Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 846
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 985
Е, а за мен това никак не е оферта например. Хората сме супер различни.

# 2 986
  • София
A аз може би щях. Нямаше да го има елементът на баланс, заради който трябва малко по-спокойна работа. Може да си налееш всички сили в една област и да гониш резултати, не просто заплащане. И да, щеше да е интересно, с много повече пътувания.

И като "наливаш всички сили в една област", и като гониш резултати, и като станеш на 40- 50 сама, силно самодостатъчна, но и силно невъзможна да се понасяш вече в огледалото, колко ли пък ще ти е интересно нещото, което циклиш през целия си съзнателен живот?
Цитат
Те изобщо отдавна подценяват всичко, което жените правят - това бременност, раждане, отглеждане после за нищо го нямат. И не се замислят какво може да струва на всяка жена. Ама както каза Сирената - на чужд гръб и сто тояги са малко. И на фона на това на мъжете им се струва голяма жертва да си поемат функциите и задълженията като съпрузи и бащи. Каквито никой не ги е карал насила да стават, като не искат.

Да, права си- още от соц време подценяват всичко, което правят жените, но то е защото ние им се поднесохме на тепсия, възхитени от псевдоравенството, което ни сервираха.

Докарахме дотам нещата, да се гордеем, че  орем с трактора наравно, на пълен работен ден, че изкарваме суха пара, а в същото време, тичаме да си хвърлим децата по яслите, че да не се чувстваме зле, "слугувайки" вкъщи и изпадайки в зависимост от мъжа.
Така, просто го убедихме, че не е длъжен да издържа семейството дори и когато децата са малки, защото жена му по подразбиране, иска и трябва да "гребе" наравно.
И то, срещу какво? Срещу пускане на прахосмукачка и простиране на прането.

Ами, колкото и големи идиоти да са, според форумното разбиране, да се дърпат от такава оферта, само от най- безумните се очаква. Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 14:35 от absurT

# 2 987
Като имаш деца, лесно е да говориш как без деца ще е песен. Аз съм убедена, че без дете щеше да ми е супер криво и други неща нямаше да ме удовлетворят.

# 2 988
  • Наблизо
Много съм съгласна,че има и други пътища,освен деца,майка като Сирената до печката и съпруг.
За мен ако няма качествено,по-добре без него.
Обаче не съм и съгласна да стоя във връзка,където мъжът си развява коня,живее си като ергенче и мушка тук-там,а аз да съм щастлива защото ми се плаща..сори не.

# 2 989
Много съм съгласна,че има и други пътища,освен деца,майка като Сирената до печката и съпруг.
Обаче не съм и съгласна да стоя във връзка,където мъжът си развява коня,живее си като ергенче и мушка тук-там,а аз да съм щастлива защото ми се плаща..сори не.

И аз не съм съгласна да е точно като ергенче, но ако има достатъчно пари, може да си купи доза спокойствие, да не е залепен за мен и да е освободен от някои задължения. Но както казах, малко вероятно е да срещна такъв човек.

# 2 990
  • Наблизо

И аз не съм съгласна да е точно като ергенче, но ако има достатъчно пари, може да си купи доза спокойствие, да не е залепен за мен и да е освободен от някои задължения. Но както казах, малко вероятно е да срещна такъв човек.
Тоест твоя ако тръгне да спи със секретарката на работа,няма да е проблем,ако ти дава достатъчно пари?

# 2 991
Разбира се, че ще ми е проблем. Но например няма да ми е проблем, ако се посвети на работа, вместо да трепери дали си е поел 50-те процента от миенето на чинии. За случаите на спане със секретарка - изначално тоя типаж ще ми е противен и няма да се събера с такъв.

# 2 992
Абе,то никога не се знае. Първоначално не е такъв типаж, но после да стане!

# 2 993
  • Наблизо
За случаите на спане със секретарка - изначално тоя типаж ще ми е противен и няма да се събера с такъв.

Дадох го като пример,може и по друга линия да се намерят.Има типажи женкари,но никой не е застрахован какво може да му се случи.Особено че твоят си го описвала като доста задръстен и преди да забременееш от него,не е имал кой знае какъв опит - много лесно може да влезе в типажа ненаживял се.

# 2 994
  • Насред хаоса

Да, права си- още от соц време подценяват всичко, което правят жените, но то е защото ние им се поднесохме на тепсия, възхитени от псевдоравенството, което ни сервираха.

Докарахме дотам нещата, да се гордеем, че  орем с трактора наравно, на пълен работен ден, че изкарваме суха пара, а в същото време, тичаме да си хвърлим децата по яслите, че да не се чувстваме зле, "слугувайки" вкъщи и изпадайки в зависимост от мъжа.
Така, просто го убедихме, че не е длъжен да издържа семейството дори и когато децата са малки, защото жена му по подразбиране, иска и трябва да "гребе" наравно.
И то, срещу какво? Срещу пускане на прахосмукачка и простиране на прането.

