Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 166
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 270
Жури за красота и артистичност може да каже, кой е красив и коя не толкова.

ХабибитУ, тебе те знаем, че не подбираш, но ти си частен случай.
Ти не ме познаваш, аз също не те познавам. Като редовен посетител и коментираща в много теми те ценя.

# 271

Ти не ме познаваш, аз също не те познавам. Като редовен посетител и коментираща в много теми те ценя.

Познавам те аз. Направих проучване в Добрич.

# 272
  • София
Не, Лиъм, най- много писват тези, които се въртят на пета и все са големи свежарки, можещи всичко с лекота и свежест, после ги четем по темите за изневерите. Ама това е защото прекалено малко са като теб- да оценяват романтиката и красотата на безоблачните отношения, клонящи към фригидност. Другите са говеда и не оценяват хубавото!

# 273
Естествено, че лъчезарните, дори тези, които не знаят защо, са по- вървежни. Като цяло по- просто устроените хора. По- смилаеми са от масата. Някой наскоро беше дал съвет на някакво момиче, което не може да си намери приятел: и не говори за философски неща в началото на отношенията ви. Mr. Green. Това е настройката на едно 70-80%. Леки теми, лъчезарност, неангажиращо флиртче, хахо хихи, мили очи и т.н.
Аз лично имам непоносимост към такива- все нахилени, все гледат ведро дори като някой им се изсере на главата с извинение и вярват, че като се разболеят от нещо, то е защото господ/съдбата/животът/комшията иска да те направи по- силен и оцеляващ.
Обикновено, да не кажа в почти всички случаи, подобни хора са несериозни и в други отношения. И съответно не ми импонират.

Не се гордея непременно, че не съм лъчезарна свежарка, просто това са фактите и всеки си има с какво да привлича околните. При мен не са хахо- хихи седянките.

И да, Салсиша е по- забавна от някое правещо мили очи теленце, поддържащо лековат разговор. Има индивидуалистичност в образа, който представя тук.
Така описано, съм съгласна с теб. Мисля, че влагаме различна представа в "лъчезарна и свежа".

# 274

Познавам те аз. Направих проучване в Добрич.
Шпионка ли си?

# 275
Красотата както и всичко останало са субективни.
И всеки през собствената си призма оценява и прави избори.
И всеки прави компромиси с нещо си.
Въпросът е дали тези компромиси му костват вътрешната хармония и баланс според неговите усещания.
Формули няма,както и за много други неща в живота.
Да даваме най-доброто от себе си,да ставаме по-добри от вчера и да вярваме в красотата на мечтите си,дори когато сме с насрещен нятър - според мен това е достатъчно.

# 276
А непременно ли е нужно много да се котираш? Simple Smile)

Ако имаш много и високи изисквания (става въпрос за външност и обществено положение,не толкова за общ интерес и много лични неща) - да.Иначе стоиш и си мечтаеш и чакаш Годо.

Не мисля, пак казвам, тези неща са много индивидуални и всеки си харесва своето. Няма гаранция, че 50 човека с някакъв супер външен вид и обществено положение, че харесат една и съща жена, напротив. При мъжете това, което ги кара да се влюбват, е мноогоо неосъзнато. И пак повтарям, има жени, които са за широка употреба, и жени, които за някои са супер, а за други са ужасни. По-добре е да си във втората категория.

Освен това общественото положение на една жена определя най-вече общественото положение на партньора й, тъй като е въпрос най-вече на среда. Не е никак хубаво да се встъпва в брак с някой с много по-високо обществено положение, защото това прави самият брак много неравен, позициите на слабия партньор много уязвими и прочее. В такива  бракове се стига и до насилие, безхаберие от страна на властимащия партньор, безнаказани изневери и още по-ужасни неща (крадене на деца от майката при развод). За хубавицата, за която говоря, тя самата е с високо обществено положение. Другите две, симпатични, едната е голямо име в областта си, но там наистина проблемите са някакви вътрешни, а другата е средна работа като статус, но пък не би имала нищо против мъжът й да е от нейните среди, тя не се интересува от такива неща тя също копнее за някакъв идеал.

За неравните бракове съм гледала и чувала такива кошмари, че наистина да пази Господ. На мен с това са ми свързани най-големите страхове. А като българка а приори се чувствам неравнопоставена, честно казано.

# 277
  • най-шареното място
Зачетох се защото скоро говорихме по подобна хипотеза с неомъжена приятелка. Прочетох само първата страница.

Една жена е впечатляваща и търсена, независимо колко е красива и каква ѝ е гръдната обиколка, когато е здрава, щастлива, чувства се добре в кожата си е живее активно. Мъжете, които могат да избират са виждали много, но някои неща се намират трудно и веднага изпъкват.

Да си стои вкъщи само ще отнеме от блясъка в очите ѝ, но да си търси мъж, ще ѝ отнеме шансовете да бъде забелязана от .. тук има много шаблонни изрази... но  да кажем  - залужаващ мъж. Висок, красив и състоятелен, не значи свестен или подходящ мъж. Точно както руса, слаба и с перфектно тяло не значи жена, с която да си щастлив и на 3-тата година.

