Мъжът "провайдер"

• 45 153
  • 478
  •   1
Отговори
# 105
  • Куциндрел
Мамасите, разсъжденията ти за разхождането на дрешки и прически из офиса може да ги направи само жена, която нямат способности да твори в дадена област.
Доста жени просто учат нещо, после работят нещо и освен да се изявят у дома, няма къде другаде.
Иначе работа на половин ден би ме блазнила след 20на години като вече вървя към пенсия.
А я кажи скед като ти изкарваш 0ла лева, мъжа ти колко по 10 изкарва на твоя доход?

# 106
bgtatko81, доколкото разбирам въпросът е дали ще можеш сам да си провайдър и да осигуриш същия или дори по-висок стандарт за твоето семейство?
То е ясно, че двама гребат повече от един.
По малко по-различен начин е поставена темата. Не че жената ще седи и мързелува и ще си цъка по цял ден на телефона, докато мъжът "гребе" яко в морето с акули, което е корпоративния свят, че да изкара поне 5 цифрена сума, а че мъжът ще гребе там, защото не му се налага да ражда и да гледа деца, докато жената ще гребе като ражда и отглежда деца, което е съпоставимо усилие (и също толкова смислено) колкото правенето на пачка.

Аз я разбирам темата като и двамата да гребат, но единия провайдва, другия поддържа семейство - оценката е, че усилията за двете са съпоставими и че и двамата имат еднакъв принос. Може би не разбирам напълно идеята на сирената, тя да си каже Simple Smile

Ако не го разбирам правилно и идеята на темата е как да си намерим някой, който да гребе вместо нас, а ние да го обвържем и задържим като му раждаме деца - ами ОК, който го влече, да търси... Мен не би ме привличало подобно нещо и не бих имал високо мнение за човек с подобно мислене, независимо дали мъж или жена Wink

# 107
  • Countryside
За мен семейството е от двама пълноправни възрастни и те си разпределят кой, какво и колко да провайдва. Ако и двамата са ок с разпределението драма няма. Ако единия напусне семейството, този с детето/децата е хубаво да има бекъп, независимо дали застраховка, спестявания, жилище и т.н.
А златотърсачки винаги е имало и ще има. Те само сменят провайдъра и драма няма. Само да внимават да не си амортизират провайдърката, че новия провайдър може да не я хареса. Mr. Green

# 108
Ето, mom of 3 е майката, която имах предвид: няма нужда да се обяснява и излъчва вътрешна убеденост в изборите си.

Сирен, точно преценката ти, че не си можела да осигуриш някакъв стандарт на теб и сина ти (сега не виждам особен стандарт, освен стоенето в къщи и писането във форума)  - без жилище, с малка заплата, те е вкарало в ситуацията, с която занимаваш форума непрекъснато. Не е проява на висока култура да се говори за доходи, а в случая не са и твои.

# 109
Уиш, ти си се омъжила наново в съвсем различен сезон от живота си. И аз да бях вече на портата на менопаузата, критериите за мъж стават други.
Не точно. Първият ми мъж беше доста успешен адвокат. За него се омъжих на 20. За втория, на 42. И в двата случая не е точно на портата на менопаузата. Но при теб може да е друго и да те е подгонил ранен климакс. Както и да е, това няма значение. Говоря ти за разлика в критериите. В единия случай човек се радва като циганче пред баничарница, че е намерил мъж с пари. Във втория, парите са само странична екстра на нещо ценно. Странична екстра са, защото хем си имам мои пари, хем мога да ги изкарвам, което ми дава независимост. Да, лишава ме от радостта, която изпитва циганчето, на което са дали баничка, но мисля, че бих могла да си преживея живота и без точно тази радост. За сметка на това, загърбването на радостта от баничката отваря очите за доста по-големи радости.

# 110
  • MI
В рамките на 2-3 дена са се появили 3 теми, свързани с финансовата част на отношенията между жените и мъжете. Flushed На всичко отгоре като гледам май почти нищо ново не се казва от предните теми, та ми е чудно не ви ли омръзна?!

Ужасно е грозно наричането на съпруг(а) провайдър, каквото и там да се счита че доставя. Не по-малко грозно е и гледането в чуждата паничка всъщност. Едно е да си свериш часовника, съвсем друго е да набиваш канчето колко  е тъпа някоя съфорумка че стои по цял ден "на тръстиката" или че "мързелува вкъщи". Направо на избиване на комплекси прилича, и в двата случая. Да не говорим, че в 99% от случаите и двамата допринасят с нещо в семейството - кой с пари, кой с труд и грижи по дома. Много са редки случаите единия да поема всичката работа и навън, и по дома, и по децата (и родителите), а другия да кръсти ръце по цял ден.

А пък точно български мъж да говори за мачо култура и тъмни раси в други европейски страни е просто смешно, ама много смешно.

