Слънцезащита 2018 - II

• 89 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Аз намерих тази статия
https://theskincareedit.com/2017/06/02/how-to-choose-best-sunscreen
И въз основа на нея прегледах състава на флуида на Неострата, тъй като много исках да си го поръчам. Впечатление и на мен ми направиха силиконите и тъй като имам мазна кожа склонна към образуване на акне малко ме притесни дали няма да са проблем. Попаднах на този на Авен със следния състав ZINC OXIDE [NANO]. AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). TITANIUM DIOXIDE [NANO]. COCO-CAPRYLATE/CAPRATE. ISOPROPYL PALMITATE. ISOCETYL STEAROYL STEARATE. ISODECYL NEOPENTANOATE. ISODODECANE. ISOHEXADECANE. PTFE. TRIETHYLHEXANOIN. DICAPRYLYL ETHER. PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE. IRON OXIDES (CI 77492) (CI 77491) (CI 77499). MICA. ALUMINA. STEARIC ACID. CAPRYLYL GLYCOL. PEG-45/DODECYL GLYCOL COPOLYMER. SILICA. BENZOIC ACID. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. DISODIUM EDTA. DISTEARDIMONIUM HECTORITE. GLYCERYL BEHENATE. GLYCERYL DIBEHENATE. HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL (HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL). PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. POLYAMIDE-3. SODIUM CHLORIDE. TITANIUM DIOXIDE (CI 77891). TOCOPHEROL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIBEHENIN. TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE. WATER (AQUA).
Чудя се дали не е по-добър от този на Неострата ? Ще се радвам на мнения Simple Smile
Не е лош продуктът, но ако можеш,
Не е лош продуктът, но ако можеш, вземи тестер. Интересно ми е как ще е откъм цвят, защото има и не нано титаниев диоксид, от който очаквам да белее. Има и железни оксиди, та трябва да е балансирано това. Придава цвят, тониран е нали?
Недолюбвам нано титаниев диоксид, но тук има и алуминий, който е покритие и за него и за цинкови оксид, за предпазване от нежелани реакции с UV лъчите. Няма други потенциално фото-нестабилни филтри. Има много готин антиоксидант PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, този:
https://www.ulprospector.com/en/na/PersonalCare/Detail/75/226091/Tinogard-TT
Не е бъкан със силикони, не ми изглежда и тежък откъм съставки на мастна основа. Поработили са сякаш да е лек, а да има покривност. Мисля, че е ок за мазна кожа. Пише ли колко процента от филтрите съдържа?
Относно статията, има неверни неща:
Chemical filters work by penetrating into your bloodstream. They may prevent sunburn, yes, but have limited effectiveness against the aging type of UV rays (UVA). - нито един филтър не работи чрез проникване в кръвообращението. Немалко органични филтри защитават в UVA спектъра. Tinosorb A2B е жесток за целта!
Rather than absorbing into the body, these ingredients remain on the surface of the skin and work by reflecting away the sunlight. They stay stable and there is no evidence for them causing any hormone-disrupting effects.
Look for zinc oxide alone, or in combination with titanium dioxide or encapsulated octinoxate. - точно пък комбинацията от нано титаниев диоксид и октиноксат е голяма беля, дано покритието да спасява работата.
To be clear, silicones have no bearing on sunscreen safety or efficacy. - точно силикони се използват като филм формиращи съставки и като съставки за водоустойчивост, макар и да не са единствени за целта. Ако продуктът не прави филм, язък му за филтрите.
Conclusion - проверявайте от поне 10 различни източника, които ви дават своите източници на информация.

# 646
  • гр.Видин
Тъй като повечето ми слънцезащити са с неорганични /физични/ филтри, ми прави впечатление, че по-често се използва титаниев диоксид /само/. Чудя се защо? Едва ли цинковия оксид е толкова скъп, а доколкото чета е по малко проблемен за кожата и по-добър като филтър,

# 647
Тъй като повечето ми слънцезащити са с неорганични /физични/ филтри, ми прави впечатление, че по-често се използва титаниев диоксид /само/. Чудя се защо? Едва ли цинковия оксид е толкова скъп, а доколкото чета е по малко проблемен за кожата и по-добър като филтър,
Цената винаги е фактор, а цинковият оксид наистина е по-скъп. Зависи и от количеството, някои доставчици дават добра цена, но имат високо минимално количество за поръчка. Качествата на филтрите далеч не винаги са ориентир какво да се вложи в продукт. Авобензонът е вече морално остарял и фото-нестабилен филтър, обаче го спрягат като много добър широкоспектърен такъв,  което изобщо не ми се оправдава от кривата му на абсорбция, но почти няма продукт без него, щом претендира за висока UVA защита. Ама е по-евтин, нали? Дай да го стабилизираме с още няколко прози като него и пей сърце. Ако питаш R&D отдела на фирмата, повечето ще заложат на качеството, ако питаш маркетинга и ръководството - абе, я изпилете и вкарайте в този диапазон на себестойност, защото искаме такъв и такъв марж. После цената за клиента може изобщо да не съответства на реалното качество, но трябва да се плати за реклама, за бранд и какво ли още не и свръх това да има добра печалба. Не всички са така, но немалко са така.

