Мъжът "провайдер"

• 45 164
  • 478
  •   1
Отговори
# 165
Ако си вземеш бедняк и я карате от заплата на заплата
За да кара от заплата до заплата, значи не е просто бедняк, а и мързел и загубеняк. Ако е само бедняк с мозък в главата, хъс и здраво дупе, ще дръпне напред и няма да е на старото ниво. Не е проблем, ако вземе бедняк. Проблем е, ако вземе загубеняк.

Трети, Еленна, трети опит.

# 166
  • София

Ако и на единия и на другия му падне саксия на главата - тогава и двамата отиват в болницата,но единият ще има пари за 2-3-5 месеца напред,а другият - нищо.

Не и ако са семейство.
Ако са съквартиранти на отделен бюджет- да.

# 167

Ако и на единия и на другия му падне саксия на главата - тогава и двамата отиват в болницата,но единият ще има пари за 2-3-5 месеца напред,а другият - нищо.

Не и ако са семейство.
Ако са съквартиранти на отделен бюджет- да.

Нямах предвид мъж и жена , а две различни жени.

# 168
  • София

Нямах предвид мъж и жена , а две различни жени.

Пак същото- щом си семеен, ако единият закъса, финансите се насочват към спасяването му, а какво ще остане после, е божа работа.
Тази, с по- високия доход ще е малко по- далеч от мизерията от другата- с по- ниския или с ПИН.

Честно казано, наблюденията ми друго показват- по- често вторите са по- спестовни и кътат неизвестни парички в неизвестна сметка, докато "гребящите наравно" точно поради увереността си че ще се справят, често са по- всеотдайни и по- лесно се разделят с парите си.

# 169
Мисля, че формулата беше открита от дъщеря ми преди 1-2 години. Значи е била 10-11-годишна. Не помня точно. Само помня как висях на един светофар, а зад мен се чу замислен кифленски глас:"Мдааа. Трябва да си намеря мъж, който са съответства на моите ум и красота." Аха да се задавя и гласът от задната седалка продължи:"А, по-добре той да ме намери."

# 170
  • София
Мисля, че формулата беше открита от дъщеря ми преди 1-2 години. Значи е била 10-11-годишна. Не помня точно. Само помня как висях на един светофар, а зад мен се чу замислен кифленски глас:"Мдааа. Трябва да си намеря мъж, който са съответства на моите ум и красота." Аха да се задавя и гласът от задната седалка продължи:"А, по-добре той да ме намери."

Ученото си е учено! Joy

# 171
Не знам, който има сили и мераци да се доказва като независима, наравно копаща с мъжа си жена, нека.
Аз за себе съм избрала да съм приятна дама с добри обноски, която и с мъж, и без мъж, е пак приятна дама с добри обноски. Другите със сложните планове и изчисления, да се оправят.

Редактирам заради Бгтатко щото много заблуден ми се види: Ако една жена е успяла и силна, не е нужно да го развява като байряк под носа на мъжлето си, за да търси уважението му. Уважението повелява да му отстъпи мястото на водещият в двойката, дали през силата или слабостта си, тя ще реши. Умната жена знае, че силата на двойката е не когато поти мишци да се състезава с мъжа си, а когато му даде шанса той да е по-силният. А той нека си мисли, че тя е по-слабата. Ама никак не ги разбираш тези женски мурафети, ей, язък ти за статистиките.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 21:36 от basila

# 172
Копането изключва добрите обноски?

# 173
  • София
Не съм чела историите около ПИНа, но на мен би ми било малко унизително някой да ми дава надница или да ми превежда пари.
Най- добре е активните средства да стоят в една сметка с два носителя (карти) и всеки да си ги ползва. Иначе става една конфигурация, която на мен не ми прилича точно на здрави семейни отношения.

# 174
Не съм чела историите около ПИНа, но на мен би ми било малко унизително някой да ми дава надница или да ми превежда пари.
Най- добре е активните средства да стоят в една сметка с два носителя (карти) и всеки да си ги ползва. Иначе става една конфигурация, която на мен не ми прилича точно на здрави семейни отношения.

То и аз не съм ги чела подробно, но все пак като попадна на добър съвет за здрави семейни отношения във форума си записвам:

Абе как така ще оставя жалки суми - в началото на месеца се планират разходите и превежда своя дял по банков път в обща карта. Моля ви се, какви са тия пинизи с оставяне на пари в брой само при желание...

