Мъжът "провайдер"

• 45 164
  • 478
  •   1
Отговори
# 225
Всъщност моята свобода свършва доста по-далеч от там, където почва свободата на другия. Свършва някъде там, където има едно общо пространство, физическо и идейно, и където си има правила на поведение. И нарушаването им не е без последствия. Има си една зона, в която всички сме взаимно несвободни.

Въпросът е- свободни ли са охлювът и медузата? Кой е по-свободният? Кой от кого има нужда? Заслужава си да се прочете есето, има го в нета, както и едноименна книга.

# 226
Той работи,изкарва пари и се грижи ние да сме добре.

Работата му е такава,че е по командировки почти постоянно.В събота се върна от Франция.

Парите са наши,стоят само и единствено в мен.Не купува нищо,без да ме попита.Изключение правят подаръците.Там се олива яко.

Мила, това е мъж под чехъл. Среща се в разговорната реч и като чехльо, мухльо, пундьо и т.н... Който доставя парите, които изкарва на жена си, като инкасо служител и оставя тя да се разпорежда с тях. Не ти ли се струва малко странно парите, които ТОЙ изкарва да наричаш НАШИ? Или ако това е така, то трябва да го реши той. Макар, че доста странно мъж да реши някой друг да управлява бюджета и изстраданите от него финанси...

Иначе това, че правиш салата вечер го похвално. Поне тази жертва се откъсва от теб.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 00:10 от nodkatamail

# 227
Сирен, махни охлюва и медузата, а кажи какво точно искаш да ти се разкаже?

За мен свободата е ясна. Чувствам се и свободна и роб едновременно, спрямо обстоятелствата и настроението Wink
У нас е важно да се подкрепяме. Във всяко начинание и да се върви напред.

# 228
Бгтатко, повдигането на теми за "провайдъри" далеч не ми действа обнадеждаващо.
Обнадеждаващо е, че тезата за мъжа като провайдер поне в конкретната тема изглежда крайно непопулярна. Та чак авторката почна да се мъчи да ги дели на токсични и доброкачествени провайдърите.

Както е тръгнало, може да доживея и плащането на сметката от мъжа да стане странен и остарял жест както е днес лигавенето, пардон - целуването на ръка. Пък кабалерството и жентълменството да се изразяват по някакви други, по-смислени, нефинансови начини, ако наистина имаме все още нужда от тях и в 21ви век.

Времето ще покаже Wink

# 229
  • София
   — Свободата, Санчо!… — Дон Кихот горещо
    маха две ръце — две мелнични криле.
    — Свободата, Санчо, е велико нещо!

… Санчо го не чува — тъп като теле.
    — Санчо, разбери ме!…

Санчо не разбира.
    Санчо дъвче нещо. Санчо е зает.

Дон Кихот откача. Дон Кихот умира.
    Санчо оцелява. И върви напред.

- Дамян Дамянов
Blue Heart Много харесвам Дамянов.

Само че в общество, в което свободата е саламът, макар и в развлекателната индустрия и ежедневните шеги, е безпредметно да се цитира. А форумът е макар и малка извадка от това общество. Ценностите са вятърни мелници, а Санчо Пансовците с пренебрежително малкия си набор от достойни за уважение личностни качества, са на върха на веригата. За околните може би са жалки, но според своите критерии и своята верига са на върха ѝ.

"Защо да мамим младото поколение, нека си открием картите. Идеали! Бошлаф! Личното наше земно доволство - ето идеала, който трябва да преследваме."
Или в превод на едно убеждение, ширещо се тук- няма нужда от амбиция, инициативност, социално признание, защото "тиквени медали не дават" и респективно е най- удобно да се закотвим някъде между второто и третото стъпало на Маслоу, а с малко повече самоубеждения и драскане във форумите да установим безапелационно, че сме си супер и да се бетонираме по средата на прословутата пирамида. Peace

# 230
Ох, точно за Салсиша и Кристина си мислех като антиподи и ето.
Трябва да си взема сериозна почивка от този форум. Изтрещехме Wink

Аз моето как го разбирам съм го писала нееднократно и не е интересно вече да повтарям едно и също.

Е, добре, кой през живота ви е отнемал или се е опитвал да ви отнеме свободата? Това е някакъв архаизъм за нормалните хора. С отнета свобода са наистина тормозените жени, направени зависими всякак, но техните мъже са далеч от добре реализирани - винаги има замесен алкохол, неграмотност, простащина до шия и мизерна среда. Дори и в този форум историите не казват нещо различно.

