Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 997
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 760
Много сте интересни ....нямало да живеят заедно преди предложение за брак .....лудница. Аз пък няма да предложа на жена преди да сме поживели ...6м поне заедно...може да е някоя луда ...може аз да не и допадна за съвместно живеене.
Изумявам се големи и зрели жени ....уж кви глупости пишат...понякога...да не кажа ....често.

# 2 761
  • София
Много сте интересни ....нямало да живеят заедно преди предложение за брак .....лудница. Аз пък няма да предложа на жена преди да сме поживели ...6м поне заедно...може да е някоя луда ...може аз да не и допадна за съвместно живеене.
Четеш както ти изнася. Говори се за съвместен живот като стъпка след сгаджосването и ходенето. А не да хукнеш да переш чорапи от първия месец на връзката.

# 2 762
Невена, радвам се, че те разсмях. Ти вчера с Педро - също Simple Smile Горе-долу каквото описа съм, само косата ми не е от най-гъстите или аз съм прекалено самовзискателна. Казах така, за да се разгранича от гротексни и от крайната кифленска визия(нямам пластики/мигли/коси/нокти/вежди и не ходя с дрехи като слезнала от пилона. Също и захапала наргиле или по тоалетни снимки нямам). Напоследък доста и около 30г оплешивяват, но не са ми таргет( и няма какво да се лъжем, "Вин Дизел" стайл не е сексапилен, а преглъщаем недостатък).За чичковците, и аз така мисля, но те се стремят да ме убеждават в обратното.
"Аз пък няма да предложа на жена преди да сме поживели ...6м поне заедно." - за теб разбрахме, ти не искаш да се жениш. Ще си живееш на семейни начала докато някоя, на която и е изтекъл часовника се окоти и надърви палеца(или изнесе багажа).Но спокойно, апартамента ти остава неприкосновен Simple Smile

# 2 763
  • Paris, France
Изумявам се големи и зрели жени ....уж кви глупости пишат...понякога...да не кажа ....често.

Добре. В коментирания случай двойката живее заедно от дълго време, мъжът е съгласен по принцип, но казва, че още не е време. Ако ти си жена и искаш деца би ли си гръмнал 10 от най-фертилноте години в живот с мъж, който отказва брак и деца непрекъснато след 3тата година, примерно? Аз не.

Мене ме беше страх от брак и деца и все отлагах. Бившият се раздели с мене по тази причина. ММ няколко пъти попита и ми даде срок от три месеца да реша дали искам семейство и дете с него за да вземем дата. Питах го ако не мога да му родя дете какво става. Каза, че ще си намери друга,  защото държи да има дете. Ако не беше поискал конкретика щяхме да сме си гаджета досега, защото аз съм пасивна. Два месеца мъдрене и плямпане с мама, баба, стринки, лели, малко натиск от приятелите ми и така.

летящата, мигли, екстеншъни, силикон не мога да си причиня и пари да ми дават. И аз ходя с вързана коса и често без грим. Като госпожица слагах руж и червило, от тези, дето седят по цял ден.

# 2 764
  • София
Е то нали се събираш с някого за да пробваш как ще живеете заедно. Дали планирате брак или не, не е толкова важно
Не, събираш се с някого, за да минете на следващо ниво, ако и без това планирате брак в обозримо бъдеще.
За какво ѝ е на една жена да живее с някого, ако не планират да създадат семейство?
Да, може нещата да се разкиснат, но да тръгваш с настройката, че "ще поживеем, ще видим" е обидно за жената. Да не е кола, че да я тества? Ако в главата му е как да тества жената, значи не е влюбен и ще протаква поемането на отговорност до безкрай.

# 2 765
именно, понеже коментираме случая, който разказах. Изумих се, че от 2015г се развива тоя разговор за децата и той още "не е готов". Казах и - аз по-добре да съм сама, от колкото да живея в тая атмосфера. Сега ми казва колко време била загубила - ми да де, щото не си тръгва! На какво се надява, и аз не знам. А е хубава, умна, с пари....и по-търпелива от мен!
"мигли, екстеншъни, силикон не мога да си причиня" - тия не си ги причинявам, щото си се харесвам достатъчно, но имаше момент, в който отрязах косата си много къса и като не се харесах си купих на щипки. Носех я няколко месеца(не постоянно) и помня колко ме болеше главата, скалпа, нерви по оплитане и т н.
"...ако и без това планирате брак в обозримо бъдеще. За какво ѝ е на една жена да живее с някого, ако не планират да създадат семейство? " - много точно ( след 27г).

# 2 766
Е то нали се събираш с някого за да пробваш как ще живеете заедно. Дали планирате брак или не, не е толкова важно
Не, събираш се с някого, за да минете на следващо ниво, ако и без това планирате брак в обозримо бъдеще.
За какво ѝ е на една жена да живее с някого, ако не планират да създадат семейство?
Да, може нещата да се разкиснат, но да тръгваш с настройката, че "ще поживеем, ще видим" е обидно за жената. Да не е кола, че да я тества? Ако в главата му е как да тества жената, значи не е влюбен и ще протаква поемането на отговорност до безкрай.
И защо двама души да не искат да живеят заедно без да са предвидили брак? Бях влюбена в първия мъж, с когото живях, исках да сме заедно по цял ден, вече работехме, можехме да се издържаме сами, определено предпочитах да съм  с него, отколкото да си живея при мама и тати или сама на квартира. Но изобщо не мислех за брак - бях на 24. Нагласата ми беше точно "ще поживеем, ще видим", нищо обидно не е имало в това. Ако ми беше предложил брак тогава, щях със сигурност да се дръпна. Не знам защо съвместното съжителство се представя като пране на чорапи и слугуване на мъжа. На мен това ми бяха много готини години - пътувания, излежаване в леглото през уикенда, купони и приятели. Никакво "слугуване" не е имало, вкъщи имах в пъти повече досадни битови задължения, които никога не можеше да бъдат отложени.
Познавам куп хармонични и успешни двойки без брак, както и много бързо развели се. Бракът просто не е гаранция за нищо.

