Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 908
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм имала такива и бавно ми минаха (2-3 месеца), дори с мазане с хепарин. Не съм ходила на лекар, питах медицинска сестра и ми каза, че не е нищо страшно, само неприятно.

Относно болката, точно по тази причина отново минах на фраксипарин, поставянето на клексана е по-болезнено при мен, че и след това ме боли, но не чак часове както пише kokondrela. Не знам дали има връзка с това, че са по тесни?!

# 616
Аз си бях почернила 1/4 от корема след една инжекция. Не съм сменяла клексана, не съм търсила лекар. Мина, но отне доста време.

# 617
  • Sofia
Забравих да го напиша в предния си пост Simple Smile
сега като се замисля и аз след поставянето на клексана усещам едно неприятно усещане от боцкането през деня, но от фраксито не.

# 618
  • Тук... някъде
Благодаря! Бях се притеснила,че не правя нещо както трябва и затова ме боли...или просто съм си глезла 🤫
Преди години съм слагала фраксипарин и не е имало болка,но ми ставаха бучки и затова сега предпочетох клексан.

# 619
Слагам клексан от почти 7 месеца и доста често се посинявам. Не е страшно, нито опасно просто не е красива гледка. За болката стм забелязала че ако го бия под пъпа в леко пухкавата част няма никаква болка, но ако е над пъпа даже и пареща бучица ми е ставала, но на другия ден вече всичко е нормално. Обясниха ми че доста често при поставянето се засягал капиляр и за това посинява.

# 620
  • София
За коя дата ти е часа?

# 621
  • София
Бамболинка, към мен ли е въпроса? Ако да, на 07.11. имам час при Паскалева..

# 622
  • София
Бамболинка, към мен ли е въпроса? Ако да, на 07.11. имам час при Паскалева..

Имаш достатъчно време , издърпвай сега с по 3 часа назад докъм 1 ви и мисля че точно ще стане! И повече дни преди изследването да я слагаш във времето в което се пуска Анти ха , не е проблем. Аз винаги я слагам в 7 ч сутринта , откакто съм бременна и си записвам час за 11 ч . Аз имам час за 30 ти октомври , ако не ме пуснат дотогава от болницата , ще пиша в групата някой ако го иска. Вече втори месец си отлагам часа заради болници , а така ми се иска да отида на една контрола. Че и аспирина ми спряха в болницата ...., а Паскалева ми каза до 34 седмица.

# 623
Bambolinka анти ХА , защо не си пуснеш в Токуда ? Нали още си слагаш нмх ? Ще стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 624
В Токуда можеш да пуснеш и анти ха и аспи тест, а Станева е изключително компетентна за консултация там Simple Smile

# 625
  • София
Мислех и аз за Станева и май ще запиша час . Пусках анти ха , излезе 0,29 при референтни 0,3-0,6 . Незнам доколко е меридавно, от 2 месеца съм на 0,6 , а предното изследване при Паскалева , преди да ме вдигне на 0,6 , бях още на 0,4 и не беше под долна граница. Затова ми е чудно ! Но със сигурност ще запиша при Станева, ако не ме пуснат дотогава ( което силно ме съмнява)  То , дефакто излиза сега, че и 0,6 не ми достига. А сутрин като си издухам нослето, има бая кръв и кървави съсиреци. Иначе не тече , само при духане Wink

# 626
  • София
Няма Аспи тест в Токуда, не знам кой ви е заблудил.

Аз се следя при Станева и съм сравнително доволна, харесва ми най-вече факта, че макар и с резултат от Анти Ха под долна граница, не ми вдига дозата, защото за момента доплера е перфектен.

Не ми хареса, че последния път ми говореше наизуст за мутацията ми 4G / 4G, каквато аз всъщност нямам, и че сме щели да спрем Клексана в 37ма седмица.

# 627
  • София
На мен днес докторка ми каза, че има Аспи тест .. Ще ме запишат за консултация и ще разбера . Макар, че аз като не го пия от 4 дни, май не мога да го изследвам. Помня, че Паскалева ме накара 2 седмици да го пия всеки ден и чак тогава правихме Аспи тест .

# 628
  • София
Bambolinka11, ако в крайна сметка са въвели ще е много добре.
Последно обаче пусках изследвания на 15-ти и както обикновено отново питах за Аспи тест - отговориха ми отрицателно, за пореден път.

Относно Аспирина, принципно би могла да си и на доза през ден примерно, и да си ти пуснат теста. Аз в началото бях на 100 мг през ден, след първото изследване ми коригираха дозата на 100 мг ежедневно.

Не знам как го проемаш ти по принцип, но след като си го спряла в момента едва ли има голям смисъл да пускаш Аспи теста.

Ако не е тайна има ли конкретен доктор, който те следи в момента в АГ отделение?

Надявам се всичко с бременността ти да се развие по най-добрия възможен начин.

# 629
  • София
Dzveronika , бях всеки ден на 100 мг.
Нямам конкретен лекар тук, следях се в Надежда. Иначе д-р Нашар си ме пое ( уникална) ,  но и всички останали лекари  са много добри .
Отделно познаваме и шефа на Аг и високорискова бременност отделението - д-р Петър Марков, но до оня ден , преди да почнат контракциите , никой не знаеше ,че го познавам и отношението беше повече от страхотно .
Аз лежа в родилно отделение, ако има значение . Вече 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт