Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 286
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 205
Познавам един красив, образован, преуспяващ, трезвеник, верен на жена си, добър, помагаше наравно с първото дете.
В момента е все така красив, но по-малко преуспяващ (лежи на стари лаври), к..вар, пияница и децата му го виждат 1-2 часа седмично да им се скара или дори да ги пошляпне. Сутрин излиза рано за работа, вечер се прибира от настоящата си к..ва към 10-11 ч. пиян-залян, уикендите - пак с нея по важни дела. Жена му пази мира заради децата и се надява да се вразуми и да ревертира до това, което е бил. Чудя се какъв ли е разумният срок за това? Вече минаха над 2 години горе-долу от малко преди бременността с второто. Отначало беше като на майтап, но здравата прогресира.
Ето, тази жена уж си е отваряла очите и е подбирала. По нищо не личеше, че нещата ще се развият така. Сега роднините треперят да не се развали "семейството". И бас държа, че ако на жената й писне в един момент и му даде пътя, ще излезе виновна, че е разтурила "семейството".

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 11:07 от Анонимен

# 2 206
Скрит текст:
Ако взимаш 10бона заплата, а жена ти работи в държавна администрация за няма и 1000лв, то само разкарването й до работа и занимавката с болнични, ще й коства повече усилия. Ако напусне тази велика работа, с която "допринася" и инвестира в дома, децата или друга работа(респ. образование) това проблем ли е за теб?

Не мога да остана безразлична  , хората само за пари ли работят ?

И аз не мога,  макар че мисля, че каквито и обясняния да ти напиша, няма да ти помогнат. Първо, нещата не са само черни и бели. Това, че ходиш на работа, не значи, че я мразиш, нямаш развитие или дрън дрън, каквото там се сетиш. 90% от хората работят за пари. Ти ще работиш ли ако ти намалят заплатата с 50% и ти обещаят голяяямо бъдещо развитие? На себе си отговори, аз отговора го знам.

Сама казваш , нещата не са само черни или бели , човек освен , за да се издържа , работи защото обича това което прави , работи за да е полезен на обществото .
Въпроса ти е зададен некоректно , но както и да е - ако я намалят ще си потърся  работа на същата позиция , но на друго място .
Ако пък това е последното място на земята - да ще остана и ще продължа , всичко е въпрос на приоритети . Човек може с малко , може и с много .

# 2 207
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако взимаш 10бона заплата, а жена ти работи в държавна администрация за няма и 1000лв, то само разкарването й до работа и занимавката с болнични, ще й коства повече усилия. Ако напусне тази велика работа, с която "допринася" и инвестира в дома, децата или друга работа(респ. образование) това проблем ли е за теб?

И аз не мога,  макар че мисля, че каквито и обясняния да ти напиша, няма да ти помогнат. Първо, нещата не са само черни и бели. Това, че ходиш на работа, не значи, че я мразиш, нямаш развитие или дрън дрън, каквото там се сетиш. 90% от хората работят за пари. Ти ще работиш ли ако ти намалят заплатата с 50% и ти обещаят голяяямо бъдещо развитие? На себе си отговори, аз отговора го знам.

Сама казваш , нещата не са само черни или бели , човек освен , за да се издържа , работи защото обича това което прави , работи за да е полезен на обществото .
Въпроса ти е зададен некоректно , но както и да е - ако я намалят ще си потърся  работа на същата позиция , но на друго място .
Ако пък това е последното място на земята - да ще остана и ще продължа , всичко е въпрос на приоритети . Човек може с малко , може и с много .

Има един най-голям приоритет - децата. И ако децата ходят голи и гладни, вкопчването в някаква мечтана работа по сърце за без пари е чист егоизъм и глезотия. Който иска да си живее като аристократ на духа, да не прави деца. Явят ли се децата на сцената, човек вече не принадлежи на себе си. Принадлежи на тях.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 11:46 от Анонимен

# 2 208
Да не забравяме, че има длъжности и сфери, в които ходиш на работа с желание, имаш нормално 8 часово работно време, добро заплащане и парите ти стигат за децата, жилище, сметки и пътувания. Живота не е толкова черен.
Не всичко е пари, може и двамата да изкарвате достатъчно и пак отношенията да не са ви добре.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 12:56 от DonJon

# 2 209
В един пост по-рано имаше нещо от рода на:
Мъжът си харчи парите за себе си, докато жената се самоотглежда

Каква е разликата между това да се самоотглеждаш, да се издържаш сам(а) и да харчиш парите си за себе си?

# 2 210
Каква е разликата между това да се самоотглеждаш, да се издържаш сам(а) и да харчиш парите си за себе си?
Никаква, ако няма деца в картинката. Ако има, то те изискват допълнителен ресурс в пари и време. Всяка двойка решава как да го разпредели. Но е несправедливо и парите, и времето да са все от единия.

