Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 098
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 240
Говорим за първо впечатление обаче, нали?
Не можеш да изпраскаш цялата палитра от емоции и изражение в рамките на... 5-10 минути, няма и толкова. Не е реалистично. Идеята в момента, поне моята, е, че ако в тези 10 минути си лъчезарен, реагиращ и активно участващ в разговора, е по-вероятно човекът да желае да продължи комуникацията.

А дългосрочното Гугъл го спомена - действително колкото и емоции да има един човек, има преобладаващо "звучене". Аз съм намаляла контакти с някого точно защото беше преобладаващ песимист и беше способен да ти пресече хатъра за всяко нещо. В същото време до него седеше приятелка, която влизаше на съд с шефа си (забелязала голямо нарушение, фармацевтична компания, докладвала, съответно я разпитваха и от полицията, и от регулаторите), той я тормозеше на работа постоянно, а тя гледаше далеч по-ведро (това е думата) на живота от предишния младеж. Е, аз избирам това. Не че не ми е споделила, че й е болно, но самият начин, по който го прави, е много различен.
Наясно съм, че има предимно женски приятелства, построени върху оплакването от други хора. Разни хора - разни идеали.
Но по мъжки отзиви, ведрата жена (лъчезарна, но сериозна, не глупаво нахилена и развейпрах) e по-готина.

Естествено,че е по-готина Simple Smile
И обикновено на подобна жена не и пречат тези дето я определят за ,,олигофрен,, Wink

# 241

Иначе добре и в стила на Коко Шанел звучи това как нямало непривлекателни жени

Коко Шанел е грозновата, но обожавана жена. Разни пъпки издувания и опадания на коса не знам си какво, не мога да коментирам, не познавам такива жени. Познавам две жени без мъже, едната е на 34-35 и никога не е имала гадже. И двете са много симпатични, стройни, с правилни черти, едната е много елегантна и изключително талантлива в областта си. Другата е горе долу стилна, и също интелигентно момиче. И двете са интровертни и фини хора, умни и със сигурност нито дебели, нито с пъпки, слабички, с хубави прически, среден ръст и правилни черти. За едната, тази без гаджето, тя ми е по-близка и много сме си говорили. Живее си в свой филм, но със сигурност не е като да няма ухажори, напротив. И това не по нейни думи, аз познавам две момчета, които са я харесвали през годините. Също така, един мой приятел много искаше да го запозная с нея, но тя ме попита "ами ако е толкова готин, защо си няма гадже?" Simple Smile)))))))искрено се надявам да намери това, което търси, скъпа ми е. После след време сподели, че е имала интерес към него, но не иска нагласени неща, но тогава той вече си имаше мацка.
Другата е доста по-голяма, но наистина много й се възхищавам, там проблемът е, че някой й разбива сърцето на младини и тя не успява да го преодолее. Наистина, и двете ги оценявам като над средното във всяко отношение, особено като интелект и емоционалност, а като визия са като минимум симпатични.
За мен проблемите с намирането на партньор си е свързано с някакъв особен психотип, защото познавам наистина неатрактивни жени, които си имат любящи половинки. Но, честно, не мисля, че някой има преимущества над тези две жени, само защото си има някакъв си мъж до себе си. Голямата работа.

Третият човек е моя много близка, надявам се, обаче там да има хубав край. Тази е истинска красавица, като бяхме малки, беше най-красивото момиче в училище, бяха я избрали за кралица на абитуриентския й бал и тн. Тя прави и много пари и там изискванията са до небето, претенции и какво ли не. Но много много се моля да й се наредят нещата, че ми омръзна с драмите й. Там наистина малко жени могат да се сравняват с нея, казвам го с ръка на сърцето. Но липсата на обожатели не е проблем.
Та три жени, и трите хахави, но определено над средното за женския пол, бракуваните по-кротко със самодоволството. 

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 00:27 от ett2812

# 242

Иначе добре и в стила на Коко Шанел звучи това как нямало непривлекателни жени

Коко Шанел е грозновата, но обожавана жена. Разни пъпки издувания и опадания на коса не знам си какво, не мога да коментирам, не познавам такива жени. Познавам две жени без мъже, едната е на 34-35 и никога не е имала гадже. И двете са много симпатични, стройни, с правилни черти, едната е много елегантна и изключително талантлива в областта си. Другата е горе долу стилна, и също интелигентно момиче. И двете са интровертни и фини хора, умни и със сигурност нито дебели, нито с пъпки, слабички, с хубави прически, среден ръст и правилни черти. За едната, тази без гаджето, тя ми е по-близка и много сме си говорили. Живее си в свой филм, но със сигурност не е като да няма ухажори, напротив. И това не по нейни думи, аз познавам две момчета, които са я харесвали през годините. Искрено се надявам да намери това, което търси, скъпа ми е.
Другата е доста по-голяма, но наистина много й се възхищавам, там проблемът е, че някой й разбива сърцето на младини и тя не успява да го преодолее. Наистина, и двете ги оценявам като над средното във всяко отношение, особено като интелект и емоционалност, а като визия са като минимум симпатични.