# 231

Работата му е такава,че е по командировки почти постоянно.В събота се върна от Франция.

Парите са наши,стоят само и единствено в мен.Не купува нищо,без да ме попита.Изключение правят подаръците.Там се олива яко.

Мила, това е мъж под чехъл. Среща се в разговорната реч и като чехльо, мухльо, пундьо и т.н... Който доставя парите, които изкарва на жена си, като инкасо служител и оставя тя да се разпорежда с тях. Не ти ли се струва малко странно парите, които ТОЙ изкарва да наричаш НАШИ? Или ако това е така, то трябва да го реши той. Макар, че доста странно мъж да реши някой друг да управлява бюджета и изстраданите от него финанси...

Иначе това, че правиш салата вечер го похвално. Поне тази жертва се откъсва от теб.

Не ти ли се струва странно, че децата, които обикновено се раждат от жени, също са общи? Що за глупости въобще?
Трябвало той да го реши, ми, да не го е решил комшията? Или въпросната потребителка му е издърпала банкнотите/картата от ръцете насила?

Предполагам, че останалите няма и да те отразят въобще, но аз се издразних.

# 232
Не знам, ти ще решиш какво да разкажеш.

Разкажи ми например защо си отхвърлила други мъже. И също - как би живяла с неинициативен или с такъв с алтернативен начин на живот. Примерно човек, който си дава всичко спечелено за шопинг в Стената и експедиция по някакви планини. (признавам си, че може да ми е много гот с такъв човек, но не и  за целите на семейство).

# 233
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.

# 234
Въх, сега и за другите мъже ли да разказваме. Става напечено.
Аз съм от много отказващите жени. Хем съм силна, хем супер горда и чувствителна и малко мъже издържат на теста Simple Smile

Но не съм представителна извадка за нищо. Просто за моя си живот.

С хазартен тип, алкохолик, изневеряващ, третиращ ме зле, мамино синче, несамостоятелен,  разведен Simple Smile и т.н. не бих се събрала. Падам си по сериозни, амбициозни, обгрижващи, добри и работливи мъже с излъчване.

# 235
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.

Добре са те подковали:)

Може ли да обясниш защо изобщо изначално смяташ думичката провайдър за нещо отрицателно?

И какво правим, ако жената има всичко, но все пак й е по-комфортно и рентабилно да "висне", защото въпреки гръмките лозунги, се оказва, че не е чак толкова независима? И че май една малка група жени от елита, произвеждащи горните лозунги, могат да си позволят да се правят на интересни, но 99.99% от жените все още не могат да си го позволят реално, въпреки добрите намерения.

# 236
Изобщо не я смятам за отрицателно. Бях напълно сериозна с това, че тя си е библейска, така си е бил устроен света, нека така си остане ... за хора като теб.

# 237
  • Paris, France
Живот с провайдър може да е много по-свободен от живот с беден мизерник. А може и да не е.

В дир.бг една мама на 3 деца беше писала преди 15-16г, че докато си акат в тащите лесно няма. Бих то перефразирала на "Докато ти е в къщата свобода няма". С малки деца свобода няма ако ще и 10 бавачки и провайдъри да имате.

# 238

Не ти ли се струва странно, че децата, които обикновено се раждат от жени, също са общи? Що за глупости въобще?
Трябвало той да го реши, ми, да не го е решил комшията? Или въпросната потребителка му е издърпала банкнотите/картата от ръцете насила?

Предполагам, че останалите няма и да те отразят въобще, но аз се издразних.

Точно така звучи, че го е настъпила с десния крак по слепоочието и го е притиснала безмилостно към пода и той няма накъде да мърда,та ще, не ще парите ги взима тя... и забележи "парите са НАШИ, стоят САМО и ЕДИНСТВЕНО в мен"... що за нагло женско изказване.. ма, то тука сте се събрали само експерти по меркатилност.. или експертки по-точно..  после мъжете били такива, мъжете били онакива..

# 239
Абе това са пълни глупости, да си ритнеш лапето на няколко месеца по ясли и баби, защото сакън да не внесеш по-малко от 50% в семейния бюджет и да си съсипеш свободата. Това е болестно състояние и голям комплекс. А и не вярвам, някой от свободолюбивите да го е правил. Измислици само пишат.

Общи условия

Активация на акаунт