Мъжът "провайдер"

• 45 215
  • 478
  •   1
Отговори
# 180
Mom of 3 - нищо не каза. Трябва да знаеш, че утре може да се разболееш, но тогава ще станеш и ще си намериш нова работа?!

Ако си вземеш бедняк и я карате от заплата на заплата, със сигурност не може да се подсигуриш за никакво бъдеще. Но когато има пин код, спестяванията се случват много по-лесно.

Селфиша, различни сме с теб. Аз имам инстинкт за самосъхранение и предпочинам да осигуря себе си и децата си, според собствените си възможности, разчитайки на способностите си,  а не на "провайдър".

Ами, ако случайно богаташкото вземе че се карурне преди мен и не ми остави нищо, тогава що да сторя аз макар да съм здрава и права, след като не мога нищо друго освен да набирам пин кода на картата?

Като не ти остави нищо ... малшанс. Сигурно приживе е решил, че не ти трябва нищо. На което не бих се учудила в случая...

Не познавам хора, които не умеят да правят нищо, освен да набират пин кода. Много филми гледаш.

]Мога да споделя и конкретно в твоя случай, защо си избрала тази поза?

Кое наричаш поза? Сподели! Ще ми бъде интересно. Но мога и аз да ти отговоря, ако искаш. Избрала съм да не желая да бъда с мъж провайдър, защото не харесвам да бъда манипулирана от някой, който смята че може да го прави, след като ми е дал картата си да я слайдвам където сваря.
Може по твоята логика да не съм независима, но съм свободна!

"Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея." Джордж Бърнард Шоу

# 181
Реално всички сме хора, оцеляваме по някакъв начин, светът е гаден и несправедлив и всеки си търси някакво местенце в него и търси някакво вписване, някакъв имидж пред другите и някаква илюзия за щастие, когато вътрешно нещата хич не са толкова добре, колкото ги представя, понякога дори пред себе си.

Еврика. Просто по-зрелите хора го правят без непрекъснато да наливат глупости от пусто в празно..

Иначе, радвам се, че ти е поне смешно. Само дето като баща на момиче, това е смях през сълзи, защото едни такива "забавни" смешни темички, и едно такова дърпане между гледани жени и тръстикарки, такива с ПИН код или със собствена карта и т.н. и т.н. са само шум и разсейка от факта, че дори и днес, дори и сега, дори и най-добрите места, жената е максимум оценяна на стойност 0.8 мъж. А когато умни, образовани и уж адски прогресивни жени са самопоставят доброволно на 0.2 до 0.1 стойност на мъж и това е върхът на постиженията им, натрапван всеки ден от всяка възможна трибуна, е това вече си е чисто за рев, даже не е и смешно.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 22:25 от elenna

# 182
Mom of 3, по моята логика, не разсъждавам върху свободи и независимости, защото всеки е свободен, но и зависим, мисля, че изпитваш неудобство да бъдеш издържана, заедно с децата си от мъж, който не е баща на повечето от тях. А и предполагам на самия него не му е възможно. Така мисля.
От там идва и озлоблението ти, към всичко различно и опитите да вмениш, че някой бил манипулиран, когато мъжа му изкарва повече, някой дава карти, които се "слайдват" ?!  разни такива измишльотини ... просто това е твоя начин да приемеш ситуацията си.

По някакъв необясним начин, дори и само с букви, си личи, когато човек не е напълно искрен, дори и в някаква безсмислена тема и мисля, че ти не си в тази. Simple Smile

# 183
Бгтатко, оказва се, че признаването на чуждата гледна точка (не непременно разбирането й), уважаването на избора на другите е знак за малко зрялост, но труден за постигане.
Получава се абсурд да четем иронични подмятания към другите, когато този, който го отправя не е постигнал и половината от това, за което укорява, че са се провалили те.
Еленна, в тази връзка, аз зададох поне два пъти един въпрос, който "случайно" и удобно бе подминаван (не от теб): всички тези "теории", какъв резултат могат да имат в дългосрочен план, какво се случва с момичета, които по цял ден виждат един пример, който счита за "успех" да не работиш и да знаеш пина на чужда карта?!

# 184
Не знам за това какво става с дъщерите на майки с карти с ПИН код. Виж, какво става с дъщерите на майки с ниска самооценка и самоуважение е любима тема на много психолози: https://www.healthyplace.com/blogs/yourmentalhealth/2013/03/a-mo … hters-self-esteem

Затова и за мен най-добрият баща, мъж, брат, шеф, колега, съсед е този, който издига жените, цени ги, не измерва стойността им в това колко деца са му родили или колко часа за работа и комфорт са му осигурили и осигурява и подхранва нещо критично важно: вярата, че имаш себестойност. Когато това липсва от детските години, после и цял форум по цял ден да цъка с език на заплатата на мъжа ти, де нада.