Всеки има поне по 2 такива познати.
Което доказва , че качествата не са определящи за да си женен/омъжен,обвързан/необвързан.
И,че не е въпрос на качества.

# 243
  • Paris, France
етт2812,  жените, за които пишеш очевадно не желаят връзка. Колкото и да са красиви, елегантни, спретнати, интелигентни, те явно са по-доволни сами. В днешно време имаме толкова избор и възможности, че много от нас избират всичко длуго, но не и живот с мъж.

Непрекъснато усмихнатите мъже ми се виждат странни. За жена е ОК.

# 244
Не е задължително да не искат връзка.
Просто не намират сред обожатилете си това,което търсят като човек,емоции и съвпадане.
Това не е толкова лесно.
Като добавим и липсата на пеперуди,които да те умопомрачат,че да вземеш решение...
Това,че жена има обожатели , но всъщност е сама не означава непременно,че не иска да се обвърже.

# 245
етт2812,  жените, за които пишеш очевадно не желаят връзка. Колкото и да са красиви, елегантни, спретнати, интелигентни, те явно са по-доволни сами. В днешно време имаме толкова избор и възможности, че много от нас избират всичко длуго, но не и живот с мъж.

Непрекъснато усмихнатите мъже ми се виждат странни. За жена е ОК.

За по-голямата не знам, тя е била мой преподавател, знам само слухове.

Но двете по-млади са на по 34-35 години, и сме близки. Едната много мечтае за любов и ми е споделяла. А другата, красавицата, тя не просто мечтае, ами ежедневно ми надува главата с драмите си. При нея има и друг проблем, когато жената е много сериозна и земна, гледа пари и прочее винаги й се лепват някакви използвачи, не знам защо така. При мен парите текат като река и да искам никога не бих могла да бъда използвана, няма за какво. Но, да, красавицата да я взема някой, че ми писна Simple Smile Аз тайно малко й завиждам, защото за мен си живее живота, ходейки по срещи и афери, докато аз сменям памперси, но тя няма да го осъзнае, докато не й дойде до главата. Според мен, точно това навиване, че й трябва съпруг, много й пречи да чилне и да се наслади. Но и при мен го е имало това и не мога да съдя. Най-вече натресена от обществото фобия, която сега ми се вижда нелепа.

Другата за мен няма връзка с реалността и не знае какво точно е мъж и как да има връзка с мъж, живее си в своя реалност. Тя никога не е имала изобщо отношения с мъж.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 00:48 от ett2812

# 246
  • Наблизо
Аз не говоря за красиви и грозни,а за котируеми хора - такива,които имат избор и то качествен и такива,при които изборът е много по-малък.Ами избираш според това,което ти се предлага.Не може никога да не те е свалял и канил на среща някой с външността на Том Харди (или който и да било друг хубавец),мил,интелигентен,с който имате общо и се разбирате,а ти да си мечтаеш за такъв и да си го чакаш.Може и да дойде такъв красавец,но 90% няма да дойде,а примерно някой (доста) по-грозноват,ама ти си се вторачил във външността или нещо друго ''доста котируемо'' и се получават тези дълго чакащи самотници.Просто искат повече,отколкото заслужават и могат да си позволят.
Грозните според вас хора с половинки са привлекателни по някаква друга причина или пък са се възмолзвали от one time възможността,докато други дори с повече възможности,се кумят и маят,защото искат повече и накрая от 2 стола - на земята.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 01:05 от BeautifulM

# 247
  • София
Естествено, че лъчезарните, дори тези, които не знаят защо, са по- вървежни. Като цяло по- просто устроените хора. По- смилаеми са от масата. Някой наскоро беше дал съвет на някакво момиче, което не може да си намери приятел: и не говори за философски неща в началото на отношенията ви. Mr. Green. Това е настройката на едно 70-80%. Леки теми, лъчезарност, неангажиращо флиртче, хахо хихи, мили очи и т.н.
Аз лично имам непоносимост към такива- все нахилени, все гледат ведро дори като някой им се изсере на главата с извинение и вярват, че като се разболеят от нещо, то е защото господ/съдбата/животът/комшията иска да те направи по- силен и оцеляващ.
Обикновено, да не кажа в почти всички случаи, подобни хора са несериозни и в други отношения. И съответно не ми импонират.

