Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 911
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Следи кръвното и дали отделяш белтък в урината, пий си Аспирин и всичко ще е наред.
Кръвното за сега да чукна на дърво се движи от порядъка на 103 до 117 горна граница,което е добре.Белтъка доктора ми каза да го изследвам всяка седмица.

# 586
Значи всичко е под контрол Wink

# 587
Гледа се белтъка в кръвта да не пада! А не в урината.

# 588
А отделянето на белтък в урината?

# 589
И белтък, и албумин се гледат в кръвта. А се гледа да не се отделят в урината, защото тогава има загуба.

# 590
Белтъкът може да се губи по много начини, на 5 места, а да се следи единствено за загуба на белтък в урината е груба грешка , която може да бъде с фатални последици.
  Аз бях с повишен риск от прееклампсия и постъпих в болница защото белтъкът в кръвта ми беше паднал 6-7 еденици за 5 дни и от 64-/ беше станал 58. А критичното ниво под което бъбрекът не може да компенсира при бременни е под 56.
Когато ме приеха започнаха за търсят къде губя белтъка - прегледаха ме поне 4-ма лекари с различти специалности.
 Може да се губи в сърце, бъбреци, бял дроб, в бебето,  заради анемия, в урината, в празни пространства в корем и малък таз и т.н.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 17:27 от Анонимен

# 591
Здравейте, имам следния проблем- Фраксипарин на Aspen, някой да е имал проблем с инжекциите?
Иглите изглеждат остри, а не могат да пробият кожата, много трудно, пробвам на 2-3 пъти, ужасно е.
Не мога да преценя от качеството на иглите или в мен е причината.
Имам три операции, мястото е травмирано, но чак пък толкова....
С писалките ( при стимулациите) не съм имала проблеми, сама съм си ги била, но тези признавам, не мога сама, мъжът ми започна да ми ги бие.
И двамата със съпруга ми гледаме иглите, и накрая той, каза ..." - Еми, дебелокожа си!" Simple Smile.
Споделете опит, благодаря!

# 592
Удряй със засилка. Изглежда страшно, но не е.

# 593
  • София
И аз бях със същия въпрос преди месеци в темата, точно със поставяне на инжекцията със засилка се получават нещата. Интересно, че сега с Клексан нямам такъв проблем.

# 594
  • София
Този проблем го имах и аз с Фраксипарин, Също както и буци под кожата. Реакция към медикамента е, с Клексан нямам такъв проблем

Вижте си в ПКК нивото на еозинофилите и ако е завишено, сменете Фраксито с Клексан

# 595
..още първата инжекция не можах да сложа, т.е не е имало натрупване на медикамент за да имам реакция.
Благодаря за насоките и предположенията ще следя темата.

# 596
Който има антифосфолипидни или антикардиолипинови къде и как го лекуват при бременност?

# 597
Момичета, пиша тук тъй като видях, че обсъждате изследвания на фибриноген. Моят излезе 3.7 при референтни 2.0 - 3.4. Много съм притеснена, но съм в провинцията в момента и няма как да ида веднага на консултация. Личния ми не знам дали би могъл да бъде адекватен в тази ситуация в момента, бременна съм в средата на 8ма седмица.
Дали ще е необходимо да започна лечение, други изследвания? Опасно ли е състоянието ми, трябва ли според вас да се връщам спешно към София?

# 598
  • София
Тези референтни не са коректни 4,5 е горната граница на фибриногена, а при бременни дори е по-висока

# 599
  • София
Ето ти референтните стойности за бременни по триместри , добре ти е фибриногена , не се притеснявай Wink

Общи условия

Активация на акаунт