Връзка с бездетна жена?

• 36 214
  • 571
  •   1
Отговори
# 405
Общо взето твърде дълго - исторически погледнато -  се е гледало зле на жените без деца и съвсем отскоро е допустимо жена спокойно да заявява нежеланието си за майчинство без обществени негативи. Това е свързано с общата еманципация на жената, която също не е от много отдавна. Така че все още липсата на деца, ако е доброволна, трябва един вид да се отстоява. И все още е по-редкия вариант за избор, когато, разбира се е съзнателен такъв, а не невъзможност, липса на партньор, стечение на обстоятелствата и прочие.

И като така, мисля, че на автора няма да му е много лесно да си намери такава жена, щом я търси по този показател, хем ще търси от малък брой, хем може да отговаря на тоя критерии, да не иска деца, ама пък да не си допадат по други. Въобще - кауза пердута.

# 406
  • САЩ
Боже, не съм чела темата една седмица, и се начетох на толкова глупости, че свят ми се зави...

Хайде да престанем да се окачествяваме, да генерализираме и да даваме тон в живота на хората? Особено що се отнася до тезата как нормални жени, които не искали да имат деца не съществували, и каквито там още етикетчета се разнасяха - че сме били злобни, ненормални, бе нещо ни хлопа. Аман от етикетчета.
Като нашия живот работи по определен начин и ни харесва, дай да натресем тоя начин на всички, щото аджеба това е универсална рецепта. Пълна глупост.
Успели сме да порастнем като общество дотолкова, че да не приравняваме жените със стока за ширпотреба.
Всяка от нас има достатъчно акъл в главата, надявам се, че да прави собствените си избори. Дали ще има или няма да има деца, дали ако има репродуктивни проблеми ще търси алтернативни методи или не, светът е шарен. Ако изборът е правилен за нея (и евентуалните ѝ деца), форумните авторитети е редно да млъкнат и да не дават тон в живота на хората. Всеки сам си подрежда съдбата. Къде по желание, къде поради обстоятелства. Важното е да търсим - и дано,  да намерим - собственото си щастие.

И не, няма да скоча и да "проискам" деца, щото някой написал някъде, че ако не искам, то не съм нормална. Не мисля, че някой би взел този "съвет" присърце.

# 407
  • Countryside
Вижте сега, според днешното общество за жената е "естествено" да иска деца и толкова. И само се навират да разберат имаш ли, нямаш ли, колко имаш и т.н.. Примерно Дженифър Анистън чак писа постове във ФБ, че не е бременна и не иска деца. Дали е вярно тя си знае, обаче защо се чувства длъжна да обяснява на еснафите незнам.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 10:49 от Сиренце

# 408
Аз пък никъде не видях някой да казва, че тези без деца са ненормални! Съдейки по себе си, мога да каже че тези с многото деца сме една идея по-ненормални( някои и повече)! Така, че дишай дълбоко и се успокоявай, че има и по-зле! 😂

# 409
  • САЩ
Абе с една дума  - всички под ножа и т'ва е Grinning

И да, перефразирах, изказването беше, че нямало било нормална жена, дето съзнателно да не иска деца.

# 410
  • Countryside
Mom of 3, аз си дишам спокойно. Не съм казвала за нормални и ненормални. И нищо не съм казала за хората с повече деца. Даже им се възхищавам. Хорската паничка слабо ме интересува, че чак да се успокоявам, че Вуте е по-зле някак не ми се вярва. Сега ти дишай спокойно.

# 411
  • София
Ами няма. Има ли нормален човек, който да иска да се самоубие - няма, нещо му щрака ненаред в главата. Същото и с неискащите. Единственият начин да продължиш да живееш след смъртта е чрез гените си, децата си.  Избирайки да нямаш деца, избираш смъртта пред живота. Няма как да се води особено нормално.

Можем да го приемем за нормално при учени, творци, които са отдали живота си на други свои "деца", творения, които оставят след себе си, но пак само на теория...

# 412
  • САЩ
Ето я - поредната, която раздава етикетчета на непознати хора. Хвала Grinning

Сега пък и самоубийца ...  Феноменална логика, поклон пред такава мисъл!

# 413
Накрая умираш, няма къде да идеш. А децата ти... много заробващо ми се струва някой да вмени на детето си "аз ще живея в теб след смъртта си". Смразяващо едно такова, поне на мен ми стои болно.

# 414
Оставилият най-много деца от различни партньори е спечелил най-много живот след смъртта. Ако пък и не е хабил ресурс извън копулацията за отглеждането им - съвсем.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 415
  • Countryside
Чисто логически деца от различни партьори създава генетично разнообразие. Така, че лошо няма в това.

# 416
  • САЩ
Оставилият най-много деца от различни партньори е спечелил най-много живот след смъртта. Ако пък и не е хабил ресурс извън копулацията за отглеждането им - съвсем.Stuck Out Tongue Winking Eye

Мдам, познавам мъже, които ще живеят вечно! SmileySmileySmiley

# 417
  • София
Айде, поредните дълбоко обидени...
Говорим за базови инстинкти, за оцеляване, за възпроизводство. Като не ти функционират, нещо не ти е наред. Такива са фактите, пък вие се обиждайте.

А доколко са продукт на саморегулираща се функция на природата, не мога да кажа. Земята и без това е пренаселена, може да е положителен ефектът в дългосрочен план.

# 418
Земята и без това е пренаселена, може да е положителен ефектът в дългосрочен план.

Не съвсем. Пренаселена е с индийци и китайци. Ако трябва да се говори за регулиране на населението на земята, трябва да се отбележи, че всички общества на запад от Азия са с отрицателен прираст. Единствено Индия и Китай са с по села от милион и нещо. Други, които са с по 3-4 деца за норматив са арабите и циганите. Положителен ефект ще има ако на едните се увеличи населението а на другите се намали.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 09:21 от Елфичка

# 419
Аз познавам доста жени без деца. Ами ОК са си. Но това, което дразни е:
1. Наличие на цинизъм и непрекъснато сравняване с тия с деца - в стил вижте ме, аз не съм прецакана. Съжалявам, кой точно ме сложи в ролята на мерило за прецаканост, с което някой да си оправдава избора?
2. Хем сърби, хем боли - хора, дето се чудят какво да правят, за да не се минат. Ами прави там нещо, fish or cut bait, дето се вика, и не занимавай другите. Не си снежинка.
3. Жени с откровени психични проблеми, които не го осъзнават, по-скоро трябва да се лекуват, отколкото изобщо да мислят за майчинство и какво изпускат.

Та реално въобще не ми пука коя е родила физически и коя - не, но определено си има тревожни признаци, които правят някои хора без деца много различни и, да кажем, неприятничка порода хора. Не заради наличие или липса на деца, а заради вътрешните им качества и най-вече, заради убежденията.

Сирена, казват, че като пишем за другите и плюем по другите проектираме собствената си същност. Психолозите го казват. Сама се замисли какво говори този пост за теб самата и как така точно такива неща те дразнят у жените без деца.

Общи условия

Активация на акаунт