Мъжът "провайдер"

• 45 240
  • 478
  •   1
Отговори
# 135
"Държа на независимостта си!" ... Сериозно? И как бедния мъж те прави независима?

Никоя от подръжниците на тези тези не би зарязала мъжа си, ако му се повиши изненадващо благосъстоянието. Но за сметка на това, ще пуска клишета за някаква независимост, дето съществува само в мечтите и. Няма независими хора.
Никой с капка здрав разум не би твърдял, че бедният мъж те прави независима. Независимостта ми не е величина, съответстваща на портфейла на мъжа ми, а на това което имам в себе си и което мога аз да направя за себе си. Разбира се, че не бих върнала парите на мъжа си. Но ми е добре да знам, че мога и без тях.

# 136
И ако "копаш" 10-12 часа, ще си напълно изчерпан и негоден точно за месец в подобен ритъм.

Верно? Много крехки тия хора, бе.

Без никаква ирония - шапка ви свалям и на двамата, че сте успели да постигнете този баланс между време и пари.
Би ми било страшно интересно (не в смисъла на клюкарско, а на образователно почти) да науча с каква професия/занимание е възможно. Ако нямаш против да споделиш на лично, разбира се. 
Ама си е баш клюкарско. Simple Smile
Той работи в тв, аз съм дигитален човек, конкретиката ще я спестя.

А иначе, по темата – не е нужно да с епоставят такива тесни рамки. Всяка двойка напипва своя начин и ако има наистина здрава спойка, няма никакъв проблем кой какъв е. Дали в един момент единият ще е провайдър, а другият подкрепа или обратно. Наденичката го е написала – никог ане се знае как ще се извърти палачинката. Гледайте си живота и да сте в хармония и обич с близките си, а "пари се изкарват", както казва един роднина.

# 137
Окей, нямах намерение да е клюкарско, благодаря за отговора все пак.

Salsisha,
Нещата не се делят на продавачка в Кауфланд и безработна. Знам, че ти пасва повече на тезата, но няма нужда от черно-бели ситуации.
Фактът е:
Не се намира лесно работа с голяма дупка в CV-то.

Виж, "следващ" лесно ще се намери, да, там критериите са други. И не е саркастична забележка въобще, просто е абсурдно да слагаш нова работа и нов партньор/провайдър/мъж в една категория.

# 138
  • Куциндрел
Мисля, че живеем в страна където една жена може да си избере дали да е домакиня или да преследва кариера, или да работи, за да си развява тоалетите. Обаче зор едните да оплюят другите, а някои във всяка тема убеждават сами себе си колко са добре с избора на пеньоара у дома.

# 139
  • София
Да, защото има само две породи- продавачки в Билата и неработещи, но четящи Достоевски и свирещи симфонии.
Laughing
Басила и Шарки сигурно са продавачки в Кауфланда. Не ме разсмивайтв

# 140
Салсиша, клише до клише използваш ти: независимите жени (може и да са обвързани) не непременно са касиерки в "Кауфланд" и понякога тази, която чака за пин, може да изпадне в ситуация да няма за памперси, защото пинът не е неин, все пак.

# 141
Сега разбрах.
"Моля, следващия" е част от стратегията.
Не съм много наясно с динамиката на провайдъри, паразити, незаменими домакини и други еднорози.

Естествено, че е част от стратегията. При всички разведени, изгубили партньор и т.н. За всеки който не иска да е сам.

Аз лично никога не съм била домакиня, не съм работила в периодите на майчинство, болничен или смяна на работата. Но финансовото спокойствие ми е позволило да избирам, работа която ми изнася за момента, да не ме натоварва психически и физически, да имам достатъчно време за детето, когато е било нужно, също и да спестим доста за времето на семейния ни живот.

Не съм била принудена да работя на всяка цена, каквото и да е, просто защото идва сметката за газта. И погледнато назад във времето, го намирам за голям плюс.

Салсиша, клише до клише използваш ти: независимите жени (може и да са обвързани) не непременно са касиерки в "Кауфланд" и понякога тази, която чака за пин, може да изпадне в ситуация да няма за памперси, защото пинът не е неин, все пак.

Това също е клише. До ситуацията, когато мъжа ти те оставя без пари за памперси, се стига когато същия е пропаднало пиянде, селяндур, с непостоянна работа и изобщо една особена класа хора. Не когато си е нормален такъв с прилични доходи и среда. Другия момент е когато си нечия компаньонка предполагам, но тогава си е очаквано, така че и тези жени си имат начини за реакция.

# 142
Защо пък да няма независими майки с деца? Разбира се, че стандарта се свива, когато майката е сама, но не значи че не може да се справи и без провайдър!

# 143
Салсиша, има двойки, в които финансовата независимост и на двамата е трамплин, не е нужно да е винаги само канапе за единия.

Напротив, клише е, че само селяндур и пияница може да "забрави" да сподели пина от картата си. Чела си Толстой и се сещаш за началото на "Ана Каренина", така че варианти много. Извън клишетата, разбира се.

# 144
Няма значение дали жената ще е продавачка в Кауфланд или цъкаща от лаптопа си фрийлансърка. Мъжът до нея трябва да има стабилност, да заявява подкрепа за семейството. В противен случай това семейство гарантирано отива на разпад. Когато главата, уж най-силният в тази мини общност, не умее да се справя с базовото, тогава всичко се разбърква – жената започва в един момент да изнемогва, да се изнервя, това се прехвърля и на децата. А колкото и да е богата една жена, да издържа мъжа си и прочее измишльотини, в един момент тя спира да го уважава. А това е началото на края.

# 145
Много общо се говори отново , а хората и ситуациите са толкова различни.
Едва ли изпаднала в беда жена би намерила съвет или утеха в тази тема. А тя май беше точно за това.

# 146
Защо пък да няма независими майки с деца? Разбира се, че стандарта се свива, когато майката е сама, но не значи че не може да се справи и без провайдър!

Защото няма. С деца, без деца, все тая. Винаги човек е зависим от други хора, работа, клиенти, имущество, здраве дори, всичко. Независимост не съществува. Винаги има съществени фактори, които могат за момент да обърнат цялата ситуация. Глупаво е да се живее в някакъв страх от бъдещето и нереални опити да се елиминира всяка опасност.

# 147
Басила, колкото е важно за мъжа това, толкова и мъжете спират да уважават жени, които изцяло зависят от тях.
Салсиша, не можеш да предвидиш всичко, но по-добре е да си поне подготвен, а не да вяваш, че държиш Господ за шлифера.

# 148
Едва ли изпаднала в беда жена би намерила съвет или утеха в тази тема. А тя май беше точно за това.
О, не. Точно това не беше замисълът на автора.

Салсиша, права си за нереалността на идеята за 100% независимост. Но идеята да направиш каквото е възможно, за да си максимално добре в бъдеще не е опит да се елиминират всякакви опасности. Няма как да ги елиминираме, което не значи да се носим като листенца по течението. В случая, важи максимата "Прави каквото трябва, да става каквото ще".

# 149
  • Countryside
Салиша, какво значи независимост? То по тая логика да седим и да чакаме да ни тупне тъпъна, че независимост няма. Никой не спори че се случват непредвидени неща. Но застраховка или бели парици за черни дни ти дават някакво спокойствие, че поне на първо време ще се справиш.

Общи условия

Активация на акаунт