Ами, колкото и големи идиоти да са, според форумното разбиране, да се дърпат от такава оферта, само от най- безумните се очаква. Mr. Green

Съгласна, с едно уточнение - поднесоха се масата жени, които решиха, че освен да работят, трябва и вкъщи да опъват, без да помислят, че щом мъжът може само да работи и да мята едни пари, то и за жените важи същото. Работата е необходимост, именно защото без нея се изпада във финансова зависимост. А оттам и във всякаква друга, което, съгласи се, не е благоприятна опция за никого, още повече за жена. За другите не мога да говоря, но за себе си знам - работата си няма да я оставя за нищо на света. Едно, че я обичам, второ, че ми носи самостоятелност, и трето - не съм от типа жени домакини.
А мъжете се убедиха, че не са длъжни да издържат семейство и да правят каквото и да било благодарение на действията на гореописаните жени. Хем го играят многомашиннички, хем не смеят да скръцнат на този до тях да се напъне да издържа сам семейството, като иска други екстри, хем и си траят и опъват, щото си мислят, че са длъжни. Най-вредното внушение и самовнушение е "и другите правят така". Та затова е такова положението.

# 2 995
  • Paris, France
Тоест твоя ако тръгне да спи със секретарката на работа,няма да е проблем,ако ти дава достатъчно пари?

За мене няма да е проблем. Дали играе боулинг, пие с колеги, гледа звездите или ч*ка секретарката, все тая, стига да не ме кара да учавствувам. Имам достатъчно приятели и хобита за да не забележа забежката. Каквато съм отвeяна, сигурно няма и да разбера ако той не ми каже

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 18:38 от Nevena Virolan

# 2 996
  • София
АбсурТ, преди години може и да е било така, но мъжете полагат все по-малко чисто физически труд. Ако една жена я влече да управлява трактор - защо не? По-добре от това да ти натякват, че не е достатъчно женствено. Жените не работят от вчера, борбата е трудът им да се оценява справедливо.
Иначе съм съгласна, че жените сами са си виновни да гърбят. Като работят и двамата - домът няма да блести и да е подреден идеално, ще готвят и двамата и т.н.

# 2 997
Ако един мъж трябва да избере кое да запази (само едно) - работата си, къщата или децата си предполагам, че децата ще спечелят. Това е доказателство, че децата му са най-важното в живота и това най-важно жена му му го е дала. Дала му е най-голямото и скъпо нещо, което може да получи и притежава човек и то не го купува, а го получава даром. Очаква се най-малкото да се грижи за него и за тази, която му го е подарила. Под грижи се разбира да им осигури нормален живот - не богат и охолен, не да и им плаща всеки каприз, а да им даде жизнено необходимото  - дом, топлина, храна, облекло, образование, поне една ваканция годишно... И като се замислиш ако ресурсите се разпределят разумно не се иска кой знае какъв бюджет - всеки който работи може да я докара и ако не може в България в чужбина ще заминат и пак ще намери начин. Проблемът тук е не че не може, а че НЕ ИСКА, не се чувства длъжен да се погрижи за най-важното в живота си. Колите си обгрижват повече от семействата си - там инвестицията е голяма, платил си за нея и се чувстваш длъжен да си я обгрижваш. Но безплатната жена, слугиня, майка на децата ти и безплатните деца - щом са ти гратиш за кво да се трепеш братче. Пък и щом са ти ги дали значи ти се полагат by defolt. Излъгали сме мъжовете, че всичко, което им даваме така щедро им се полага и няма нужда да си мръднат пръста за него. А на нас какво ни се полага ЗАБРАВИХМЕ.

# 2 998
Ти хубаво предполагаш, ама как ще ги гледа тези деца без работа Simple Smile Сещам се и за много мъже, които ще предпочетат къщата си Simple Smile Децата все са си техни, какво като друг ще им ги гледа, даже е по-добре за тях Simple Smile

# 2 999
Ти хубаво предполагаш, ама как ще ги гледа тези деца без работа Simple Smile Сещам се и за много мъже, които ще предпочетат къщата си Simple Smile Децата все са си техни, какво като друг ще им ги гледа, даже е по-добре за тях Simple Smile

Не питам дали ще изберат да си гледат къщата, докато друг им гледа децата, а ако трябва да пожертва нещо кое ще. Не вярвам никой нормален човек да си пожертва (разбирай убие) децата за да си запази къщата.

Общи условия

Активация на акаунт