# 278
Убийте ме, аз си мисля, че много мъже са мазохисти, но не знам защо са такива. Никога не съм зарязвана за гадно отношение, и никога не съм чувала някоя жена да бъде зарязвана заради гадно отношение към мъжа си. Но пък многократно съм чувала, че еди коя си жена не го пали или му е скучна. Тези неща не са рационални при мъжете, не ги разбирам тези същества. Но обичат ли една жена, много се прощава. Даже май кажи-речи всичко с много малко изключения. Заради това мъжете ги е страх да се влюбят по принцип.

# 279
ett2812, как се оценява дали един адвокат е с по-високо или по-ниско обществено положение от един инженер? Не ми стана ясно това с определянето на общественото положение?

# 280
ett2812, как се оценява дали един адвокат е с по-високо или по-ниско обществено положение от един инженер? Не ми стана ясно това с определянето на общественото положение?

Кой луд би сключил брак с адвокат? Не го препоръчвам, освен на друг адвокат. Simple Smile)

Зависи от адвоката и от инженера. За мен висок социален статут е човек, чиято заплата е топ 5-10%, с много висок социален статут, е човек с някакво име, положение в обществото, власт. Среден адвокат и среден инженер в България са образовани хора, средна класа.

# 281
бре, че какво им е на адвокатите - чувам, че жените се избивали за тях, бидейки те супер перспективни Simple Smile

# 282
Ясно - пак до доходи опрехме. Меган Маркел дали си е направила тази сметка като се жени за принц!  За мен богат и беден могат да живеят съвсем ОК ако има взаимна любов, разбиране, уважение и загриженост и съобразяване с другия.  По-скоро е до мъдрост и човещина, отколкото до пари.

# 283
Скрит текст:
1. Не се дръжте сякаш сте жертва на проваленият Ви брак, на лошото Ви детство или на някоя болест.

2. Не говорете твърде много за предишните си връзки. Може без да искате да издадете информация за себе си, която не е подходяща за първа среща. А и това е минало. Покажете позитивно отношение към живота и желание за нови неща.

3. Не бъдете отворена книга. Оставете интимните си мисли за периода, в който вече сте изградили доверие помежду си.

4. Не прекалявайте с алкохола. Понякога, уж за да намали напрежението, човек пийва повече, отколкото е необходимо, а непознат не бива да ви вижда в подобна нестабилна ситуация.

5. Увлечени в ежедневието си, гледайте да не одумвате хората около вас, за да не ви вземат за клюкари. Обсъждайте неангажиращи теми, спорт, изкуство, свободно време...

6. Внимавайте да не задавате и твърде много въпроси. Ще изглеждате прекалено любопитни и неделикатни.

7. Не говорете за доходите си. Ако искате човекът срещу вас да усети вашата стойност и истинска същност и да намери привлекателност в тях, няма нужда да разправяте колко изкарвате.

8. Не се хвалете с децата си. Ако нещата потръгнат, бъдещата ви половинка ще се запознае с тях и сам/а ще ги оцени.

9. Не се отпускайте да разказвате за сексуалните си отношения с предишни. Първата среща не е подходяща за подобни разговори.

10. Не се оплаквайте. Не мрънкайте, че се чувствате нещастни или самотни. Това си е между вас и приятелите ви. Може да изглежда така, сякаш сте отчаяни или търсещи връзка с погрешни подбуди.

11. Не разказвайте за диетите, които спазвате. Не говорете и за проблемите по барове и дискотеки, които сте имали .

12.  Не се правете на супер забавен, нито на твърде сериозен, бъдете по средата.

13. Постарайте се за външния си вид. Може да сте по дънки и тениска, но ако отделите специално внимание на прическата и я превърнете в акцент, пак ще предизвикате одобрение.
14. Бъдете мили и учтиви. Нищо не убива срещата по-бързо от арогантността. Ако искате някой да бъде любезен с вас, отвърнете му със същото. Просто отговаряйте спокойно и добронамерено.

15. Искате ли да убедите човека до вас, че сте един за друг? Тогава дублирайте внимателно, разбира се, мимиките, позата на тялото му, на главата. Говорете му със същия тон и ритъм.

16. Бъдете честни. Не използвайте малки лъжи, за да се представите като по-вълнуващи, отколкото сте. Но все пак гледайте да има и мистерия, ако желаете втора среща.

17. Задавайте позитивни въпроси - "Какво те прави щастлив/а?", "Какво харесваш на работата си?", "Кои са важните неща в живота ти?".

18. Изслушвайте. Не прекъсвайте, задавайте допълнителни въпроси. Това ще покаже две неща: че внимавате и сте заинтересовани в разговора. Слушането и говоренето ви трябва да бъде в съотношение 50 на 50.

19. Оставете езика на тялото ви да говори - усмихвайте се, правете контакт очи в очи. Ако наистина се харесвате, то ще се случи несъзнателно.

20. Попитайте за втора среща. Ако се харесвате, не се срамувайте. "Прекарах си супер и искам да те видя отново", кажете го без страх. Ако ви откажат -голяма работа... Но ако усещате искрата, вероятно това е така и за другия. Всичко е любов, но и химия!

# 284
Skrekkelig, винаги всичко опира до пари. Само и единствено въздуха е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт