Мъжът "провайдер"

• 45 154
  • 478
  •   1
Отговори
# 375
  • Paris, France
Като говорим за свободи, защо се забравя, че Провайдъра също е човек и като такъв има право да бъде свободен? Откъде накъде той трябва да търпи гадната, но добре планета, корпоративна работа, за да осигури насъщния на прегладнялото домакинство, като на всичкото отгоре не може да разполага свободно с дохода си, защото чумата у дома, независимо работеща или гледаща децата, чака да си сложи цялата заплата на масата, понеже парите, изкарани с неговия личен труд, били семейни. И замисля се някой, че бая голяма част от т.нар. провайдъри просто са се озовали в тази роля, без да са го искали и понеже имат някаква съвест, просто търпят и си изпълняват задълженията?
Чудно ми е как е възможно същества, чиято първа работа при нанизването на халката, е да започнат да въвеждат ограничения и да контролират половинката си, да ѝ тръскат досадни задачки, за я държат вечно ангажирана и на нокти, вменявайки отговорности, си позволяват да зяят за свободата. Някои комай бъркат самодоволството и нахалството със свобода.

1. Не всички провайдъри работят в корпоративна система.

2. Изборът жената да остане домакиня след децата се прави и от двамата. Ако този избор в един момент не устройва една от страните може да бъде променен.

3. Брак предлага провайдъра, който често е провайдър още преди брака и по собствено желание. Жената разполага и може и да не се ожени.

4. Много провайдъри са синове на успели майки с кариера. Липсвала им е майка у дома и затова са избрали друг модел на семейство. Това важи и за жените-домакини. Янтра беше написала нещо в този дух.

5. Много провайдъри са синове на майки-домакини и са харесали модела на семейството, в което са родени и го възпроизвеждат. Същото се отнася и за жените.

За мене и ММ важи точка 4.

# 376
Сериозно ли някой брои, кой колко памерса е сложили на собственото си дете?!

Еленна, браво за кроса, аз днес си направих една много дълга разходка на обяд и тази вечер със сигурност още една.

# 377
Е как, то основният спор е за това как жената трябва да е независима и със самочувствие, съответно трябва да се пази като дявол от тамян от зависимости, особено от мъж. От шеф може обаче. От мъж - не. Там трябва да е некомерсиална. Освен ако става въпрос за брак, тогава трябва да е омъжена, с оглед да не е прецакана материално, но иначе не е материалистка.

Аз обаче парадоксално съм материалистка, която обаче прецаква материалния си интерес, щото няма мъж, а само гадже.

Аз лично като необременена с деца, или само с 1 дете, си работех за густото, за джобни и с цел финансиране на пътувания. Тоест - за себе си. Ама за тия цели пари се изкарват лесно. Вече писах, че провайдър е нужен, при това сериозен, като се завъдят децата. Те са в пъти по-сериозен разход от младежкото густо, при това неотменен и дългосрочен.

Във възрастта за памперсите мъжът ми пое инициативата да си подобри положението като провайдер, което понякога изключваше възможността да мисли за бебето.

"По твоята логика излиза, че ако една жена работи, мъжът й непременно е подтисник или поне потенциален такъв."

Логиката е обратна, виж назад в темата. Идеята е, че ако жената не работи, той ще полудее и ще стане токсичен, няма как един мъж да е провайдер и да не почне от един момент да мачка жената. Няколко пъти беше прокарана тази идея. Тоест - сега ти е добре, ама ще видиш, той като полудее и си намери любовница, а теб те изрита като мръсно коте.

# 378
Във възрастта за памперсите мъжът ми пое инициативата да си подобри положението като провайдер, което понякога изключваше възможността да мисли за бебето.
И в резултат сега нямате никаква емоционална връзка с провайдера, а най-вероятно и децата нямат. И за тях той е един провайдер, а те за него - постижение някъде между колата и затворения комплекс, но със сигурност след кариерата. Какъв е смисълът? Човек цял живот може да си подобрява провайдерските способности, но колко време е бебе едно бебе? Незаменими са тези първи месеци.  

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 21:49 от Анонимен

# 379
Въпросът за мъжете и майките е прост. Учи се в първи курс психология.

Моят е отгледан от майка, която има магистратура и е домашно обучавала децата си до 12 клас. След това е работила на 4 часа, някъде може би 5 години и спря.

Не дава и дума да се чуе за жена, която мечтае за такъв живот. А от фразата, "без мен у нас на всички ще им е адски зле" получава моментен обрив.

Което не му пречи да изкарва сума, която е неудобно да се коментира. И да я слага в общата ни сметка, на автоматичен депозит. И да не ми казва какво да правя.

# 380
Аз лично като необременена с деца, или само с 1 дете, си работех за густото, за джобни и с цел финансиране на пътувания. Тоест - за себе си.
Т.е. синът ти е нямал нужда от всичко това, което изброи в километричния си пост по-назад, където точка по точка описваше какви блага доставяш на дъщерите си, като си стоиш у дома? Защо не се постара да направиш това и за него?

# 381
Не че нещо, но за да смениш памперс, трябва да си нарушиш концентрацията, ако правиш нещо важно. А това дразни и е непродуктивно. Затова е имало периоди, в които не подръпвам таткото.

"Сериозно ли някой брой, кой колко памерса е сложили на собственото си дете?!"

Не, наложено е като фигуративен израз в Бг Мама. Не е сериозно. Нито е буквално.

