Не мога да остана безразлична , хората само за пари ли работят ?
И аз не мога, макар че мисля, че каквито и обясняния да ти напиша, няма да ти помогнат. Първо, нещата не са само черни и бели. Това, че ходиш на работа, не значи, че я мразиш, нямаш развитие или дрън дрън, каквото там се сетиш. 90% от хората работят за пари. Ти ще работиш ли ако ти намалят заплатата с 50% и ти обещаят голяяямо бъдещо развитие? На себе си отговори, аз отговора го знам.
Сама казваш , нещата не са само черни или бели , човек освен , за да се издържа , работи защото обича това което прави , работи за да е полезен на обществото .
Въпроса ти е зададен некоректно , но както и да е - ако я намалят ще си потърся работа на същата позиция , но на друго място .
Отговорих по зададения въпрос .
Кое точно на Вас не Ви е ясно ?
Не приемам хленченето , че майчинството е трудно или , че мъжа трябва да бъде “ провайдър “, не приемам и да остана във връзка , когато няма любов , а само битовизми .
Мечтана работа за без пари ? Кога го е казал някой това ?
Смешно ми е да се обяснява как една жена не може да се справи , да всичко е въпрос на приоритети .
Това , което променят детето/децата , че човек няма как да не бъде отговорен от а до я .
[/quote]
Благодаря Ви за поясненията, макар че всъщност всичко ми е ясно
. Да не работите в образователната сфера?Аз също отговорих по изразеното мнение.
Вие постановихте, че можело да се живее с малко. Не, като има деца, не може. Нямате моралното право. Също така Вие споделихте, че бихте работили на 50% от нормалната си заплата, ако не можете да се преместите на същата позиция при 100%. Това имам предвид под мечтаната работа без пари (освен ако 50% от заплатата не означават задоволяване на всички възможни нужди на децата; но това не е живот „с малко“). Вие какво имахте предвид? Отново казвам - не, не може човек да избира мечтаната професия (за без пари) пред възможната за повече пари, ако има деца. Такъв избор е егоизъм към децата и чиста глезотия.
Това съвсем не означава връзка без любов, само с битовизми, или че жената не може да се справи. Тя може, но честно ли е САМО тя да се справя и да поема на 100% разхода от време и пари около децата? Ами тогава да си има един любовник за секс от време на време, за чий ще й е на тая самостоятелна жена да се обременява с домакинските грижи около още един човек? Знам, че е доста модерно напоследък...и с тия чувствителни мъже, все онеправдани, махни, махни!