Та не влизай с някакви малоумни пинизи за обща банкова сметка. Най-малкото, това отваря въпроса дали е редно жените да имат лични карти и документи, че да отварят сметки... но да, ако ще имат сметки, поне, ПОНЕ да са общи. Иначе накъде върви този свят.

# 175
Mom of 3 - нищо не каза. Трябва да знаеш, че утре може да се разболееш, но тогава ще станеш и ще си намериш нова работа?!

Ако си вземеш бедняк и я карате от заплата на заплата, със сигурност не може да се подсигуриш за никакво бъдеще. Но когато има пин код, спестяванията се случват много по-лесно.

Селфиша, различни сме с теб. Аз имам инстинкт за самосъхранение и предпочинам да осигуря себе си и децата си, според собствените си възможности, разчитайки на способностите си,  а не на "провайдър".

Ами, ако случайно богаташкото вземе че се карурне преди мен и не ми остави нищо, тогава що да сторя аз макар да съм здрава и права, след като не мога нищо друго освен да набирам пин кода на картата?

# 176
Mom of 3 - нищо не каза. Трябва да знаеш, че утре може да се разболееш, но тогава ще станеш и ще си намериш нова работа?!

Ако си вземеш бедняк и я карате от заплата на заплата, със сигурност не може да се подсигуриш за никакво бъдеще. Но когато има пин код, спестяванията се случват много по-лесно.

Селфиша, различни сме с теб. Аз имам инстинкт за самосъхранение и предпочинам да осигуря себе си и децата си, според собствените си възможности, разчитайки на способностите си,  а не на "провайдър".

Ами, ако случайно богаташкото вземе че се карурне преди мен и не ми остави нищо, тогава що да сторя аз макар да съм здрава и права, след като не мога нищо друго освен да набирам пин кода на картата?

Като не ти остави нищо ... малшанс. Сигурно приживе е решил, че не ти трябва нищо. На което не бих се учудила в случая...

Не познавам хора, които не умеят да правят нищо, освен да набират пин кода. Много филми гледаш.

Мога да споделя и конкретно в твоя случай, защо си избрала тази поза?

# 177
Продължава много да ми допада темата Simple Smile Спрете се малко с кодошенето, че трябва да поработя, пардон, да попровайдвам, а чета Елена и Уиш и умирам от смях.

Това как мъжът бил провайдер между другото го чух за пръв път от друг потребител на форума (ето тук), който в тази тема не смее да защити позицията си от тогава, ами е +10000 за еманципацията. Simple Smile

Така че не ѝ се подигравайте прекалено много на Сирената. Поне е честна. Което е достойно, без ирония го казвам, на мен ми стана симпатична. Всъщност всички ми станаха симпатични покрай последните теми и дискусията в общата тема за въпроси, която се разслои в загубих им вече броя колко теми.... Реално всички сме хора, оцеляваме по някакъв начин, светът е гаден и несправедлив и всеки си търси някакво местенце в него и търси някакво вписване, някакъв имидж пред другите и някаква илюзия за щастие, когато вътрешно нещата хич не са толкова добре, колкото ги представя, понякога дори пред себе си.

# 178
О, да, бгтатко, повечето от нас, по един или друг начин, сме си създали собствен спасителен балон. Но не всички страдаме от натрапчиви месиански идеи, които ни ръчкат през ден-два да врещим, че само и единствено нашият балон не може да се спука и който не духа юначно, за да надуе същия балон, много се е прецакал. Но да кажем, че врещенето е част от автотерапията.

# 179
  • София
някакъв имидж пред другите и някаква илюзия за щастие, когато вътрешно нещата хич не са толкова добре, колкото ги представя, понякога дори пред себе си.
Да си дойдем на думата.
Но това не значи, че трябва да настъпваш другите за техните избори или да се опитваш да ги уязвиш с информация от личния им живот.
Често някой казва принципен аргумент и отсреща "е нали те знаем теб, лежиш на гърба на съпруга си и му ядеш парите" / "знаем те теб, хванала си си бедняк и ти опъваш каиша и за двамата ".
Нито пък да налагаш своите избори като единствените правилни, а другите да охарактеризираш като будали само защото не се припокриват с твоите ценности.

Ясно е, че в подобни теми винаги има лични примери, но въпрос на такт да не се прескача границата, която за немалка част от пишещите явно е сравнително 'ниско'

Общи условия

Активация на акаунт