# 382
Аз например не бих взела имотно момче, което обаче за настоящия живот ще има по-скоро посредствени постижения и ще е склонен да полягва на кълка.
Не се притеснявай, няма опасност да попаднеш на такова момче, нито пък някоя от дъщерите ти, на имотните софийски момченца от най-ранна възраст им се начуква в главите, че освен от рускини и украинки, трябва да се пазят и от провинциални девойчета с претенции, дето са тръгнали на лов за провайдери. Имотните момчета си взимат също така имотни девойки и заедно си полягват на кълка, пък нека ги одумват за мързела, нека им.
пп: И какво ѝ е на хилядарката като заплата? Един учител получава горе-долу толкова, защо да не го взема?

# 383
  • Paris, France
Сирена, а защо не искаш имотно момче? Имотните момчета са по-спокойни и не държат сметка. А и имат време да помагат, ако искат, де.

Тук имотните не са материалистични и не търсят себеподобни. И мъже и жени са доста щедри към половинките.

# 384
  • София
Обаче идеалът на БГ-мамата е той да смени точно 50% от памперсите и да къпе вечер. Тоест - доста си товарят мъжете неоптимално и после се чудят що се налага и те да работят.

Всъщност не се чудят, дори и да им се налага- те просто измерват собствената си стойност и значимост като жени и партньори с парите, които изкарват.

# 385
Аз лично като необременена с деца, или само с 1 дете, си работех за густото, за джобни и с цел финансиране на пътувания. Тоест - за себе си.
Т.е. синът ти е нямал нужда от всичко това, което изброи в километричния си пост по-назад, където точка по точка описваше какви блага доставяш на дъщерите си, като си стоиш у дома? Защо не се постара да направиш това и за него?

На него му понесе добре частната градина. Сега точно той свири на пиано. Но като беше на 3, си ходеше на градина, аз на работа. Нямах провайдър тогава.

Янечек, не че нещо, но точно в тоя строителен бум да се говори за ценността на наследствени имоти, вече хубаво поостарели, е смешно. Няма нищо по-гадно от наследник на имоти, неамбициозен и с посредствени свои постижения, ма иначе се бие в гърдите с етаж от семейна кооперация. Че то и бившият ми мъж го бяха инструктирали за украинките и провинциалистките, живееше със самочувствието на имотно обезпечен. Смея се.

Хилядарката като заплата ще отиде само да я дам някой да ми гледа децата що годе добре. Тоест ще бачкам, за да мога да бачкам. Пък и като споменах, че взимам толкова на последната си работа, ми се присмя лично Янечек, че е малко и не е особено постижение.

Nevena Virolan, имотно, ама зависи от имотите. И ако ще е с цената на това самият той да е инертен в живота...по-добре сам да си купи, сега поне се строи.

# 386
Памперси сменям от ден 1, в първите месеци ни беше като ритуал да сменяме двамата винаги Simple Smile Т

Човек, не, изплюх си чая през ноздрите. Трябва да съм била към 3 курс, много се увличах по антропология и взимах цял университетски курс за ритуалите. По света има адски много глупави ритуали, чудиш се що за примитивен народ ги е измислил и как не им хрумва нещо друго, с което да си запълват времето. Обаче тоя, признавам те, бие всичко. За учебник си!

# 387
Че то и бившият ми мъж го бяха инструктирали за украинките и провинциалистките, живееше със самочувствието на имотно обезпечен. Смея се.
Бившият ти не беше ли проклет и застаряващ македонец, чието имане се изчерпва с етаж от къща в Благоевград? Къде го нареди до софийските дупета Wink

# 388
И аз това се зачудих - оставят всичко и сменят памперс на 4 ръце. Барем някоя баба не викахте ли, че сам-самички мама и тате как ще сменят един памперс?

Аз пък имах станции за смяна на пет места из къщи - подложка, кърпи, памперси. Отнемаше ми 30 секунди без замисляне. На пода, на дивана, на леглото, в скута, не съм си и помисляла да викам асистент.

Янечек, та кажи - хиляда в Пловдив нормално ли е, много ли е, или нищо особено?

# 389
Да, и аз мисля, че тези добрите провайдъри нямат нищо против смяната на памперси.

Сирен, аз точно тази идея не помня да съм я прокарвала, че непременно така трябва да се случи, щом си на издръжка на мъжа си. И ако мисля, че е добре един човек да се подсигури в един такъв случай, то е не толкова заради недоверие или предпазливост по отношение на партньора, а по-скоро от отговорност към самия себе си. Отделно, ако изключим периода на майчинството, който трае само няколко години, при вече пораснали деца какъв е проблемът една работеща жена да се справя и с работата си, и с домашните си задължения? Пък ако и двамата печелят добре, даже и домашните задължения могат да бъдат облекчени с чужда помощ. Ами...аз като се замисля, почти не познавам майки на вече поотгледани деца, които да не работят. Мъжете им определено няма индикации да са някакви изверги. Една от колежките ми, ако реши, спокойно може да си седи и да си пръцка на дивана вкъщи, ако сравним заплатата й с тази на мъжа й, но все пак бачка и работата й е доста отговорна, да ти кажа. Не е като просто да си седенка и да краси офиса. Дори костюмчета не разхожда.  А не е някаква балама или много притеснена, че ще я сменят с друга.

Общи условия

Активация на акаунт