Всеки се променя. Донякъде наистина е по-лесно да се съобразяваш с безлични правила, отколкото с личност. Мъжът е личност, а там отношенията са други и понякога са по-грапави и сложни, отколкото безличните обществени правила.
Но аз все пак съм израснала извън системата на яслите и градините, сред хора, в семейство, и за мен е нормално нещата да се случват на ниво отношения между личности. Съответно са ми дискомфортни системите с безлични правила и прескачане на препятствия, където всичко е безлично.
Та затова ми е такъв светогледът. Предпочитам да се справя с избушване, отколкото с правилата, които също може да се променят изведнъж и неприятно. Както няма перфектен мъж, така няма и перфектна работа и гарантиран пазар за способностите, без неприятни изненади.
А ежедневието е съвсем друго.
Иначе може да са ти много симпатични викингите и немците, но сме родени и ти, и аз мноооого по-на юг, освен и по на изток. И съответно манталитетът ни е много по-близък с останалите южноевропейски страни, което дава отговор на твоя въпрос. Всъщност само в тази тема сме две омъжени точно за представители на тези, които така мило нарече нация от мачовци-провайдъри, радвай се че сме миролюбиви (относително) и двете.