# 185
  • София
Не е задължително да възпроизведат ролевия модел на майката си (макар че аз лично съм възпроизвела на майка ми, а дъщеря ми - моя...), имам познати с точно противоположен избор на дъщерите.

# 186
Не, не става дума за ролеви модел. Но е почти даденост, че дъщеря отгледана от майка с ниска самооценка, ще се бори с години с демоните на майка си след като ги интернализира. То, това по темата ли е?

# 187
Не си ме разбрала добре. Къде видя озлобление? Просто представям моя поглед на нещата и защо аз не бих живяла в такава ситуация.
Мъжът с когото живея иска и може да поддържа семейството сам, но аз не желая и няма да се чувствам пълноценна като домакиня и нищо повече. В интерес на истината се гордея много повече от постиженията си като родител, от колкото от тези в кариерата си, въпреки че първото го правя доброволно и без да ми се плаща за това! 😊
Именно затова се опитвам да открия баланса между майчинство и кариера, където няма да загубя свободата си, връзката с децата и ще съм едновременно финансово и емоционално удовлетворена от себе си. Имам доста идеи и се надява да успея да ги приложа на практика, така че да не ми остава единствения избор да набирам пин кода на милото! 👍

# 188
Въпроса с ниската самооценка не е едностранен, защото има такива и с мъже, които ги издържат, и с мъже хрантутници, които чакат да бъдат издържани.

Mom of 3 - нещо тия хипарски изказвания, как губиш свободата си щом партньора ти има платена работа и не е от нашите ... никак не им хващам вяра. Също и как самостоятелно, разчитайки на заплатата си само и единствено, си родила и отгледала три или четири деца, не помня колко бяха, без ничия чужда помощ, т.е. свободна през цялото време.

# 189
Не, не става дума за ролеви модел. Но е почти даденост, че дъщеря отгледана от майка с ниска самооценка, ще се бори с години с демоните на майка си след като ги интернализира. То, това по темата ли е?
Не Wink
Не каза нищо за бащата и провайдърските му качества и как той е симовличният бъдещ мъж на дъщерята и как го избира несъзнателно да е по негов образ и подобие?!

# 190
Между другото, между двата брака съм срещала и типа "токсичен провайдер". От много далеч се надушва миксът от арогантност и желание да притежава. И много сериозно бих говорила за дъщерите си за токсичния тип и нормалния тип.

Иначе точно мъж-провайдер може да помогне на жената да си поиска и да си вземе парите. Защото може да рискуваш и да се буташ, а не да приемеш първата оферта. Вижте пак частта за "опцията да не работи" - различните жени ще я упражнят различно.

А дупката в сивито може да е толкова голяма, колкото да може да запушиш със смислено обяснение.

И два парадокса: самият израз "не съжалявам за избора си" предполага, че в избора поначало има нещо съжалително. А вторият парадокс - некомерсиалните се опитват да ме обиждат на изкарване на пари.

Иначе не знам какво значи жена, която хем е в брак, хем независима. В смисъл - ако ще си плащам всичко и няма да гледам изобщо какво има мъжът, то по-добре да си живеем отделно и да се срещаме за кеф, даже няма смисъл да сме в една къща с битовизмите.

# 191
За бащите не знам какво да кажа. По принцип, в духа на темата, дъщерите нямат особено висока стойност за бащите провайдъри, та чак такова внимание да им се отделя. Както разяснихме, те цъкат до едно време и после дано се намери лесно следващ провайдър. Камо ли да седнат да се занимават с тях. 

# 192
По кой принцип?

В моята книга и по традиция дъщерите си остават близо до семейството. Според поговорката - откъдето жената, оттам и родата. Няма такова нещо да се прежалят и да не се търсят, напротив.

Еленна, говориш за токсичните провайдъри.

# 193
Еленна, туше!

# 194
Аха, да, най-добре ако може да идат под покрива на свекървата все пак де, не да се мотат вечно съвсем пък вкъщи. Но си права, традиционно е да идат най-далече до края на махалата и много да слушат новия провайдър и майка му. Като добри снахи, веднага да почнат да скачат по нейната свирка, дори да е откачена, но крака са и мили в леген и са целували на сватбата, така ще е. Поне да си е наблизо. В другото село си е вече трагедия ала "Ела се вие, превива ..."
Недай си Боже пък да избягат от провинцията. Ох, пу--пу, не го пожелавам и на най-големия си враг да му нанесе такава травма собствената дъщеря, дето е хранил и провайдвал.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 22:50 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт