Мъжът "провайдер"

• 45 206
  • 478
  •   1
Отговори
# 120
Nelig, в други теми също съм напомняла, че не е нужно да се говори винаги в крайности: ако е в къщи, значи мъжът й е изключително богат и ако работи, значи е бедна. Реалността често е далеч по-различна (първият ми пост по темата) и става дума дори за липса на избор; ситуация, която се приема, че е "приемлива". Оттам и ироничната ми забележка, колко са тези богати мъже, че се бистрят тези подобни теми с такава честота?! А думата "провайдер" е толкова унизителна, че дано субектът, набеден за такъв, не разбере, как го наричат и за какъв го взимат.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 19:04 от Tsugumi

# 121
Аз разбирам и напълно подкрепям тезата на Сирената в тази тема.
Любовта, емоциите и пеперудите са друга тема, не се изключват от картинката, но мъж без финансов бекраунд, не благодаря, животът е твърде кратък. А аз държа да си го живея пълноценно. Ако не е поне на моето ниво на доходи, ни любов, ни 24 санта жезъл, ще го задържат до мен.

Цитат
Да, за мен работа на 1/2 ден също е несериозна. Студентска работа като цяло е това
Бгтатко, това в каква връзка. Чувал ли си, че има и творчески професии? И ако "копаш" 10-12 часа, ще си напълно изчерпан и негоден точно за месец в подобен ритъм. У дома и провайдъра, и аз работим по не повече от 4-6 часа на ден. Даже и през ден понякога. Не сме милионери, но имаме добър стандарт и живот.

# 122
От всичко изписано до тук, осъзнах, че съм идеална за провайдер.

Мом оф 3 - кефиш!

# 123
  • MI
Скрит текст:
Nelig, в сруги теми също съм напомняла, че не е нужно да се говори винаги в крайности: ако е в къщи, значи мъжът й е изключително богат и ако работи, значи е бедна. Реалността често е далеч по-различна (първият ми пист по темата) и става дума дори за липса на избор, ситуация, при която се приема, че е "приемлива". Оттам и ироничната ми забележка, колко са тези бигато мъже, че се бистрят тези подобни теми с такава честота?! А думата "провайдер" е толкова унизителна, че дано субектът, набеден за такъв, не разбере, как го наричат и за какъв го взимат.
Абсолютно съм съгласна с всяка дума! Аз наистина не разбирам какъв ни е проблема със семействата на другите, че чак толкова често се пускат такива теми, дори космите и чистотата са по-малко вървежни ще му се не види. И аз това си помислих, ако чуя че ММ някъде ме е определил като доставчик на някакви услуги, направо ще му се стъжни живота. Дано не четат някои мъже темата. Neutral Face

Иначе рядко лекарка например ще си остане вкъщи много години, обикновено е съчетание от стечение на обстоятелствата, липса на много привлекателна алтернатива, сходни виждания на двамата съпрузи по въпроса и други подобни фактори.В огромната част от случаите жената напълно отменя мъжа вкъщи и по ежедневните тичания по деца, стари родители и т.н. и определено допринася с нещо за да върви напред цялото семейство. И всъщност далеч не всички семейства завършват с развод, слава Богу.

А почасовата заетост има и друг аспект - помага на жената да намери работа на пълно работно време ако се наложи някой ден.

# 124

Що да са подаяния? Дава ти карта с ПИН и това е. Това не е искане на пари, а и все пак си е твоят мъж, парите са на семейството, за неговите нужди, респективно и твоите.
Не усещаш, може би, разликата, че ако парите са на семейството, ще имате сметка с двама титуляри. Така няма да ти се налага никой да ти казва, какъв е неговия пин на неговата карта. Въпросът изобщо не е в това да се парадира, че някой да ти дава пина на картата си, а картата да е ваша (не ми казвай, че са само технически подробности, не, не са).

