Мъжът "провайдер"

• 45 240
  • 478
  •   1
Отговори
# 240
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.
Много добре казано Simple Smile С малка поправка - образованието вече го имате - средно взето жените са по-високо образовани от мъжете, поне в развития свят. Остава образованието да доведе и до реална, а не квотна равнопоставеност и в кариерно отношение. С безумно организирани, невъзможни за влизане без подкуп държавни или прескъпи (на запад) частни ясли и градини и без платено майчинство/бащинство няма да стане, но се осъзнава лека-полека проблемът.

# 241
Изобщо не я смятам за отрицателно. Бях напълно сериозна с това, че тя си е библейска, така си е бил устроен света, нека така си остане ... за хора като теб.

Не че нещо, но библейските истории не се занимават с устройството на света, напротив, а с нещо, дето е отвъд света.

Иначе си права, библейска е историята. И на Дева Мария са й намерили точно провайдър. Щото милата е нямала кариера, от 3 до 16 години е стояла на едно диванче в храма, а после взела, че родила.

Аз пак питам за каква свобода конкретно става въпрос: да може утре да си вдигнеш чантите? да се държиш нагло и нахакано пред мъжа си, само и само да докажеш нещо?

Това със самочувствието не го разбирам. Просто живееш и правиш неща. Без да се фръцкаш пред огледалото. Това да си помпиш себеусещането е като някакво психическо селфи.

Имам тънкото усещане, че Еленна работи в някаква SJW организация. Отивам да търся оня пасаж от Зорба Гъркът за опитите за поправка на отношенията между мъже и жени.

# 242
  • Paris, France
Абе това са пълни глупости, да си ритнеш лапето на няколко месеца по ясли и баби, защото сакън да не внесеш по-малко от 50% в семейния бюджет и да си съсипеш свободата. Това е болестно състояние и голям комплекс. А и не вярвам, някой от свободолюбивите да го е правил. Измислици само пишат.

Тук и неработещи жени си дават децата на ясли. Много чужденки на 3-4 месеца ги пращат на някоя баба на село в техните държави и си ги прибират на 5г за първи клас. Или ги оснавят там. Въпрос на избор. Мене са ме гледали баба и детегледачки и не съм недоволна.

# 243
Абе това са пълни глупости, да си ритнеш лапето на няколко месеца по ясли и баби, защото сакън да не внесеш по-малко от 50% в семейния бюджет и да си съсипеш свободата. Това е болестно състояние и голям комплекс. А и не вярвам, някой от свободолюбивите да го е правил. Измислици само пишат.

Тук и неработещи жени си дават децата на ясли. Много чужденки на 3-4 месеца ги пращат на някоя баба на село в техните държави и си ги прибират на 5г за първи клас. Или ги оснавят там. Въпрос на избор. Мене са ме гледали баба и детегледачки и не съм недоволна.

Ми много хубаво, аплодисменти. Само, че знаейки общностите в които се подвизаваш, някак не мога да ги приема за пример.

# 244

Ами чудесно! Сигурно казваш на баба си “мамо”. Аз ако трябва да си изпратя бебето някъде си или да го дам на ясла на няколко месечна възраст, по-добре да не го раждам. Жените, които си дала за пример са принудени, защото биха умрели от глад и те, и децата им. Така че това е просто едно нещастие, а не нещо, което е добър пример. С две ръце съм за мъжа - провайдер. Работя или не, мъжът трябва да има качествата на “провайдер”. За щастие никога не съм била привлечена от друг тип мъж.

# 245
След малко ще дам гугъл какво е SJW организация, но подозирам, че като не знам дори какво е, едва ли работя за него. Та не се хаби да търсиш цитати напразно.

# 246
Ето само някои от нещата, които правя, нищоправейки без кариера у дома. И си мисля, че някак с тях съм си заслужила да ме гледат.

- Свиквам децата на спокоен, домашен режим, в който да усещат нормален ритъм на деня. Откликвам и аранжирам деня според настроенията и енергията, не според програмата на МОН. В някои дни търчат като изоглавени, в други кротичко си оцветяват. Няма задължителни песнички и стихчета.
- Вместо принтирани картинки, виждат как на живо се рисуват животни, хора и фигури, от моите ръце и с моя стил. Ще си го носят като спомен. Лелки и учителки няма да правят това.
- Копират моя изказ и речник. Много, много важно. Особено след като чух учителката в първи клас да хвали моя, че има богат речник и да се оплаква, че при някои деца изразяването е бедно.
- В градината принципът е който ял - ял. Съответно едното ми дете цял ден е карало на глад. Е, сори, ама у дома се храни, откликвам й на нуждите и няма ядене под час, когато не е гладна. Това ми е също важно.