# 111
Пропуснала съм изтъркването на темата с финансовите отношения, но да си кажа мнението, дори и да е избиване на комплекси. Имам два примера, нагледни, в които мъжът работи и изкарва и за двамата, а жената само се чуди как да намери нещо, което да й доставя удоволствие да прави в живота и т.к. тя е над това да започне работа, с която да изкарва пари, а хобито й, което я донесе нещо в касичката с джобните й, я не, придава смисъл на живота й. Затова мъжът й, т.е. балъкът, гърби всичко. Евала им на тези жени, че да намерили как да подмамят и изманипулират мъж да им се връзва на, а и между другото да им и слугува ... т.к. и двете жени не се чувстват домакини и  домашната работа си я разделят с мъжа...за да има равноправие. Въпреки това тези мъже са балъци.

# 112
Не знам как се радва циганчето на баничка, повече май се радва на банкноти.
Аз от момиче имам неприятни впечатления от мъже с пари. Не слагам всички под един знаменател, разбира се. Но всички тях, съм ги свързвала по между си с това, че могат да си позволят да имат повече от една жена, и тези в моя кръг го правеха, въпреки че жените им бяха все още гаджета, а не съпруги с деца. И аз съм била с такъв мъж и просто реших, че такъв живот не е за мен.
Аз обичам работливите и честни мъже. Тези, които ще ме смятат за равна и ще обсъждат идеите и плановете си с мен, както и аз моите. Не желая да съм с някой, който ми дава картата с пин-а а къде е с кого е и какво прави, да нямам право да знам, защото видиш ли ми е дал карта за 5-10 бона да си харча на воля.
Предполагам всичко е до характера на човека. И аз имам приятелка, която целенасочено си търси мъж с пари. За нея това е важно. Иска да има всичко материално, да ходи по почивки и въобще не й е до учене, кариера и емоционално и духовно развитие. 😊
Мен живота с карта с пин, която ми я пълни някой друг, а не аз самата, би ме убил.
Живота на тепсия ще ме побърка..
Обичам да постигам, да се боря, да преодолявам трудностите и вечер да си лягам удовлетворена и пълноценна от постигнатото.

# 113
  • Куциндрел
На мен една домакиня на много богат мъж ми завидя, че ходя на работа. Тя също имаше 3 деца, цял живот у дома и се грижи за тях, децата й учат в частни училища, тя и мъжа й имат по месец в годината екскурзии по света, нищо матерялно не й липсва, а и мъжа й си я обича и глези. Обаче тя се чувстваше толкова депресирана от всичко това, искаше да работи, да се вижда с хора, да прави нещо извън дома.

# 114
Мъжът й ли я спира?

# 115
....
Аз обичам работливите и честни мъже. Тези, които ще ме смятат за равна и ще обсъждат идеите и плановете си с мен, както и аз моите. Не желая да съм с някой, който ми дава картата с пин-а а къде е с кого е и какво прави, да нямам право да знам, защото видиш ли ми е дал карта за 5-10 бона да си харча на воля.
Предполагам всичко е до характера на човека..
Обичам да постигам, да се боря, да преодолявам трудностите и вечер да си лягам удовлетворена и пълноценна от постигнатото.
+1

# 116
Мдам. Като си роден с тръни в задника, така става. Но пък е безценно. И още нещо, точно тези тръни в задника те правят предизвикателство за мъжа ти. Не просто възглавница за полягване върху нея.

# 117
Мдам. Като си роден с тръни в задника, така става. Но пък е безценно. И още нещо, точно тези тръни в задника те правят предизвикателство за мъжа ти. Не просто възглавница за полягване върху нея.

Това го приемам като комплимент! 😊
И мм признава, че съм луда за връзване...ама
 как иначе щеше да ме обича?!🐒

# 118
  • Куциндрел
Идея си нямам точно какво е. Не съм и изпадала в подбности, спомена че рано са се оженили, тя се е отдала на децата и къщата, но сега вече се чувства зле от това.
Но пък си дадох сметка, че всеки търси това, което няма.

# 119
  • MI
О, да, разбира се че точно такова е положението при семействата с жена-домакиня - тя е задължително прекрасна (с помощта на хирург и козметик, разбира се), той печели минумум по 5000 ама в евро, оставя й когато и колкото той реши пари, не я уважава в ни-ка-къв случай, а тя не пипва нищо вкъщи - нали е прекрасна. А,да, той е и балък щото тя нали не пипва нищо, а той работи. Много ТВ гледате, ей. Joy 

Щом двамата в едно семейство са ОК със ситуацията, лошо няма - стига да няма психическо или физическо насилие, разбира се. А на мен или на някой друг какво му харесва не е много важно, защото хората и ситуациите са различни. Не всички хора са супер интелигентни, не всички могат да правят супер много пари, не всички издържат на стрес, не всички искат да ги предизвиква постоянно партньорът им дори. А най-хубавото е че почти всички си намират половинката в някакъв момент и няма абсолютно никакво значение дали на Пенка или Гинка мъжът на Стоянка харесва, нито какво мислят те за семейния им модел.

Общи условия

Активация на акаунт