Не можеш да изпраскаш цялата палитра от емоции и изражение в рамките на... 5-10 минути, няма и толкова. Не е реалистично. Идеята в момента, поне моята, е, че ако в тези 10 минути си лъчезарен, реагиращ и активно участващ в разговора, е по-вероятно човекът да желае да продължи комуникацията.
А дългосрочното Гугъл го спомена - действително колкото и емоции да има един човек, има преобладаващо "звучене". Аз съм намаляла контакти с някого точно защото беше преобладаващ песимист и беше способен да ти пресече хатъра за всяко нещо. В същото време до него седеше приятелка, която влизаше на съд с шефа си (забелязала голямо нарушение, фармацевтична компания, докладвала, съответно я разпитваха и от полицията, и от регулаторите), той я тормозеше на работа постоянно, а тя гледаше далеч по-ведро (това е думата) на живота от предишния младеж. Е, аз избирам това. Не че не ми е споделила, че й е болно, но самият начин, по който го прави, е много различен.
Наясно съм, че има предимно женски приятелства, построени върху оплакването от други хора. Разни хора - разни идеали.
Но по мъжки отзиви, ведрата жена (лъчезарна, но сериозна, не глупаво нахилена и развейпрах) e по-готина.
Естествено,че е по-готина

И обикновено на подобна жена не и пречат тези дето я определят за ,,олигофрен,,