Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 129
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 255
Темата ми е много интересна ...

Престанете, моля ви, с тая външност.Тя е относително понятие - всеки гледа нея на пръв поглед, но не тя е важна.
Считам се за хубава, не симпатична, а съм сама. Що ли?
...
Ти какво мислиш за това? Каква може да е причината?
Бъгове в психиката, които определят и неправилното ми поведение при комуникацията.
Трябва ли да имам Висше образование и да съм в сферата на ИТ технологиите за да те разбирам? Или е добре нещата да си останат такива каквито са?

# 256
Положителни са, но и ти си част от семейството и трябва да има благинки и за теб. Не визирам да си принцеса и да лежиш на нечий гръб, а това "най- доброто за семейството" да включва теб, защото доколкото съм те чела, това семейство лежи предимно на теб. Ти си знаеш Peace

Семейството като деца и домакинство може да лежи на мен, но издръжката лежи на него. Той плаща всички разходи по къщата включително храната, почивки... Сега инвестира и в слънчеви панели без мое участие - само идеята за тях беше моя. Моето си е само за мен (и децата чат пат) и той няма представа какво имам и не се интересува. Това ми дава свобода да си купувам каквото си искам без да го питам преди това, въреки, че обикновено се консултирам, защото съм установила, че в екип вземаме най-правилните решения. Моят най-голям кяр е, че имам финансовото спокойствие в смисъл, че дори да остана без пари той ще не ще ще поеме всичко и понеже си работи за себе си няма опасност да го уволнят неочаквано. И това, че мога да разчитам на думата му - точен е и не говори неща които не мисли. Като цяло си пасваме щото и двамата искаме едно и също от живота и искаме д аго постигнем по един същ начин. А това че е скъперник си има плюсовете - предпочитам такъв отколкото да живее ден за ден и нямам никаква сигурност за утрешния. Не си ли забелязала, че скъперниците обикновено имат най-много пари (не говоря за арабски принцове, шейхове и т.н. на които парите им падат и харчат като бесни). Аз съм много лесно възбудима и много неща ме дразнят у хората - тоя ме дразни най-малко и за сега е единствения, с които мога да живея. Така че си го къткам, което изисква жертви освен и че го обичам. Винаги едно е за сметка на друго.

Иначе аз в момента се сещам за няколко жени, които явно толкова силно привличат мъжете, че буквално на спирката ги заговарят. Но те наистина са редки красавици и са по-скоро изключение отколкото правило.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 09:41 от Skrekkelig

# 257

Щастието е скучно и еднообразно, нещастието - интересно и винаги индивидуално. Филмите с ужаси и насилие се котират далеч повече от романтиките с хепи-енд.
Но Салсиша да не лежи на тая кълка, че големите индивидуалисти дето света им е крив за всичко, също бързо омръзват.

И най-накрая, дългоочакваната тежка дума на отдавна омръзналия самотник, оформена като древна ромска клетва! Joy

Все по-дълбока и емоционална става тази тема. Бих ги приела тези коментари много лично, но нямам време - заета съм света да ми е крив сега.

# 258
А непременно ли е нужно много да се котираш? Simple Smile)

Имаше някакво изследване на ОКкюпид, че има някакви хубавици, които се харесват на всички горе долу, да кажем за 8мица, а има и жени, които се харесват на част от хората на 2, но на част от хората на 10 от 10 точки. Та не е ли по-добре да се харесваш на по-малко на брой, но твой тип хора, които да са луди по теб, отколкото да си масово котиран ?

