Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 991
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Дики, аз бях с огромен корем към края, но въпреки това ги слагах там. С времето се свиква.

Възхищавам ти се за което! Аз имах късмета да имам нормална първа и успешна беремнност. ❤ Както каза гинеколожката, чисто чудо е, че съм успяла да износя бебето! Сега се надявам и аз да свикна и всичко да е наред. А ти накрая сигурно директно я забиваше иглата или?

# 376
  • София
От трансфера до 40 дни след раждането, все в корема ги слагах

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 18:11 от Nandin

# 377
  • Варна
И аз от положителния тест до 3 часа преди раждането все в корема и последните месеци в паласките Simple Smile

# 378
Аз си ги слагам в ръката  ( от вътрешната страна над лакътя) и ми е много удобно.

# 379
  • Harmanli, Bulgaria
Здравейте ! На мен ми е инетересно какво правим когато порасне корема? Sad И на мен, като вас ми е трудно с забиването на иглата! Днес даже си поплаках докато я бих защото ме болеше, а нямам смелост да я забия рязко! Sad
Аз след 4ти месец спрях в корема. Иглата просто не влизаше. Биех в краката горе, съпруга ми в ръцете, горе долу където е трицепса. Може и в паласките. Но аз лично не съм слагала, тъй като ми ставаха синини и ме болеше и исках поне да мога да се обръщам нощем спокойно. За синините ми помагаше венелаг гел по лекарско предписание по време на бременността.

# 380
Може ли пак да проверите как се казва гела за синините, търсих венелаг гел, но нищо не излиза. На мен напоследък ми станаха две големи бучки, но не кръгли,а продълговати, над 1 см дълги, и се чъдя как да ги махна. Обикновено бучките стоят седмици. Чудех се какво представляват тези бучки, съсиреци ли са или друго? И миналата бременност си се появяваха...

# 381
  • София
Най-вероятно стана въпрос за Венен гел.
“Бучките” са инфилтрати (уплътнявания), ще се разнесат след време

# 382
Благодаря Надин. А дали има начин да се избягват по някакъв начин, имаш ли идея от какво зависи кога се получават?

# 383
  • София
Благодаря Надин. А дали има начин да се избягват по някакъв начин, имаш ли идея от какво зависи кога се получават?
Да ти кажа, аз доста бавно си вкарвах лекарството, знам техниките за поставяне на инжекции (мед. работник съм) и въпреки всичко се образуваха такива инфилтрати. Особено като станат мн боцканията...

# 384
  • Harmanli, Bulgaria
Може ли пак да проверите как се казва гела за синините, търсих венелаг гел, но нищо не излиза. На мен напоследък ми станаха две големи бучки, но не кръгли,а продълговати, над 1 см дълги, и се чъдя как да ги махна. Обикновено бучките стоят седмици. Чудех се какво представляват тези бучки, съсиреци ли са или друго? И миналата бременност си се появяваха...
Извинявам се написаша съм грешно. Виталег гел се казва. Аз си го поръчах от аптеката тъй като нямаха от него в наличност

# 385
  • София
Здравейте, момичета!

Почнах фраксипарин 0.4 от + тест (т.е. от вторник) всеки ден и ацетизал 75мг също всеки ден, като го пия след като мина овулацията. АГ-то ми изписа утрогестан 3х2 (имам 2 БХ), иначе мутациите ми се водят нискорискови (MTHFR хомозигот и Фактор 13 хетерозигот). Според вас кога да пусна аспи тест, анти-ха и прогестерон?
Лекарите не са ми казали да ги пускам, но пък се притеснявам дали тази терапия е подходяща.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 18:15 от _sun_shine_

# 386
  • София
Можеш , разбира се, защо да не можеш !  Поне 2-3 седмици трябва да си ги пила (ап) и боцкала Фракси

# 387
  • София
Привет, съншайн, ще споделиш ли кой ти предписа терапията? За твоите мутации ми се струва голямо презастраховане.

# 388
  • София
Здравей, така е...май е излишно. Общо взето само Русев и Сигридов бяха на мнение, че трябва да съм на фракси и АП, за да може плодът да има добро кръвоснабдяване и да не се образуват тромби. Но тъй като на Русев терапията е през ден, което за фракси е безмислено, реших да слагам инжекциите всеки ден...Та мислех след положителния тест да разредя аспирина, но първо смятам да го изследвам в понеделник.

# 389
Ве4е май 0,3 никой не бие , това озна4ава ли 4е бити през ден е нищо ,т.е. била съм без терапия .Хетерозигот MTHFR и 5G/4G PAI

Общи условия

Активация на акаунт