Връзка с бездетна жена?

• 36 219
  • 571
  •   1
Отговори
# 390
  • Countryside
Глупости, пълно е със семейства с по 1 дете и никой не ги обсъжда.
Че е пълно, пълно е. Аз лично не обсъждам хорските семейства и деца. С деца, без, с пет, с куче, коте, все тая стига да си ги гледат и да са доволни от живота си.
Но с едно дете, някак неусетно се почват коментари от тетките:
Айде, няма ли второ.
Да му направите братче/сестриче.
Да не седи самичко и т.н. умнотии.
Това че ти и аз не коментираме подобни теми, не значи че не се прави масово.

# 391
Постоянното опяване колко си щастлив в семейния си живот(с децата, разбира се) и най-вече набиване на канчето на съседката/братовчедката/колежката, която няма деца ми идва в повече. Разни тетки да цъкат с език защо имате едно/нямате деца, та чак да те съжаляват, понеже явно всички трябва да гоним норматив.
Иначе лично за мен, всеки е свободен да си мисли каквото си иска, но не е нужно да тръби по форумите колко деца има и колко много ги обича. Това се подразбира и без да се бием в гърдите. Всеки има право да бъде щастлив по своему, ако си намери и партьор да споделя вижданията му за живота, евала.

Аз не мога да се съглася с горното. Мисля, че повечето нападки са от противоположната посока, но това си е мое мнение. Не съдя тези, които са избрали да нямат деца, но се чудя защо тях ги дразни, че аз имам, а чак че са "безброй". Никой не ги кара да ми ги броят, нито да ги хранят, възпитават или образоват, за да им държат сметка на бройката. Моля всеки да си живее неговия живот и да не се бърка в чуждия! 👍

Цяла индустрия е това с позитивното мислене, настройване и пр. И ходят едни такива превъзбудени, открили алфата и омегата на щастието, обаче отстрани погледнато - виждаш същото нещастно човече, само дето е превъзбудено, дрънка по-досадно и по цял ден ти пълни стената във фб с пейзажи с нечии мисли за живота, самотата, която е благо, фалшивите приятели и т. н.

Мен лично позитивното мислене, силата на духа и вярата в доброто ми помогнаха да изляза от дълбоката дупка, в която бях и да започна нов живот.
Нито антидепресанти, нито психолози и психиатри ми помогнаха да се справя, а аз самата.
Убедена съм, че със силата на мисълта, човек е способен да промени хода на живота си и да бъде щастлив.
За всичко това обаче си иска на първо място желание, упоритост, вяра, труд и търпение.
Това са нещата, от които се нуждаем за да постигаме целите си в живота.

Който не вярва в позитивното мислене, няма проблем...но защо се опитвате да разубеждавате хората, които вярват в него. Все едно да кажете на едно малко дете, че Дядо Коледа не съществува. Звучи ми егоистично!
Всеки има право на мечти, стремежи и вяра в тяхното постигане.
 Никой няма право да отнема това на някой друг..

"Не е вярно, че хората спират да преследват мечтите си, защото остаряват. Те остаряват, защото спират да преследват мечтите си.”

Габриел Гарсия Маркес

# 392
Не се осланяйте на цитатите на великите хора. Ако задълбаете в биографиите им, ще видите, че те обикновено са самотни, нещастни, с много лични проблеми и приживе са имали своите собствени демони.

# 393
Не се осланяйте на цитатите на великите хора. Ако задълбаете в биографиите им, ще видите, че те обикновено са самотни, нещастни, с много лични проблеми и приживе са имали своите собствени демони.

Ако трябва да си преведа анализа ти на моя пост ще бъде:

" За Бога хора, не мечтайте!"

...Мечтаейки, рискувате да сте самотни, нещастни, с много лични проблеми и демони!

# 394
Mom of 3, излизаме от темата и вероятно ще мине гумичката, но не, нищо такова. Означава – изживявайте собствените си усещания, независимо дали някой ги смята за добри или лоши. Още повече дали импонират на общоприетото, дали ви го казва някой велик, известен, авторитет или набеден гуру.

# 395
Не се карайте, форумната класация е ясна. Почвам от дъното и стигам до върха:

1. Без деца, даже и без мъж и над 30
Поне не дълбая под дъното😁

За позитивното мислене и самовнушения съм крайно скептична. 'Позитивните' ми познати са до един склонни към скандали истерици, които не приемат критика и чуждо мнение. Някои са откровено сприхави и заядливи.

# 396
Така, като гледам, сравнително спокойните, доволни от живота и със задоволително психическо здраве хора рядко се увличат по позитивното мислене. Повечето позитивисти се оказва, че са били на крачка от специалистите по психично здраве и антидепресантите.

# 397
Май не повечето, а всички, и май не на крачка, а са го били прекрачили.

Лично за себе си твърдя уверено, че перспективата ми за много неща са промени след внезапната загуба на близък човек, а малко след това, и на моето физическо здраве по драматичен начин, макар и за кратко. Не че съм станала ню ейдж фен, но човек си дава сметка кое е важно и кое е шум.

# 398
Така, като гледам, сравнително спокойните, доволни от живота и със задоволително психическо здраве хора рядко се увличат по позитивното мислене. Повечето позитивисти се оказва, че са били на крачка от специалистите по психично здраве и антидепресантите.

+ най-малко имат "безброй деца" 😂

# 399
А всъщност ти защо толкова се впрягаш за тия "безброй деца"? Колко са точно децата и колко точно от съфорумците ти казаха, че са безброй, че толкова го повтаряш? Доколкото знам, има и подфорум за многодетни майки, там пишеш ли? Със сигурност всички там ще са с поне 3 деца.

# 400
Аз имам 4 деца и никога не пиша във форума за многодетни майки.

# 401
  • Countryside
Mom of 3, всеки си има мантра и манталитет. Ти си забелязала как тези без деца се заяждат, но и тези с 2,3,5 се заяждат с хората, които нямат деца, примерно. Монетата винаги има две страни.

# 402
Аз имам 4 деца и никога не пиша във форума за многодетни майки.

Това е равно, повече или по-малко от "безброй"?

# 403
Лесно ги броя аз лично Simple Smile Никога не съм си представяла да имам 4 деца, но животът ни изненадва Simple Smile На мен ми е супер готино, че ги имам, не ме притеснява на кой как му се вижда това.

Обаче вярно че сме в темата за връзка с бездетна жена, сори, спирам се.

# 404
  • Sofia
Не съдя тези, които са избрали да нямат деца, но се чудя защо тях ги дразни, че аз имам, а чак че са "безброй".

Добре, де, тая реплика я повтаряш във всеки пост, във всяка тема. Thinking Потребителката, която ти я изръси, не беше ли семейна, с дете, ако не бъркам ник-а?

Общи условия

Активация на акаунт