Ако говориш за харeсване на външен вид съм забелязала, че НЕстандартни симпатични, но с леки дефекти които реално ги правят чаровни, се харесват на околните почти толкова, колкото и стандартните хубавици. Дори може би повече защото на мъжете май почва да им писва от стандартна красота и все повече търсят чар и различното. Аз тия ги слагам в кюпа на хубавиците без проблем с мъжкия интерес. Но има жени, които на външен вид са толкова дефектни, че дори могат да минат за грозни. Но ако си дадеш шанс поне малко да ги опознаеш ти стават приятни, интересни и забавни и вече външността няма такова значение. Тези жени ги харесват мъжете, които като видят нещо не особено красиво си задават въпроса "Абе тази ми е интересна, какво ли се крие под неугледната и външност. " Другият вариант е тази неугледната да поведе онлаин разговор с теб преди да си я видял и да я видиш чак когато ти е станала достатъчно интересна, че да се престрашиш да я поканиш на среща.Simple Smile И пак разбира се не трябва да е чак толкова неугледна, занемарена, 200 кила или отблъскваща по някакъв начин физически.

Друг е въпросът, че приятните за компания изобщо не е задължително да ти навяват на Менделсон. Познавам мъже много приятни за бла бла, мога всичко да си говоря с тях и не ме е страх, че ако съм себе си и си кажа мнението ще ми се разсърдят, но пък са такива загубеняци, че никога не бих си ги прибрала в къщи. Същото се отнася и за тоя тип жени, въпреки че ми се струва, че мъжете като цяло и особено добре обезпечените финансово, които не държат жена им да печели пари и да е оправна в живота, биха си взели такова мило и приятно същество да се върти около тях.

# 259
Говорите от името на мъжете , не усещате ли Grinning
Въпросът не беше КАК да си търся мъж ,  а дали изобщо да си търся

Постът ми не е критика, чета ви с интерес.

# 260
  • Наблизо
Tays,двете се припокриват малко или много,в зависимост от това ''дали изобщо си търся'' е да не искаш изобщо или просто да чакаш той да те намери.Ако е второто - ''как'' се подразбира,защото дори стоенето и чакането е все пак 'как'.
Skrekkelig, така е.А пък и 'неугледните'жени,които са наясно че са такива,залагат на другите си качества и обикновено не си пропиляват възможностите,а ги проверяват.Все пак,като знаят,че имаат по-малко избор,се старят да извлекат най-доброто от него.Затова и 'наистина грозни' успяват да се задомят преди по-приятни за окото,защото вторите се окичват с претенции,често пъти твърде високи за тяхното ниво.

# 261
Изостават само тези със сериозни проблеми в комуникацията.

Именно - на някои от тях наистина си струва да им дадеш шанс, защото се оказват иначе стойностни хора. Жените искаме комуникация (аз също), това ни е много важно и скучни мъже не могат да предизвикат вниманието ни. Но аз точно на такъв дадох шанс (както казах си беше съдба, от която не можах да избягам, ама не се и опитвах много усърдно) - не че не говори, ама някак си няма усет кое е интересно на жените и говори по негови си специфични теми, които не интересуват масата женско съсловие -  и не съжалявам - ако толкова ми трябва комуникация си я намирам навън или в интернет и компенсирам, не е проблем. Понякога обаче ми липсват неговите реакции, изкарвам дълъг монолог, овиквам го, че искам реакция, той се стресне и вземе че проговори и то много смислено и логично - оказва се че може да говори и по по-универсални и интересни теми, но явно на него не са му интересни и ги избягва освен ако не го натиснат (обикновено с нещо като скандал).

# 262
много нападателна стана темата - значи жените са сами, защото са грозни/тъпи или искат прекалено много. Кажете сега - кое е прекалено много(аз например търся качества и ако те липсват -никакви други плюсове не могат да уравновесят). Много малко от сингълите ми другарки казват "искам той да е богат". А и през цялото време се забравя, че не ухажори/срещи липсват, а онзи клик, който те кара да искаш човека и да преглътнеш някаквите му там несъвършенства. Според мен мъжете не искат много - те са практични - да е симпатична(нито един мъж не ми е казал да е като  Линда Еванджелиста), да не е заядлива, да води приятен разговор, да е "прилична" домакиня, хубав секс и това е. Жените...не само това.

