Когато любовта не е достатъчна!

• 13 379
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
То много относително това с чувствата му. Важно е, че тя няма и съвсем ясно си казва, че иска да се разделят.
Всичките ми близки и познати живеят като съквартиранти, няма да забравя думите на моя приятелка - "гася, лампите, стискам очите, за 10 мин все се изтърпява"... Спасението е в паралелните връзки, малцина са тези, които отстояват себе си и приключват отношения не заради любовника.

# 46
......Откакто детето от няколко месеца ходи на кооператив и не съм ангажирана постоянно с него започнах да усещам, че нещо не ме удовлетворява. С мъжа ми иначе уж се разбираме. Той през деня и на работа, а вечер дава обикновено заето. Разбирам го. ....

Наличието на мнооого свободно време обикновено води до подобни размисли за неудовлетворение.И търсене на проблеми там, където ги няма.Това е нормално за интелигентните хора. Съвсем друго е, когато цял ден си ангажиран с работа и служебни проблеми, тогава вечер вкъщи, когато си до най-близкия си човек, гледаш от друг ъгъл на живота  Simple Smile
Ако няма изневери или сериозни битови проблеми, ако имаш уважението и подкрепата на мъжа си, не си разваляй семейството в никакъв случай!

# 47
Разбра ли, авторке? Трай си там, не се превръщай зорлем в парясница, не си разваляй семейството, не си внушавай глупости....
Отврат!

# 48
  • София

Как да се освободя от ангажираността на брака, да насоча отново вниманието си към мен и детето и да имам свободата да продължа живота си по нов начин...

Хем сърби, хем боли- това ти е проблема.
Ако и на него му е, пей сърДце!
Ама, не е.
Взимаш лист, разделяш го вертикално наполовина, а в горната част отбелязваш "+" и "–".
И мислиш с акъла си за детето и после за теб.

ПП. Дали не бъркаш страстта, която е лимитирана, с брака? newsm78
Щото страстен за малко можеш да намериш, ама отговорен и обичащ, доста по- трудно.
Особено, обичащ и детето ти, повече от баща му.

ППП. Много ми е интересно, като кръстиш ръце вкъщи, като как си представяш да оживееш като се освободиш от оковите на брака?
Да позная ли, че и жилището е негово? Mr. Green
На твоето му се казва да сечеш на клона, на който си се разположила, само защото не си видяла как е като се треснеш в горния праг и се размажеш в долния.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 22:17 от absurT

# 49
Абсурте, защо трябва да търси нов баща за детето? Защо? Нали си има - отговорен, обичащ?
МОйта бивша свекърва беше дошла да ми търси сметка що си развалям семейството, и ще го кърпя с нов мъж Grinning
Това е, примитивното мислене, както вече споменах - "не искаш човека, щото си имаш друг, или пък ще търсиш такъв, който да замести бащата".

# 50
  • София
Абсурте, защо трябва да търси нов баща за детето? Защо? Нали си има - отговорен, обичащ?
МОйта бивша свекърва беше дошла да ми търси сметка що си развалям семейството, и ще го кърпя с нов мъж Grinning
Това е, примитивното мислене, както вече споменах - "не искаш човека, щото си имаш друг, или пък ще търсиш такъв, който да замести бащата".

Ми, защото " старият баща", в болшинството от случаите, се развежда и с детето си- доказано от практиката.
Защото мама му на детето, не смята да отива в манастир, а да си намери мъж, с когото да не затваря очи, изтърпявайки го, а по други причини.
И този мъж ще трябва да бъде приет от детето, а което е по- важно- той ще трябва да приеме детето като присъствие и отговорност.
Все сложни неща, но пък за мамата, ако само се интересува от пеперудите и сърбежа- без особено значение.

# 51
Звучиш като жена, чието единствено оръжие са децата й....

# 52
И моята бивша свекърва ми беше казала, че няма да намеря друг мъж, който да обича повече децата ни от сина й. Не мога да разбера що за логика е това..Защо ми е изобщо да търся такъв? Та нали сина й го прави? Но защо пък не си зададе въпроса, че мога да намеря такъв, който обича мен повече?

# 53
  • София
Звучиш като жена, чието единствено оръжие са децата й....

А, ти звучиш като жена, чието единствен оръжие е от кръста надолу.

# 54
  • София
И моята бивша свекърва ми беше казала, че няма да намеря друг мъж, който да обича повече децата ни от сина й. Не мога да разбера що за логика е това..Защо ми е изобщо да търся такъв? Та нали сина й го прави? Но защо пък не си зададе въпроса, че мога да намеря такъв, който обича мен повече?

