Юлски мами 2018г.- тема 5

• 48 262
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Левкоцитите е нормално да са завишени, стигала съм го 16 левкоцити и не е било проблем. Белтъка според мен е по-проблемен, защото именно ниските му нива могат да доведат до преждевременно спукване на амниотичния сак. В коя седмица си и обсъди ли това с лекаря си?

# 646
Левкоцитите е нормално да са завишени, стигала съм го 16 левкоцити и не е било проблем. Белтъка според мен е по-проблемен, защото именно ниските му нива могат да доведат до преждевременно спукване на амниотичния сак. В коя седмица си и обсъди ли това с лекаря си?

Ами на 19ти влизам в 9ти месец. Не съм защото часа ми е за другата седмица чак, но ако е нещо фрапиращо ще се обадя да съобщя

# 647
  • София
По-добре го чуй относно белтъка,все пак скоро влизаш в 9 месец и може нищо да не назначи, ама за всеки случай ...

# 648
По-добре го чуй относно белтъка,все пак скоро влизаш в 9 месец и може нищо да не назначи, ама за всеки случай ...

Благодаря за мнението ☺

# 649
При всеки е индивидуално,но аз от 32 с.бях с болки,които АГ определи,че са контракции.Каза,че шийката за сега е добре и че тя определя дали започва раждане.Така,че може би трябва преглед от АГ,защото тези болки са съвсем различни от тези при разтягане на връзки,матка,таз и т.н.На мен ми изписа магнезий и лежане,което аз няма как да спазвам.Все още работя,а и други деца имам.Също каза,че е добре да устискам до 36 с

# 650
А и друго важно искам да попитам, дали е възможно малко по малко да изтичат водите, защото по някой път забелязвам на гащите си, че все едно съм се напишкала.

# 651
  • София
Възможно е, но по-скоро си се изпотила Grinning в тия жеги е нормално. Има тестове за води,но най-добре в болница да се направи.

# 652
  • Варна
Здравейте момичета! Днес бяхме на преглед. В 36 г.с.+2 дни бебка е супер. Тежи около 2,870 кг. и се е смъкнала доста надолу. Около плодните води са леко намалели, плацентата на места започва да се намира и разкритие 1,5 см. Най - вероятно ще излезе преди края на месеца

# 653
Стискам палци на всички скоро раждащи мами! Успех, здраве и спокойствие ви желая и живи издрави бебчета! 🐥❤

Движенията на моето бебе са вече доста по-силни и болезнени. Дано всичко мине добре за всички ни! ❤❤❤

# 654
Все още не съм в деветия . Ходих до спешното, биха ми но  шпа, болките пак били от разтягането на матката. Аз пък си мисля , че ме претупаха на две на три, но ще видим на 12- ти. Просто се стреснах , че ме прерязваше доста ниско корема - не успявах нито да стана нормално от леглото, нито да ходя. Е полежах сега и ми мина. Благодаря ви мамчета !

# 655
  • Варна
Бравоооо ! Опъвай краката и повечко лежане Simple Smile момичета , прага на болка на всеки е различен. А и когато ти се случва за първи път винаги е стряскащо.
На прага на 37 седмица , днес наййй- накрая благоволих да стегна багажа и това ми отне 2 -3 часа лутане. Толкова бавно става придвижването ми от стая до стая и най- елементарните неща ме задъхват , все да поседна. Ужас , ако знаех колко трудно ще ми е , щях да го направя по- рано Sad
Последните дни видимо корема ми се посмъква , дано не подрани , а да си изчака датата за секцио, някакси психически се настроих .

# 656
момичета , прага на болка на всеки е различен. А и когато ти се случва за първи път винаги е стряскащо.

Ох, да. Онзи ден както си седях на дивана и ме хвана такава болка в кръста вдясно, не бях изпитвала такава. Не беше като от умора, от неправилна позиция или преумора
 Съвсем ново усещане. Мина за няколко секунди, след две минути пак се повтори. И май доста се паникьосах Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам какво беше това.
(С първата ми бременност не съм изпитвала родилни болки и си ми като за първи път непознато)

# 657
И аз все подскачам като усетя нещо ново, резултати от изследвания около референтните вече ме изприщват, ако не усещам движение повече от часа почвам да си ръчкам корема и вообще на финалната права психясвам все повече.
Надявам се при всички нещата да завършат със здрави бебета и здрави майки, и всякакви временни неразположения да останат без значение.