# 263
  • Наблизо
Прекалено много е,когато имаш някакви ухажори и си казваш 'Ако беше по-хубав,по-висок,по-мъжествен и т.н.,но иначе е добър и интересен мъж...'и става само за приятел.
Това са високи изисквания на базово ниво.
След някоя друга година почваш да си мислиш :Абе той не беше толкова лош,ама тогава си падах по (някакъв външен признак,който притежават по - конвертируемите),но той примерно вече се е оженил.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 11:13 от BeautifulM

# 264
много нападателна стана темата - значи жените са сами, защото са грозни/тъпи или искат прекалено много. Кажете сега - кое е прекалено много(аз например търся качества и ако те липсват -никакви други плюсове не могат да уравновесят). Много малко от сингълите ми другарки казват "искам той да е богат". А и през цялото време се забравя, че не ухажори/срещи липсват, а онзи клик, който те кара да искаш човека и да преглътнеш някаквите му там несъвършенства. Според мен мъжете не искат много - те са практични - да е симпатична(нито един мъж не ми е казал да е като  Линда Еванджелиста), да не е заядлива, да води приятен разговор, да е "прилична" домакиня, хубав секс и това е. Жените...не само това.

Ето това е комплекса - че виждаш неща, които не съществуват. Масово мнението е, че не се получава заради други липсващи качества на жената, не външен вид, само ти видя, че защото били грозни и тъпи.

А и въпроса не е, какво искат мъжете, а трябва ли жената да почва целенасочено да търси, когато вижда, че пясъчния часовник изтича, или да чака да и падне от небето нещо мъжко.

# 265
Жури за красота и артистичност може да каже, кой е красив и коя не толкова.

# 266
Жури за красота и артистичност може да каже, кой е красив и коя не толкова.

ХабибитУ, тебе те знаем, че не подбираш, но ти си частен случай.

# 267
Salshisha, не ми се рови назад по стр, за да цитирам, но имаше мнения за "не била достатъчно интересна/скучна била", неподдържана и т н. Дали трябва целенасочено е въпрос на личен избор - защото ти ще лягаш и ще ставаш с него и ти ще си носиш отговорността за избора или липсата на такъв. А и няма да му е приятно и на него, ако вижда, че ти си го избрала  "от примирение" и изтичащ часовник. В крайна сметка и жени и мъже искат да се чувстват "точно теб съм търсил цял живот", а не - ми друго не остана в магазина.

# 268
Ако нямах мъж, но ми трябваше, определено щях да търся. По-романтичните натури очакват съдбовни срещи като по филмите и отхвърлят активния сценарий.

Обаче сега се замислям, че може би всъщност второто е по-щадящо психиката някак. Ако търсиш съзнателно и активно, но въпреки това не откриваш, ще се смачкаш повече, отколкото ако чакаш и не правиш нищо. Търсещите са изстреляли и последния си куршум и признават нужда и липса, очакващите могат да заемат поза "каквото е писано", "поне ще е истинско", "живея и се забавлявам", "не съм ЧАК толкова отчаяна".

# 269
Salshisha, не ми се рови назад по стр, за да цитирам, но имаше мнения за "не била достатъчно интересна/скучна била", неподдържана и т н. Дали трябва целенасочено е въпрос на личен избор - защото ти ще лягаш и ще ставаш с него и ти ще си носиш отговорността за избора или липсата на такъв. А и няма да му е приятно и на него, ако вижда, че ти си го избрала  "от примирение" и изтичащ часовник. В крайна сметка и жени и мъже искат да се чувстват "точно теб съм търсил цял живот", а не - ми друго не остана в магазина.

Ама това няма нищо общо с красотата. Има и природно красиви хора, дето ги мързи да си измият задника и им миришат краката. Също така и "скучни", което е широко понятие.

Общи условия

Активация на акаунт