Не се гордея непременно, че не съм лъчезарна свежарка, просто това са фактите и всеки си има с какво да привлича околните. При мен не са хахо- хихи седянките.

И да, Салсиша е по- забавна от някое правещо мили очи теленце, поддържащо лековат разговор. Има индивидуалистичност в образа, който представя тук.

# 248
А непременно ли е нужно много да се котираш? Simple Smile)

Имаше някакво изследване на ОКкюпид, че има някакви хубавици, които се харесват на всички горе долу, да кажем за 8мица, а има и жени, които се харесват на част от хората на 2, но на част от хората на 10 от 10 точки. Та не е ли по-добре да се харесваш на по-малко на брой, но твой тип хора, които да са луди по теб, отколкото да си масово котиран ?

# 249
  • Наблизо
А непременно ли е нужно много да се котираш? Simple Smile)

Ако имаш много и високи изисквания (става въпрос за външност и обществено положение,не толкова за общ интерес и много лични неща) - да.Иначе стоиш и си мечтаеш и чакаш Годо.

# 250

Не бъди толкова сигурна .
Не съм видяла никакво чувство за хумор в Салсиша и бъди сигурна,че е имала проблеми не само в любовта Relieved
Но не Салсиша ни е темата , тъй,че... да се съсредоточим .

Имам чувство за хумор, сатира и проза - всякакви, чувства да искаш. Проблеми нямам много, защото ги решавам бързо, но още по-бързо мога и да си ги създавам, това е ми е дарбата.

Проблеми в любовта точно съм нямала, но никога не е късно! Най-доброто предстои ... нищо чудно да изтрещя, като вляза в критическата, да си хвана любовник, да се разведа, после любовника да ме напусне и пак да се омъжа за мъжа си, но тогава той да си намери любовница и т.н. Любовните проблеми са скучни.

# 251
  • София
А непременно ли е нужно много да се котираш? Simple Smile)  Та не е ли по-добре да се харесваш на по-малко на брой, но твой тип хора, които да са луди по теб, отколкото да си масово котиран ?

Ако имаш много и високи изисквания (става въпрос за външност и обществено положение,не толкова за общ интерес и много лични неща) - да.Иначе стоиш и си мечтаеш и чакаш Годо.

Зависи изцяло от качествата на човека и какво търси. Ако търсиш по- специфични неща у другия, все едно е дали си котиран сред 100, от които само 10 ги притежават или сред 15, от които пак 10 ги притежават. Т.е. среда+специфики на характера определят дали е добре да си масово "котиран"

# 252
  • Наблизо
Така е,но един вид сам си го решил да си сам,защото моментното предлагане не те устройва.Обаче,тъй като си ценен елемент,има постоянно ново предлагане и можеш да си позволиш да изчакаш и да избираш.Претенциите са от различно естество в този случай - супер любов,конкретно не знам какво си хоби и т.н.Много рядко ще е външност,интелигентност и т.н.
Тези обаче с малко предлагане и много претенции не стоят дефакто сами от собствено желание.Липсва предлагането на основни за тях неща,като външност,обществено положение,които обаче ''не могат да си купят'',защото самите те не отговарят на изискванията на хората,които ги притежават.Малко като да искаш корекомски неща,но нямаш валута и нямаш почти никакъв шанс да получиш.
Вторите главоломно се увеличават и оттам този феномен на ''иначе толкова готини хора,пък сами''.Искат повече,отколкото заслужават.

# 253
  • София
Твърде много пазарна икономика вкарахме за подобна тема.
Истината е, че грозни, красиви, лъчезарни или саркастични, нисколибидни и какви ли още намират срещат своя човек. Изостават само тези със сериозни проблеми в комуникацията.
Което е парадокс, защото от тях има стойностни хора, а и се култивира с повечко усилия.
Като чета темите, гледам, че егоисти, тормозници, дори психопати си имат половинки, лентяи, неудачници и т.н. Вие сте се закахърили, че някоя ще остане стара мома. Няма. : )

# 254
Не се гордея непременно, че не съм лъчезарна свежарка, ...

Само това оставаше  Laughing

И да, Салсиша е по- забавна от някое правещо мили очи теленце, поддържащо лековат разговор. Има индивидуалистичност в образа, който представя тук.
Щастието е скучно и еднообразно, нещастието - интересно и винаги индивидуално. Филмите с ужаси и насилие се котират далеч повече от романтиките с хепи-енд.
Но Салсиша да не лежи на тая кълка, че големите индивидуалисти дето света им е крив за всичко, също бързо омръзват.

Общи условия

Активация на акаунт