Мъжът "провайдер"

• 45 157
  • 478
  •   1
Отговори
# 285
Ами ако една жена е "свободна" работеща, то пак трябва да се съобразява с много условности и изисквания и да не се спъва, иначе "провайдърът" може сериозно да я отреже и бързичко да я замени с по-нов модел. Доста по-бързо от съпруг/гадже. В тоя смисъл говоря за свободата.

Всеки се променя. Донякъде наистина е по-лесно да се съобразяваш с безлични правила, отколкото с личност. Мъжът е личност, а там отношенията са други и понякога са по-грапави и сложни, отколкото безличните обществени правила.

Но аз все пак съм израснала извън системата на яслите и градините, сред хора, в семейство, и за мен е нормално нещата да се случват на ниво отношения между личности. Съответно са ми дискомфортни системите с безлични правила и прескачане на препятствия, където всичко е безлично.

Та затова ми е такъв светогледът. Предпочитам да се справя с избушване, отколкото с правилата, които също може да се променят изведнъж и неприятно. Както няма перфектен мъж, така няма и перфектна работа и гарантиран пазар за способностите, без неприятни изненади.

# 286
  • София
Именно това питах и аз " ко прайм, когато провайдъра е по една или друга причина вън от картинката?"
Не е ли тогава шока в пъти по-голям, ако не можем да разчитаме на себе си да продължим? Или животът ни приключва, заедно с провайдъра?

Не желая да имам обща сметка с никой...." пАрен-каша духа"..

Въртите едно и също- вчера на нам коя си страница го нищихме.
Причината да го няма провайдера е много важна- поне за някои.
Ако се разболее човека, ако трябват пари за животоспасяваща операция, ако след това е неработоспособен, ти ще си къташ парите в сметката ли и като свършат неговите, ще го оставиш да умре?

В живота е много просто- няма жена, която да е останала сама и да се е преместила с децата до кофата с боклук.
Дори въобще да не е работила, си намира работа и тръгва от нулата.

Така както и ти можеш да стигнеш до нулата с 4 деца, ако не оставиш мъжа до теб без лечение и грижа.
Идея нямаш колко бързо се опразва сметката, която така гордо стискаш отделно от неговата.

# 287
  • Куциндрел
Като се встъпва във връзка с идеята, че може да те заменят или ти да замениш партьора, то това в един момент се случва.
У нас никой не страда, че се е запознал с нови хора, даже им харесва.

# 288
Провайдъра на провтелката й плаща седмична заплата. За нейните и на децата ежедневни нужди. Чистачка, детегледачка и готвачка - са на неговия бюджет.

# 289
Аз пак да питам - а к'во прайм, ако по някаква причина
1. Индустрията се свие и няма работа;
2. Разболявате се и не можете да работите;
3. След раждането на децата се оказва, че кариерният пламът е поизгаснал и всъщност ви се стои у дома.

В тази ситуация, да кажем, ви се повръща само от идеята за бачкане. Обаче провайдър няма, бюджетът зависи от вас...и предполагам, че ще ви е супер гот и позитивно да се юрнете да гребете наравно.

# 290
Не е фалшив патос статията, за жалост. Дори има още много, което не е обхванато, като неспазващите законите продавачи на алкохол и цигари на малолетни; неспазващите законите лавкаджии в училищата; умопомрачително безобразните шофьори по пътищата, а защо не и моят персонален „любим” проблем - в 21 век, в европейска столица, ме е страх да пусна детето си само навън, за да не го нападне глутница кучета.
И ако проблемите в статията живота в балон помага, за тези горе - не. Знам го, защото и аз живея в балон.
Не знам защо продължавам да се инатя.да.живеем.тук. Тоест, знам донякъде за себе си, но причините са сантиментално-семейни, не някакъв глупашки оптимизъм.
Това малко оф топик дойде, понеже балона си го осигуряваме заедно с другия провайдер, та не е.много по на Сирен темата, сори за което.
Уф, Бърди, как ми го открадна от клавиатурата до последната дума!

# 291
  • София
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.

В 21 век имате нужда от равнопоставеност, при която и мъжете да почнат да раждат.

Докато това не стане, винаги ще сте с чувство за малоценност- че докато мъжът гради кариера, вие сменяте памперси.
И ще започнете да давате децата на ясла ден след раждането- до няколко години феминистките ще уредят промяната в законите така, че и детски да не се плащат.
Така мързеланите, които са срам за съвременната жена, ще са силно свободни да не останат вкъщи и да се опитат да възпитават отрочетата поне до 3 години.
Яслите и градините, разбира се, ще преминат на седмичен работен режим, като в доброто старо време, когато жените гордо работеха на 3 смени като тъкачки, че да не останат назад от мъжете. Peace

# 292
Щом смяташ, че семейство и добре гледани деца са "баничка", така да бъде.
Не смятам. Ти така се припознаваш. Защо се припознаваш, ти си знаеш.

# 293
...И децата отрано ще са подковани да свикват на безлични отношения, базирани на правила и система, а не на отношения с личности. Градим си Смелия Нов Свят много усилено.

