Мъжът "провайдер"

• 45 140
  • 478
  •   1
Отговори
# 90
За застраховката - от всички продукти, които съм гледал, за мен е най-смислена спестовната за живот, която покрива и злополука и инвалидизация с каза се там какъв % ТЕЛК. Въпросът е, че наистина компаниите не са читави, ТЕЛК у нас се изкарва с подкупи, а аз подкупи не давам и в този смисъл цялата работа не ми дава достатъчно сигурност. Simple Smile Не казвам, че е безмислена като продукт, казвам, че не е точно това, което аз бих искал и бих плащал за него.

Доста по-добра сигурност ми дава това, че съпругата ми е реализирана и ако се случи нещо с мен, което не се покрива от застраховки и т.н., няма да се чуди дали да става продавачка или имотна брокерка. Което в комбинация с това, което сме успели да си осигурим на този етап (и работим по още) и в комбинация с помощ от близки, от които досега не сме искали такава (въпреки че имат възможности) ми дава максимална сигурност и спокойствие.

за холандските жени - ето малко твърда данна в допълнение към темата Simple Smile Пояснявам за неизкаралите онлайн курсове как се работи с графиката - горе вдясно се цъка, за да се отвори на цял екран. После има бутончета горе, с които могат да се изберат хората с 3 деца, с 2, с 1 и т.н. Та ако цъкнете на 3те деца, ще видите, че холандките хич не са си седнали на ръцете - 70% от тези с 3 деца си работят. Което не е по-ниско от жените без никакви деца (пак са толкова). Е, има малко разлика при мъжете - 78% от тези без деца работят, а 20% си драпат макаричките (алтернативно - играят на плейстейшън в мазето на мама), докато от тези с 3 деца - работят 92.5%. интересно останалите 7 какво правят, но както и да е. За България е доста по-различно - 63% от жените без деца работят, но едва 35% от тези с 3 или повече деца. Тук малко се изкривява сигурно данната от ромките, но все пак и в другите страни има роми (особено Румъния). По дял работещи жени с 3 деца сме на дъното на класацията, което предполагам, че се дължи на това, че сме най-бедните в списъка - заплататите са ниски, както се каза не е рентабилно за жена с 3 деца да работи на 500лв. А много жени с толкова деца не са имали времето да развият умения, които да се търсят срещу повече от 500... Та това са тъжните бг реалности

НО ако се търси страната с провайдерите - това са Италия, Малта, донякъде Испания - там обаче нямат значение децата - и с деца, и без деца, жените си седят много по-често у дома и го красят, пък мъжете провайдват. Имаше в една от темите много мъдро наблюдение за мачо-културата Simple Smile

Така че ето от мен едно приложно наблюдение за търсещите готин провайдър - най-доброто място за това е в Италия, Испания и Малта. Не че не си го знаят българките (не случайно трите приятно-мургавички раси са сред най-харесваните като стане дума за българка с чужденец), но в случая е и статистически подкрепено Stuck Out Tongue

# 91
За да не изпълня пророчеството да обсебя другата тема, ето и другата страна.
Кое пророчество?

Идея си нямам как се лови мъж провайдер- още не съм го докарвала до там да ми притрябва. Като ми притрябва провайдер, ще се поинтересувам. Надявам се темата да е изпълнена с безценни съвети в тази насока.

# 92
Убий ме, не мога да си стоя в къщи и някъФ си провайдър да ми дава подаяния и да решава кога, колкои за какво да ми дава. Защото едва ли всички са толкова ларж и ви дават колкото си поискате. Освен това НИКОГА до сега не съм искала пари от мъж, и дано да не ми се налага.
Аз обичам да съм независима и винаги да работя, защото това ме кара да се чувствам пълноценна. Зависи от човека. Не обвинявам другия вид, само казвам че аз не мога като тях.
Единствено времето, когато съм била по майчинство, не съм работила. Сега ще ми се случи за четвърти път и от сега мисля и кроя планове какво ще правя след майчинството. Това да работя, да се развивам, да търся начини и идеи за бизнес и да опитвам различни неща, ме кара да се чувствам жива! 😊

# 93
Това, което виждам: в Холандия 77% от работещите жени работят на половин работен ден. Което е съвсем различно от "да гребе наравно с мъжа".

MomOf3, а какво правиш с двегодишното дете след края на майчинството? То все още е много мъничко...всички обичаме да се развиваме, но децата каква цена плащат?

Що да са подаяния? Дава ти карта с ПИН и това е. Това не е искане на пари, а и все пак си е твоят мъж, парите са на семейството, за неговите нужди, респективно и твоите.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 16:34 от The Siren of Titan

# 94
Вижда ми се безумно да търся мъж, който да ми осигури охолен животец, докато аз се шматкам с измислени хобита и фитнес.

Обаче кажи си честно - ако случайно се случи да намериш такъв мъж, дали ще го отрежеш, за да вземеш по-беден и да опъваш наравно, ама да се чувстваш "независима".
Сега ще ти издам една тайна. Аз имам точно такъв мъж. Не съм го отрязала. Напротив, омъжих се за него. Но не ми е провайдър, по простата причина, че нямам нужда от такъв. И без него си имам и хляба, и маслото, и синьото сирене. Не ми е провайдър по още една причина- той може да е и е доста повече от прост провайдър. Да съм с него хич не ми пречи на независимостта- мога да си го позволя. Но не бих могла да си позволя да си губя времето с прост доставчик на финанси.

# 95
Виж сега, хубаво е, че мъжът ти е емоционално злато, но в случая нека да разделим двете неща. Аз говоря за ролята на мъжа като провайдер. Дали има И други роли е съвсем различен въпрос. Но фактът, че е способен провайдер, подслажда всички тия други роли.