Много ми допадна мнението, в което ставаше дума всеки да допринася за семейството и фамилията, но да наричаш партньора си "спонсор", "провайдер" и пр. е обидно за двойката като цяло.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 19:01 от Tsugumi

# 125
Така е! В природата винаги има баланс и рано или късно, човек намира идеалната си половинка, а именно човека с който най-много си пасват. Други, предпочитат, по една или друга причина,  да търпят да живеят с човек, който не им пасва.
Аз обожавам да имам до себе си силен физически и емоционално партньор, който не се страхува да се развива и върви нагоре. Това ме мотивора и нахъсва и аз да се стремя да бъда по-добра.
Тук всеки обсъжда и дава мнението си, базирано на това какъв човек е той самия. Извинявам се, ако съм обидила майките, които имат заможни съпрузи, заради които те предпочитат да не работят! 👍

# 126
Това го приемам като комплимент! 😊
Точно комплимент си е.

# 127
Темата се е напълнила с клишета и фалшиви лозунги.

Застраховката ... нима някой има застраховка за нещо в тоя живот? Дори и да си вземеш беден пройдоха, а ти да работиш за двама, каква ти е "застраховката", че утре няма да ти се случи нещо и пак да си на хляб и сол?! Живота е сега, бъдещето никой не може да го надиграе.

"Държа на независимостта си!" ... Сериозно? И как бедния мъж те прави независима?

Никоя от подръжниците на тези тези не би зарязала мъжа си, ако му се повиши изненадващо благосъстоянието. Но за сметка на това, ще пуска клишета за някаква независимост, дето съществува само в мечтите и. Няма независими хора.

# 128
  • София
Със застраховка и заделена сума не се гледат деца години наред от самотна майка, изпаднала за десетилетие (да кажем) от пазара на труда.

# 129
И ако "копаш" 10-12 часа, ще си напълно изчерпан и негоден точно за месец в подобен ритъм.

Верно? Много крехки тия хора, бе.

Без никаква ирония - шапка ви свалям и на двамата, че сте успели да постигнете този баланс между време и пари.
Би ми било страшно интересно (не в смисъла на клюкарско, а на образователно почти) да науча с каква професия/занимание е възможно. Ако нямаш против да споделиш на лично, разбира се. 

# 130
Ще каже някой все гении сме се събрали в този форум: всички показатели далеч над сеедните - ако ще са творци, ще са велики, ако са бизнесмени, поне милионери.
На застраховки разчитат точно тези с "провайдъра", като бъркат филми с реалност.

Салсиша, свят широк, хора всякакви. Вероятно ти е трудно да излезеш от своята гледна точка, но има хора, които не се задоволяват с един пин.

# 131
Със застраховка и заделена сума не се гледат деца години наред от самотна майка, изпаднала за десетилетие (да кажем) от пазара на труда.

Другото клише - пазара на труда и как някой изпада от него.

Една жена с добър живот, визия, запазени нерви и добро образование, много по-лесно ще намери следващ партньор или нова работа, от очуканата бедна майка, която е тръгнала на работа с конците от раждането, дето се вика.

А и позитивите от доброто материално състояние, не изчезват ей така, като по филмите - мъжа ти умира и утре идват да ти продават къщата.

Салсиша, свят широк, хора всякакви. Вероятно ти е трудно да излезеш от своята гледна точка, но има хора, които не се задоволяват с един пин.

Това обикновено са думи на по-възрастни жени, минали вече периода на размножаване и забравили го. Пина е просто част от нещата и за времето, когато ТРЯБВА да си стоиш в къщи, наличието на пина е добрата част от нещата. Лошото е когато няма пин и мизерстваш и броиш стотинките за памперси.

# 132
Абе, не знам колко лесно се намира работа с 10 години дупка в CV-то.
Работодателите тенденциозно искат черно на бяло доказателство, че те бива, а не голи обещания + добро образование отпреди 15 години + запазени нерви.

# 133
  • София
Сега разбрах.
"Моля, следващия" е част от стратегията.
Не съм много наясно с динамиката на провайдъри, паразити, незаменими домакини и други еднорози.

# 134
Абе, не знам колко лесно се намира работа с 10 години дупка в CV-то.
Работодателите тенденциозно искат черно на бяло доказателство, че те бива, а не голи обещания + добро образование отпреди 15 години + запазени нерви.

Същата, която ще намериш ако си била продавачка в Кауфланд 10 години от любов към независимостта - за пред хората, а всъщност от нямане на избор.

Общи условия

Активация на акаунт