Както мислех да оставя нещата за последния момент, така почвам да си мисля, че това хич не е добра идея. Изведнъж в началото на 36 седмица почнах да пуфтя, да се уморявам, краката ме болят и само ми се лежи до климатика. Качила съм няма и 8 кг., а все едно са 80. Абе с една дума “мрън”. От вторник се захващам сериозно с пране, подреждане и подготовка, че после трябва само да лежа и да раздавам заповеди.

# 658
Маминки здравейте, искам малко информация и съвети от вас, че съм леко притеснена, на 34 години съм в 34 гс до момента вс с бебе и мен е ок изследвания в норма само че в 25 гс доки ми направи обременяване с глюкоза малко странно го направи с 50 гр с едно боцконе резултата беше 12.05 каза че е много висок и след време ще го повгорим между временно ми каза да си следя кръвна захар почти вс седмица я следян не я вдигнах повече от 4, 5 каза че това е супер и нямам диабет на прегледа в 32 гс ми кяза да направя обременяване с 100 грама глюкоза с 4 бжцкания 0 на 60мин, на 120мин, 180мин на гладно, но резултатите бяха стряскащи
 0 проба -4, 86 при норма 5,3
60мин 14, 09 при норма 10
120мин  12,72 при норма 8,6
180мин 5,54 при норма 7,
Звъннах и и каза строга диета до следващия преглед, вчера бях при нея и ми сервира че според нея имам гестационене диабет и според нея с тези резултати съм за инсулин 😥😥😥 и ме праща на ендокринолог в София и най вероятно ще раждам там /аз съм от благоевград и планувах да раждам в Дупница/ каза ми 2 възможности майчин дом при проф Стоимен Иванов, или при доцМазнейкова в света софия от вчера не знам къде се намирам записах час при мазнейкова за понеделник пък ще видим какво ще стане иначе бебка е страхотна наддава като по учебник за 2 седмици 400гр сега е 2150 била ок сори за дългия пост но исках да споделя а не исках да натоварвам близките а и те надали ще ме разберат успех на всички и здрави и пухкави бебоци ви пожелавам

# 659
Маминки здравейте, искам малко информация и съвети от вас, че съм леко притеснена, на 34 години съм в 34 гс до момента вс с бебе и мен е ок изследвания в норма само че в 25 гс доки ми направи обременяване с глюкоза малко странно го направи с 50 гр с едно боцконе резултата беше 12.05 каза че е много висок и след време ще го повгорим между временно ми каза да си следя кръвна захар почти вс седмица я следян не я вдигнах повече от 4, 5 каза че това е супер и нямам диабет на прегледа в 32 гс ми кяза да направя обременяване с 100 грама глюкоза с 4 бжцкания 0 на 60мин, на 120мин, 180мин на гладно, но резултатите бяха стряскащи
 0 проба -4, 86 при норма 5,3
60мин 14, 09 при норма 10
120мин  12,72 при норма 8,6
180мин 5,54 при норма 7,
Звъннах и и каза строга диета до следващия преглед, вчера бях при нея и ми сервира че според нея имам гестационене диабет и според нея с тези резултати съм за инсулин 😥😥😥 и ме праща на ендокринолог в София и най вероятно ще раждам там /аз съм от благоевград и планувах да раждам в Дупница/ каза ми 2 възможности майчин дом при проф Стоимен Иванов, или при доцМазнейкова в света софия от вчера не знам къде се намирам записах час при мазнейкова за понеделник пък ще видим какво ще стане иначе бебка е страхотна наддава като по учебник за 2 седмици 400гр сега е 2150 била ок сори за дългия пост но исках да споделя а не исках да натоварвам близките а и те надали ще ме разберат успех на всички и здрави и пухкави бебоци ви пожелавам
Разбирам притеснението ти, но в момента първо бих изчакала консултацията с ендокринолог, за да се изкаже и той по въпроса (най-вече до колко е драматично положението, има ли нужна от инсулин или по-строга диета ще свърши работа и т.н.). По принцип е било редно много по-рано АГ да те прати при такъв след като е имал съмнения. В крайна сметка, важното е че е хванато, преди да направи бели, вече с помощта на ендокринолога, ще намерите начин да го овладеете достатъчно до раждането.

Общи условия

Активация на акаунт