# 2 767
  • Paris, France

Не съм съгласна. Била съм много влюбена. Искрено, силно, страстно, истински. Живяла съм с човека в хармония и удоволствие и, както ТафТаф писа, без да има битовизми различни от тези, които съм имала като съм била сама. Бях истински щастлива, но не само не изпитвах желание за брак или дете, ами ако ми заговориха за това бягах. Същото правят и много мъже. Когато жена отбягва брак и деца е разсъдлива, предвидлива и умерена. Когато мъж направи същото е използвач, мръсник и мухльо

Не съм тествала мъже.  Е виждам смисъл и не обичам игрички. На мене би ми станало обидно някой да ми каже, че иска да ме тества. Арабите тук са такива. Все нещо подозират и тестват. Не, мерси. Предпочитам да ми кажат в прав текст какво очакват и желаят. Ако видя, че не мога да го предложа се оттеглям.

# 2 768
според мен говорим за едно и също, но в различна възраст. Както Taftaf и Невена, аз съм живеела, щастлива съм била, не съм слугувала или губела свободата си, но не съм искала/търсела брак. Обаче когато дойдеш до този момент и се събереш с някого, предполагам се води разговор кой какво очаква в тази връзка/съжителство. Тогава, ако се съберете и той протаква/няма намерение, го намирам за обидно и мухозолско. Иначе, най-лесно ми е някой да ми каже какво очаква от мен, понеже тогава винаги и аз в прав текст мога да заявя претенциите си и да прескочим скучната за мен игра на котка и мишка(което не е флирта).

# 2 769
  • София
Щото психиката на мъжете и жените е различна. Една жена, ако живее с някого, обикновено се чувства доста обвързана. И се раздава като за период с брак и деца. А отсреща си има човек, който вероятно си казва "е ние не сме женени, нека поживеем, пък ще си преценя". Получава се гнусничко разминаване.
(Не говоря за 22-23 годишни) И води до амортизиране. В смисъла, че ако е минала няколко такива връзки, после хич не ѝ се занимава да си играе на семейство, ако няма да има такова.

П.П. Това, което ТафТаф описва също не е сериозна връзка, това е съквартирантство в студентските години, съпътствано със секс и кеф. И тук идва парадоксът- хем живееш с някого, хем не сте в сериозна връзка. А ако не си в сериозна връзка, защо да не поживееш със себе си.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 02:54 от The Catcher in the Rye

# 2 770
За мен си беше съвсем сериозна, ексклузивна връзка. Събрахме се да живеем заедно след три години. Съжителството ни започна след студентските години. Просто на 24 г. брак и деца изобщо не са ми били на дневен ред, а нещо в далечното бъдеще.
Catcher, за теб какво е сериозна връзка?

# 2 771
  • София
С перспектива за развитие, с конкретни планове и стъпки. Какво иска двойката, как да го постигне и за какъв период от време може да си позволи да го постигне. Общи цели някакви. Никога не съм разбирала спането със само един човек за единствен маркер за сериозна връзка.
На 22 не ми е била такава. Също се дърпах стабилно от деца и брак, но ги приемах напълно като идея във времето.

Скрит текст:
За да онагледя:
Мъж и жена, живеещи заедно, споделящи разходи и пътувания, говорят си за брак и деца, ама на приказки. В бъдещето някъде. Ако се повдигне въпросът от единия, който гледа натам, отговорите са "много те обичам, искам да се женим, разбира се, ама сега няма пари/работим много и няма време". Това не е сериозна връзка, ако не се говори за начини, а за обстоятелства и разговорите ви за сериозните неща свършват до там.
Като нямаш пари, правиш/правите план кой как да се преквалифицира/да гони по- висока заплата, за да имаш пари. И на 22-3, когато не съм искала в дадения момент брак и деца, съм мислела за начините и времето, което ще ми е нужно, за да заискам. Т.е. имала съм нагласата за вървене напред.
Другото е заблуждаване на човека и разликата между мъж и жена е огромна.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 03:14 от The Catcher in the Rye

# 2 772
Кетчър, ти говориш точно за мунчо, който лъже половинката си. Този типаж никога може да не стане готов за сериозна връзка и дете. Дали една жена ще седи там и ще чака или ще си събере багажа, това тя трябва да си прецени.
Не бих тръгнала да раждам дете, нито до се женя, ако поне известно време не сме поживели заедно. И да, дори и да имаш сериозни намерения за в бъдеще, те може да не се случат по ред причини.

# 2 773
Аз не съм живяла преди брака с първия ми съпруг. С втория също. Въпреки това не съм имала проблеми на ниво битови недоразумения. Никога не ми е хрумвало да "тествам" мъж как е в домакинството и подобни.

На дъщерите си акъл конкретно за това няма да давам май. Само да имат наум, че след години съжителство шанса да се оженят за същия мъж силно намалява и клони към нула (това ако искат брак).

# 2 774
А ти щото като се омъжи два пъти после не си се развела ли? Simple Smile
С твоя опит и аз не бих раздавал съвети...

Общи условия

Активация на акаунт