Ей такива детайли. Ефектът вече се вижда - по-спокойни, неагресивни деца, сравнено с ходещите на градина. Дори по-общителни.

И това само в ранната възраст. За по-късната възраст си имам и други дейности, които само умна и образована майка може да измисли.

# 247
След малко ще дам гугъл какво е SJW организация, но подозирам, че като не знам дори какво е, едва ли работя за него. Та не се хаби да търсиш цитати напразно.

Social Justice Warrior. Просто говориш с едни такива разпознаваеми клишета за права, жени, образование...

# 248
Браво. Медал. Не че нещо, ама същите неща правя и аз. И?

Не, не работя това. Клишетата ми ги набиха още в България, като чавдарче. Асамблея на Мира и т.н.

# 249
Не, не ги правиш. През по-голямата част от деня не си с нея. Не ми говори за quality time. Аз организирам целия ден, всички дейности и се справям с всякакви нива на енергия. Твоето дете е доста часове на градина.

Клишетата са грешни и водят до доста житейски драми и нереални очаквания.

# 250
Детето ми не е градина и никога не е било. Писна ми вече от тази глупост. Включително всичко дето яде, докато ходи на предучилищна, е сготвено лично от мен.
Как да ти кажа, всичко описано от теб го правя. Пак го прочетох. Защо е нужно да се мериш? Това, че го правя, какво ти пречи?

# 251
OK, да, забравих, викат му "училище".

Аз не се меря, просто споменавам някои неща, които смятам, че са ценни и които яслата и градината в БГ и след 100 години няма да заменят. Говоря за своята реалност, с която се боря всеки ден.

И това, че в САЩ е възможно детето да има някакво по-подбрано преживяване не значи, че моят принос като българска майка е нещо за пренебрегване, в тази реалност, и че е по-назад от българска кариера, която, да си кажем честно, в повечето случаи е смехотворна.

Обаче мен ме изкарват метреса, държанка, несвободна, смотана, несигурна в избора си...докато тия с яслите, държавния боб, програмата на МОН - ехей, напред с материала.

Тях питам - съвсем сигурни ли сте, че децата са ОК? че нищо не са загубили? че си заслужава бачкането за 1000-1500 лева, дори и по-малко? Щото нека не се лъжем, ако бяха 5К, щеше да е бавачка или частна градина/ясла.

# 252
  • София /Абсурдистан
Не съм чела цялата тема. Но около мен се случиха някои случки с близки приятелки, чиито провайдери намериха нова любов и си биха камшика по посока новото и свежото. Та да попитам - какво се прави, когато провайдерът изчезне, а на хоризонта друг желаещ за ролята не се забелязва? Simple Smile

# 253
Не, не му викат училище. Училище е. До 8 клас. С приемен изпит и всичко. Лизенз, акредитации. За училище, не за детска градина.
Не знам, вече се обърках. Водиш диалози с мен, казваш ми какво работя, какво правя и не правя като майка. И изведнъж ме питаш въпроси за български детски градини, заплати дето са на светлинни години от стандарта тук и т.н. Предполагам, че въпросите за 1000 лева не са за мен?

П.П. Радвам се, че уточни кой питаш. Сега ще чакаме да дойдат и да кажат.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 04:06 от elenna

# 254
OK, да, забравих, викат му "училище".

Аз не се меря, просто споменавам някои неща, които смятам, че са ценни и които яслата и градината в БГ и след 100 години няма да заменят. Говоря за своята реалност, с която се боря всеки ден.

И това, че в САЩ е възможно детето да има някакво по-подбрано преживяване не значи, че моят принос като българска майка е нещо за пренебрегване, в тази реалност, и че е по-назад от българска кариера, която, да си кажем честно, в повечето случаи е смехотворна.

Обаче мен ме изкарват метреса, държанка, несвободна, смотана, несигурна в избора си...докато тия с яслите, държавния боб, програмата на МОН - ехей, напред с материала.

Тях питам - съвсем сигурни ли сте, че децата са ОК? че нищо не са загубили? че си заслужава бачкането за 1000-1500 лева, дори и по-малко? Щото нека не се лъжем, ако бяха 5К, щеше да е бавачка или частна градина/ясла.
Yes Ma'am! 😉

Общи условия

Активация на акаунт