Жените имат нужда денят им да тече гладко и спокойно. Дяволът е в детайлите, не в гръмките лозунги. Както са казали китайците, човек е глупав, защото мисли наедро. Да се решават междуполовите въпроси наедро, с трифектата от образование, контрацепция и самочувствие, само въди напразни очаквания. Реално нямаме по-добра система, жените са още по-луднали и изморени. И накрая се оказва, че дори много образовани и нахъсени при правилния не-токсичен провайдър си висват като стой та гледай.

Еленна ми е интересно кога ще се върне на работа след раждането. Не че в САЩ не е възможно на теория да работи с контракции, да роди у дома, след това да връчи бебето на мъжа си и да се гмурне в хоум офиса за конференс кол.

# 294
Като говорим за свободи, защо се забравя, че Провайдъра също е човек и като такъв има право да бъде свободен? Откъде накъде той трябва да търпи гадната, но добре планета, корпоративна работа, за да осигури насъщния на прегладнялото домакинство, като на всичкото отгоре не може да разполага свободно с дохода си, защото чумата у дома, независимо работеща или гледаща децата, чака да си сложи цялата заплата на масата, понеже парите, изкарани с неговия личен труд, били семейни. И замисля се някой, че бая голяма част от т.нар. провайдъри просто са се озовали в тази роля, без да са го искали и понеже имат някаква съвест, просто търпят и си изпълняват задълженията?
Чудно ми е как е възможно същества, чиято първа работа при нанизването на халката, е да започнат да въвеждат ограничения и да контролират половинката си, да ѝ тръскат досадни задачки, за я държат вечно ангажирана и на нокти, вменявайки отговорности, си позволяват да зяят за свободата. Някои комай бъркат самодоволството и нахалството със свобода.

# 295

По отношение на пари и суми: мин. 2,500 в Пловдив и 5,000 в София.

Малко късно видях темата, но не мога да се стърпя и да не попитам: каква е тази професионална позиция в Пловдив, която ти осигурява 2500 лв, като изключим програмистите и лекарите? Дори те рядко докарват толкова, ако вече не са със солиден опит и на съответната възраст. Средната заплата в Пловдив за мъж е 1000лв нето, не си ли съгласна? Та.....колко жени могат да имат у дома "провайдер" с 2500лв мин в нашия град?
Като почнете едни приказки.... ooooh! А ежедневието е съвсем друго.

За малките градове пък да не говорим Tired

# 296
Янeчeк, Никой не стои на сила в брак или връзка. Ако не му харесва, прекратява и това е.

# 297
Скрит текст:

По отношение на пари и суми: мин. 2,500 в Пловдив и 5,000 в София.

Малко късно видях темата, но не мога да се стърпя и да не попитам: каква е тази професионална позиция в Пловдив, която ти осигурява 2500 лв, като изключим програмистите и лекарите? Дори те рядко докарват толкова, ако вече не са със солиден опит и на съответната възраст. Средната заплата в Пловдив за мъж е 1000лв нето, не си ли съгласна? Та.....колко жени могат да имат у дома "провайдер" с 2500лв мин в нашия град?
Като почнете едни приказки.... ooooh! А ежедневието е съвсем друго.

За малките градове пък да не говорим Tired
Всъщност, не си разбрала, провайдърът на госпожата взема не 2500, а петцифрено число. Тя е тази, която не би се прежалила за 2500 на месец. Обяснявам, въпреки че ще го прочетем отново няколко пъти.

Янечек, направих опити да попитам това отдавна, идеята е, че жената тегли трудното, всъщност.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 10:47 от Tsugumi

# 298
  • MI
Реално всички сме хора, оцеляваме по някакъв начин, светът е гаден и несправедлив и всеки си търси някакво местенце в него и търси някакво вписване, някакъв имидж пред другите и някаква илюзия за щастие, когато вътрешно нещата хич не са толкова добре, колкото ги представя, понякога дори пред себе си.
Ето това е много вярно, предполагам че за някой психолог четенето на подобни теми би било много забавно. Simple Smile  Иначе може да са ти много симпатични викингите и немците, но сме родени и ти, и аз мноооого по-на юг, освен и по на изток. И съответно манталитетът ни е много по-близък с останалите южноевропейски страни, което дава отговор на твоя въпрос. Всъщност само в тази тема сме две омъжени точно за представители на тези, които така мило нарече нация от мачовци-провайдъри, радвай се че сме миролюбиви (относително) и двете. Grin

# 299
Янечек, направих опити да попитам това отдавна, идеята е, че жената тегли трудното, всъщност.
В живота на всеки има трудности, няма как, но когато двойката е екип от взаимноподкрепящи се личности, а не кон и кочияш с камшик в ръката, се минава по-лесно през тях.
Та в този ред на мисли, не намирам, че мъжът, осигуряващ по-голямата финансова на издръжка на семейството, е провайдър, а нормален човек, но ако той има нужда в един момент да даде на заден и да смени тегавата работа с по-приятна, но по-малко доходна, следва също да получи тази подкрепа на свой ред, а не само да чува "пари, пари, пари трябват".
пп: Българките не харесват повече испанци и италианци, защото си търсят провайдър, а защото обичат мъже с гореща кръв и ръце, които знят как да се наслаждават на живота, а не някакви русоляви същества с воднисти очи, тен на измръзнало пиле и страст на ледник.

Общи условия

Активация на акаунт