# 2 211
В един пост по-рано имаше нещо от рода на:
Мъжът си харчи парите за себе си, докато жената се самоотглежда

Голяма част от потребителките тук бленуват да срещнат принца, който ще им плаща за това да стоят вкъщи и да си гледат децата, а той да опъва на 2-3 работни места докато те са "майки" на пълен работен ден.  Само дето такива мъже няма! Или ако има, то са си взели млади жени без деца! Не е срамно жената да работи, мен лично би ме било срам да искам пари за личните ми процедури (педикюр, козметик и т.н.) от мъжа ми. Аз за какво работя?! А, да - да се самоиздържам пък той бунака да плаща всичко останало... нали взема достатъчно.

# 2 212
Разликата е в различния начин за харчене на пари. Една част от парите отиват за базови, скучни неща, които не ти правят кеф. Просто са необходими. Тоест примерно жената може да покрие базовите, скучни неща. Съответно мъжът има целия си доход за "забавно харчене". Жената харчи, за да осигури там някаква скучна домашна манджа, мъжът обаче може безлимитно да ходи на ресторант. Или да има скъпо хоби, без да се притеснява, че ще спре токът или бебето ще остане без памперси.

# 2 213
Защо реши, че мъжете харчат само за забавни неща, а жените за скучни?

# 2 214
Ами така се случва, ако мъжът запазва заплатата за себе си, а жената трябва да покрие задължителните разходи. Като например всички разходи по детето - те са в графа задължителни, но според някои хора майката ги плаща.

Не че мъжът не може да има и забавни разходи, но с каквото остане, след като е покрил основните.

# 2 215
Явно повечето жени тук трябва да сменят средата. В някаква лоша среда сте, с нискокачествени мъже. Мъжете ги изкарахте от черни по-черни, скапаняци, за нищо не ставащи, хрантутници, пиявици, грозни и дебели Simple Smile
Освен да ви съжалявам... друго не знам Simple Smile
Съжалявам и жените, които си мразят работата. Да сте учили навремето, за да си намерите хубава работа.
Както казваха "който учи ще сполучи" и те така те Wink

и пак не е гаранция - имам няколко образования, които мислех че ще ми донесат хубава и удовлетворяваща работа, но уви - не се получи по план. Продължавам напред пък до къде стигна. Важното е, че съм имала стимул и желание да уча и съм завършила успешно. Това че работата после не ме прави щастлива или че не съм намерила точно тази работа, която да ме кефи е нещо, което не е зависело от мен, защото аз със сигурност съм направила каквото съм могла по най-добрия начин и няма за какво да съжалявам. Животът ни за съжаление не на 100% под наш контрол - ние можем едионствено да направим това, което зависи от нас и да се надяваме на най-доброто.
А за мъжете - личният ми опит говори, че повечето наистина са: "от черни по-черни, скапаняци, за нищо не ставащи, хрантутници, пиявици, грозни и дебели"

# 2 216

А за мъжете - личният ми опит говори, че повечето наистина са: "от черни по-черни, скапаняци, за нищо не ставащи, хрантутници, пиявици, грозни и дебели"

Ми стани лезбийка при това положение.

# 2 217
Скрит текст:
Скрит текст:

Въпроса ти е зададен некоректно , но както и да е - ако я намалят ще си потърся  работа на същата позиция , но на друго място .

Има един най-голям приоритет - децата. И ако децата ходят голи и гладни, вкопчването в някаква мечтана работа по сърце за без пари е чист егоизъм и глезотия. Който иска да си живее като аристократ на духа, да не прави деца. Явят ли се децата на сцената, човек вече не принадлежи на себе си. Принадлежи на тях.

Отговорих по зададения въпрос .
Кое точно на Вас не Ви е ясно ?
Не приемам хленченето , че майчинството е трудно или , че мъжа трябва да бъде “ провайдър “, не приемам и да остана във връзка , когато няма любов , а само битовизми .
Мечтана работа за без пари ? Кога го е казал някой това ?
Смешно ми е да се обяснява как една жена не може да се справи , да всичко е въпрос на приоритети .
Това , което променят детето/децата , че човек няма как да не бъде отговорен от а до я .

# 2 218
Не че нещо, но наскоро самата Мишел Обама издаде книга и основните точки са ей това - че майчинството е трудно, че не може в един и същи момент да си добра кариеристка и добра майка. Та нека ние си позволим да си помрънкаме.

# 2 219
Не че нещо, но наскоро самата Мишел Обама издаде книга и основните точки са ей това - че майчинството е трудно, че не може в един и същи момент да си добра кариеристка и добра майка. Та нека ние си позволим да си помрънкаме.

Можеш да си добра майка , да работиш  ( има огромна разлика между развиване на кариера и да бъдеш кариерист ) и да се поддържаш като жена , но може и да мрънкаш , да се оплакваш и като в приказката за неволята да чакаш наготово .

Общи условия

Активация на акаунт