Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 993
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
В клиника Надежда винаги има Клексан както инв Малинов

# 361
Ужас, този клексан от няколко години вече има трудности с намирането му. Да не говорим колко е скочила цената му. Аз последно го купвах за 50-55лв/кутията.
От Марешки съм купувала, дори да няма на същия ден, преди поне, снимаха рецептата и на сл.ден доставяха.

# 362
В София има клексан и в Ремедиум , но искат рецепта
+1 за Ремедиум. Вчера проверих х7 лв.за брой. Аз купих фракси засега и не съм сигурна дали настояват за рецепта.

# 363
  • Benelux / Varna
Бихте ли ми помогнали с инструкции как да си поставям инжекциите НМХ. От днес съм на Innohep( Tinzaparin), предложиха ми сестра да идва да ги слага, но аз отказах, реших че ще пробвам сама. (имам някакъв опит с хормоните при инвитрото). Казаха ми, че се слагат в корем, ръце и крака. Мисля в началото да пробвам в корема,  поне докато не е много пораснал.
Как го слагате- на около 4-5 пръста от пъпа ли? Перпендикулярно?

Разстрива ли се след това мястото? ( сякаш лекарката каза да разстривам добре след инжекцията, за да няма синини и топчета)
Има ли значение по кое време се слага инжекцията,  нали е с действие 24 часа?
Слагам и Утрогестан, намалявам го постепенно, има ли някаква връзка между лекарствата за която да внимавам? И Еутирокс пия сутрин.

# 364
  • София
Зорница, ето инструкции за Инохеп
https://www.medicininstruktioner.se/leo/innohep/

# 365
  • Варна
Здравейте! Бия фракси от няколкото дни и усещам някои странности, които не бях забелязала до сега: Първо иглите на новите партиди са някак тъпи - натискам, натискам, кожата се огъва, иглата не влиза! После влиза изведнъж цялата. Намерих си едни от миналата година, все още в срок, те нямат чак такъв проблем.
Второ, вкарвам баавно и накрая се чува или по-скоро усеща нещо като леко бълбукане. Много странно, така ли е при вас?

# 366
Точно така бих го описала и аз, включително бълбукането. Но мислех, че проблемът е в начина на поставяне, нямам много опит.
Направо се напрягам докато вкарам иглата. Предполагам може да се смени само тя, не знам защо трябва да е толкова дебела.

# 367
  • София
Не може да се смени иглата. Това са готови шприци.

# 368
Здравейте! Бия фракси от няколкото дни и усещам някои странности, които не бях забелязала до сега: Първо иглите на новите партиди са някак тъпи - натискам, натискам, кожата се огъва, иглата не влиза! После влиза изведнъж цялата. Намерих си едни от миналата година, все още в срок, те нямат чак такъв проблем.
Второ, вкарвам баавно и накрая се чува или по-скоро усеща нещо като леко бълбукане. Много странно, така ли е при вас?

Кожата ни понякога е по твърда и трябва да се забие със "замах" иглата. Затова е.

# 369
  • Варна
Кожата ни понякога е по твърда и трябва да се забие със "замах" иглата. Затова е.
Една от сестрите така ми биеше хормоните - като на Дартс Grinning

# 370
  • Harmanli, Bulgaria
Здравейте, каква ви е дозата? Аз имам имам доста останали инжекции и са годни до 2019/2020г.

# 371
  • Варна
Здравейте, каква ви е дозата? Аз имам имам доста останали инжекции и са годни до 2019/2020г.
За сега е 0,4 мг, дозата, която се изписва профилактично. Смятам в скоро време, като излязат резултатите и разбера дали ще продължа, да направя консулт с проф.Паскалева за по-нататъшната терапия.
Вашите от каква доза са?

# 372
По същият начин съм,натискам-кожата няма пробиване,вкарвам течността и накрая някаква ужасна режеща болка дори и при вадене на иглата. 😵
Да не говорим,че целият ми корем е в буци и по 5мин опипвам къде няма,че да забия там. 😱
Днес мислех да пробвам някъде другаде.
Пробвах веднъж в паласките,беше по-ужасно и от корема.
Стана ми някаква блънда като двулевка желязна,все едно ме е ухапало някакво животно.
Имам чувството,че в краката и ръцете ще е много болезнено.

# 373
Здравейте ! На мен ми е инетересно какво правим когато порасне корема? Sad И на мен, като вас ми е трудно с забиването на иглата! Днес даже си поплаках докато я бих защото ме болеше, а нямам смелост да я забия рязко! Sad

# 374
Дики, аз бях с огромен корем към края, но въпреки това ги слагах там. С времето се свиква.

Общи условия

Активация на акаунт