# 648
За австралийското злато. И тук има съставка, която повишава SPF фактора и засилва ефекта от филтрите - Disteardimonium Hectorite. Само че, тя е част от съставка, която са ползвали за база, и която се състои от много единични съставки. Ето за нея, в pdf-а е KoboGel D5 Medium:
http://www.koboproductsinc.com/formulations/RAQCA.pdf
Яко, взели са базата от Кобо, филтрите, бутнали са и разни екстракти и още нещичко, и те са хората Smile. Тази база реално е за фондьотен. Много добре е разработена де, но заслугата не е на формулатора на австралийското злато, а на спецовете от Кобо. Малко повече ме кефи като формула от Неостратата, признавам си.

# 649
Мия се първо с масло и след това с меко измиващо и всичко пада без проблем, а сега в жегите "златото" ми пасва брилянтно. Няма мазно, няма сухота - просто ми е любимо. Ще видим като застудее дали пак ще започне да ми суши, но свалянето му е супер лесно с маслено почистващо.
Ползвам почистващия "балм" на Клиник за продукт на маслена основа в момента - разтваря всичко за секунди и няма нещо, което да ми се струва, че не се почиства. Много ми хареса това злато, даже се чудя да се запасявам ли - да не вземе да изчезне догодина.

# 650
Дали мога от някъде да докопам мострички на това Злато? Много противоречиви мнения, иска ми се да видя на моята кожа дали ще легне.
Писах на фейсбука на Професионални козметични съвети, да поръчвам Неострата, оказа се, че и там няма налична, но момичето предложи да ми прати мостри да карам, докато дойдат. Много мила, спечели ме с отношение.
Поръчах 2 крема, дано дойдат скоро.
Като си видя петносаното лице и ми се реве:(

# 651
Момичета, някоя от вас ползвала ли е този продукт https://www.zoya.bg/Слънцезащитен-лосион-за-лице-и-тяло-SPF30-10 … t=newest_arrivals или поне нещо от марката?

# 652
Аз- не.

# 653
Здравейте, включвам се, за да споделя впечатления от слънцезащитата на Ла Рош Позе, която ползвам в последните години и какво ми се случи като се върнах от морето тази година Shocked
Първо да уточня, че съм доста бяла и много лесно изграрям, поради което ползвам детски масла с фактор 50+.
Ползвала съм два продукта на марката с различна консистенция и доста различни като нанасяне.
Единият е чудесен - по-течен, по-мазничък, нанася се изключително лесно, не изсушава кожата и има отлична защита - Anthelios wet skin gel lotion. 
Скрит текст:

Другият, Anthelios lotion, никак не ми допадна, защото е супер гъст и труден за нанасяне, а след това и за отмиване. Страшна мъка беше да го изхабя. Но какво беше изумлението ми когато като пуснах пералнята с плажните хавлии целият барабан и тръбите се покриха с лепкав слой от точно този лосион! Отне ми три дълги курса на 60 и 95 градуса с препарати, белина и какво ли не, за да успея да изчистя поразията. Така че колкото и гел лосиона да ми харесва, този повече никога няма да го повторя.
Скрит текст:

# 654
От продуктите на Ла Рош, ползвам Anthelios XL флуида без парфюм - този в плоското шише. Пробвала съм и няколко други, но този определено е на първо място в класацията ми от всички слънцезащити пробвани до сега.

# 655
  • София
От продуктите на Ла Рош, ползвам Anthelios XL флуида без парфюм - този в плоското шише. Пробвала съм и няколко други, но този определено е на първо място в класацията ми от всички слънцезащити пробвани до сега.
Може ли линк към продукта? Благодаря!

# 656
# 657
  • В един копнеж!
А не ставаш ли бяла като го нанасяш? Не мисля, че прекалявам с него, обаче, ставам леко по-бяла, после трябва и хубаво да гледам да го покрия с фдт. Иначе, да, и аз съм доволна от флуида, нещо че моят е с по-малка слънцезащитна. Другият му плюс- матира ми лицето, не лъсвам, фдт ми не се свлича.

# 658
Момичета, някоя от вас ползвала ли е този продукт https://www.zoya.bg/Слънцезащитен-лосион-за-лице-и-тяло-SPF30-10 … t=newest_arrivals или поне нещо от марката?
Това са просто няколко растителни масла с цинков оксид, пълна боза. При това на първо място в състава е слънчогледово масло, което е богато на полиненаситени мастни киселини и на слънчевите лъчи направо ще се изпържи и окисли на макс. Витамин Е ще го спаси съвсем за кратко. Честити свободни радикали. Няма нищо, което да се погрижи цинковият оксид, който и без това се смесва трудно с другите съставки (а в случая не е и нано, тоест едри частици са),  да не се утаи отчасти на дъното. Това означава неравномерно нанасяне по кожата и неравномерно защитно покритие. Да не говорим как изобщо ще направи качествен филм, като няма кьорава съставка за целта. Направо истинска наслада за кожата...

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 16:16 от dragon8

# 659
Aivelin, да, съвсем лек бял филм оставя, но определено е търпимо и нищо общо с белите филми от други слънцезащити, и след 10-тина минути изчезва напълно.

Общи условия

Активация на акаунт