Ми, защото нали ще е под един покрив с тях и трябва той да замести баща им във всеки ден и час извън определения от съда за свиждане!?
А, след като човекът, когото си избрала като най- най и по обичания и обичащия, и си му родила три деца, а се е оказал провал, как пък можеш да вярваш, че следващият ще те обича повече и до край? newsm78

# 55
Хей, завформихте яка седянка и се изпокарахте! Я, по-кротко!
Ако един мъж е отговорен към децата си, ще бъде такъв винаги ( то, моя една година не е виждал дъщеря си, но като гледам му е все тая, свикна). Тук май говорим за свестен баща! Но ако жената не възприема връзката с мъжа като съпружеска, има ли смисъл да се измъчва. Да, след години любовта се трансформира в други по-ценни чувства, но винаги трябва да остане малка частица от страстта на партньорството. В случая тя изпитва само приятелски чувства, въпреки неговата любов, което не е достатъчно. Не знам как психотерапевтът би събудил у нея нещо силно. И не, не е добре децата да са свидетели на скандали, но представете си мама и татко съквартиранти. С една дума, за тангото са нужни двама, ако единият е на вълна блус, няма смисъл....

# 56
  • Sofia, Bulgaria
Олее, то човек да не изкаже по-различно мнение от останалите в темата. Защото не видях всъщност друг пост, в който да не е от страна на мъжа "обичам по друг начин". И сега аз ще изляза лоша. Пък даже умишлено не споменах някои подробности. Но и без тях вече съм ви достатъчно неразумна с мнението си.
Някой беше писал дали искам да си живеем заедно, но просто за секс да не ме търси - не, не искам да живеем заедно. И защо, ако има някой ден след това друг човек в живота ми, той да трябва да замества бащата на детето?! Детето си има баща и няма никой дру да бъде! Ще се виждат достатъчно често, за да си имат тяхната с връзка. Аз нямам намерение да ограничавам този контакт.
И само, ако има скандали, лошо отношение и други отрицателни неща ли човек да иска да промени живота си?!
ПП: има емоционална изневяра от моя страна, не за пръв път със съответноя човек, който е жена (преди връзката с мъжа ми още като гаджета, съм имала две няколкогодишни връзки с жени, за което мъжа ми знае). Айде сега вече ме замеряйте с камъни Wink Наясно съм, че няма грам разбиране да намеря тук. Защо ли ми беше да се обаждам...
Ситуацията ми не е по-малко сложна от други, при които са налице негативни обстоятелства.

# 57
Здравей Корнелия, няма нищо лошо в това, което споделяш! Най-важно е да не изневеряваш на себе си. Децата са деца, баща им ще продължава да е такъв. Като не става-не става! Постъпи по начин, който ще те направи щастлива и не изпитвай вина.

# 58
  • Sofia, Bulgaria
Постъпи по начин, който ще те направи щастлива и не изпитвай вина.
Благодаря за думите ти, Juliet moon! Simple Smile
То това за постъпването както да бъда щастлива е едно на ръка. Но опасението ми е наистина е от гледна точка на това дали наистина е по-добре да скрия реалната причнина, за да няма допълнителни проблеми и при евентуален развод да съди "селски съд" както се изрази адвокат, с когото говорих, и да вземат да решат, че майката (смята да) води неморален начин на живот, та айде детето при бащата по-добре. В такъв случай трябва да се намерят други, приемливи основателни причини да не останем заедно. Пък все пак може да се окаже да можем да се разберем с нормални разговори и разбиране и да наредим нещата добре, без крайности. Ясно ми е, че ще са нужни много разговори и много разбиране, както по някое време и с детето, разбира се.

От адвокатски сайт: "Ако детето е на ниска възраст  обикновено се приема, че има нужда в по-голяма степен от майчини грижи отколкото от бащини такива. Ако обаче майката води неморален начин на живот, който би се отразил негативно върху възпитанието на детето,  упражняването на родителските права може да се предостави на бащата."

(ПП: по някое време може, за всеки случай, да изтрия тези си написани мнения тук)

# 59
Корнелия, сега ми става ясно защо нещо не ти достига емоционално и физичеаки в тази връзка и наистина не трябва да изпитваш вина за това. Въпреки всичко, бъди искрена с него и му сподели чувствата и желанията си.

АбсурТ, не мисля че мъжът до мен трябва да заменя бащата на децата ми. Всеки си знае мястото. Децата си имат баща, докато той е жив и иска да бъде в живота им. С него имаме импровизиран график, който не е от съда, и който можем да променяме, когато се наложи на някой от двамата.

Не помня да съм споменавала, че мъжът до мен ще ме обича завинаги и до край. Не мисля че съществува понятието "завинаги", особено що се отнася до чувства и взаимоотношения. Искам да съм в мир със себе си и човека до мен да ме уважава и цени СЕГА. Утре ще го мисля, като му дойде времето.

Също така смятам, че.ако човека до мен ме разочарова или се доровали в моите очи като съпруг, това не го прави провален в живота, нито "провал" като баща.

Аз ценя връзката на децата ми с баща им и по никакъв начин не й преча. Освен това те са големи и сами си правят планове да прекарват време заедно.

Не съм от супер "широко скроените бивши" които сядат на една маса и ядат и пият заедно с новите си половинки, но обичам цивилизованите човешки отношения и се старая да поддържам такива с бащата на децата ми.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 00:24 от Mom of 3

Общи условия

Активация на акаунт