркетинг и на това какво има да кажеш и да покажеш за дупката. Какво си направил преди нея също е много важно.

Нито съм извънземна, нито за особен пример, но 2 години имам прекрасна дупка. Много хубаво време беше: развитие, с детето у дома 90% (незаменими мигове). Вярно е, че след 40-50 дни вече бях обратно в режим "не само мама." И че много стратегически си запълних 10-те процента заетост. Точно след въпросната дупка рязко си увеличих позицията, доходите и свободата. Никой не ме е и питал за нея.

Дупка, та дупка. Измислиците на модерните ЧР. Сега ако реша, може и 3 годишна да си направя. Може и 5. А може, както предложи Сирената, от родилния дом на конферентен разговор.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 16:40 от elenna

# 403
За мъж...ми да се постегне бе...
Защо? Може да иска следобедите да чете и свири Шопен...

# 404
Стигнах до тук:

Яслите и градините са ужасни в България. Но са ужасни и училищата, и университетите, и обществото като цяло е ужасно. Площадките са ужасни. Не е имало излизане, при което да не чуя някоя майка или баща да крещи, ама зверски да крещи на детето си "слизай от там, ще те пребия" или дори "ще те убия". Това за мен е вербално насилие. ...

Пробвали ли сте да смените площадката?
При нас на две площадки (които са ни наблизо) има коренно различна атмосфера, комуникация между родителите\децата, отношение към дребните неща като споделяне на играчки и пр.
Аз редувам и двете, но виждам, че мъжът ми води детето само на тази с по-свестните родители и деца.

Общи условия

Активация на акаунт