Уиш, ти си се омъжила наново в съвсем различен сезон от живота си. И аз да бях вече на портата на менопаузата, критериите за мъж стават други. Съответно ако искам повече деца и съм доста млада, както и бях - под 30, като се срещнахме, изискванията и стремежите са други. Реално във вашата връзка не го е имал периодът с принудително неработене и майчинство, в което по чисто физически причини може да си зависима. Та може би не ти е важно. Но по принцип в тоя сезон на живота е много, много важно.

Да, знам и предишната история. Въпросът е - защо в твоя случай не е имало средствата за 2-3 години? Хиперинфлация, криза, друга причина?

# 96
Да, така е, не я бях гледал тази графика. Значи и Холандия я слагаме в "белия списък" - работят си, ама на 1/2 ден Wink

# 97
Ами гледай по-внимателно, не ги изкарвай стахановски труженички, картинката на всички е ясна. А ако им позволяват да са на половин ден, то най-вероятно работата им е лековата и неангажираща, колкото за разнообразие и едва ли е брутална кариера на акули, мачкащи по пътя си с кол'лото.

Все едно аз половин ден да съм цветарка, колкото да си разходя колелото и шапката, и да се водя продуктивна и якатакака с кариера.

Питай Шарки за жените и мерака им да работят на половин ден и какво значи това за нея:)

Освен това пак някой е чел статистиката за заетост на жените като дявол-евангелие. Статистиката е за всички, от 15 до 64. Ясно е, че на 15 без деца има по-висок шанс да НЕ работиш. Жените с едно дете работят, защото са в такава възраст.

Обаче я виж статистика за най-"гъстите" години с малки деца и виж там какъв % работят. Щото аз 3 деца ще си имам цял живот, за статистиката. Но като изисквания към мен и блокиране откъм поемане на работа - това трае само няколко години.

# 98
  • Countryside
О, на половин ден и аз съм навита да бачкам, но в българското законодателство такова нещо няма как да се уреди законово, освен ако не е на граждански договор (май). Затова се налага да работя цял ден.

# 99
Дано и той ВИ гледа, преди всичко.

В Италия голяма част от жените доскоро бяха домакини и сега се наблюдава обратното - искат да са независими.

# 100
А могат ли да са независими с един женски доход? Ама реално.

Защото сори, ама в БГ дори със сравнително високи доходи, пак е трудно за жената да е независима. В София с 2,000 лева може направо да си е бедна и без перспективи за собствено жилище.

# 101
  • Countryside
Сиренке, с 2000лв в собствено жилище, дори и в София за сама жена с едно дете си е пей сърце.
Сиренето струва едни и същи пари в София и в Пловдив Wink

# 102
Да, за мен работа на 1/2 ден също е несериозна. Студентска работа като цяло е това Simple Smile

Съгласих се вече - слагаме Холандия в белия списък на страните, в които жените не ги тормозят да бачкат и си остават жени. Могат да са цветарки примерно - върхъ...

На мен ми хареса в онази тема метафората за гребането, не помня на ежко ли беше, на нофелет ли, на някой друг ли. Виждам, че е направила силно впечатление. По принцип не виждам логиката да има очакване от единия партньор да гребе повече отколкото другия. Така лодката ще се върти в кръг,нали? Simple Smile По-добре да са синхронизирани и да гребат по равно. В какво точно ще се състои гребането - за мен лично гледането по цял ден на дете/деца (подчертавам - гледане както трябва. защото е видно примерно, че днес нито Вие гледате деца, нито аз работя) е по-тежко от високо-квалифицирана работа, но всеки си преценява. Важното е да им е една и съща ценностната система на партньорите, за да не стане така, че тя да си самооценява усилията като гребане с 200, пък той да го смята за гребане с 2км/ч :Р Или пък тя да се чувства непълноценна защото гребе с лъжица срещу течението примерно.

# 103
  • Countryside
bgtatko81, доколкото разбирам въпросът е дали ще можеш сам да си провайдър и да осигуриш същия или дори по-висок стандарт за твоето семейство?
То е ясно, че двама гребат повече от един.

# 104
Това, което виждам: в Холандия 77% от работещите жени работят на половин работен ден. Което е съвсем различно от "да гребе наравно с мъжа".

😌MomOf3, а какво правиш с двегодишното дете след края на майчинството? То все още е много мъничко...всички обичаме да се развиваме, но децата каква цена плащат?

Що да са подаяния? Дава ти карта с ПИН и това е. Това не е искане на пари, а и все пак си е твоят мъж, парите са на семейството, за неговите нужди, респективно и твоите.

Децата съм ги пращала в специализирани заведения на една годишна възраст. "Цената" която плащат е да са самостоятелни, отговорни и разумни млади хора. Не съм привърженик на нонстоп гледането от баби. Не го смятам за образователно, даже напротив. Има ваканции, празници и почивни дни, в които децата могат да бъдат с бабите си, но не и да бъдат отглеждани от тях.  Това си е лично мое мнение и не искам да се разпалва темата "за" и "против" децата в градини или при баби.
Аз самата съм тръгнала на една година на ясла, защото родителите ми е трябвало да работят и схм станала човек! 🐵
Не знам дали цената, която плащат децата на майките с карти с ПИН, цял ден по молове и градинки с високите токчета, екстеншъните и дългите цигари, не е по-висока!
Всеки сам преценя как да гледа децата си и каква цена да "плати", за да бъде щастлив и спокоен че е взел правилното решение за себе си и семейството си!

Общи условия

Активация на акаунт