Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 149
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
След като преминах през самообвиненията и угризенията, тук във форума попаднах на тема с мами, хранещи с АМ и си успокоих душата. Мога да кажа, че това с имунитета и неболедуването на кърмените деца е абсолютен мит. Колкото хора, толкова и съдби. Просто в началото, ако има трудност и наред с това някой почне да набива в главата на прясната мама, че заради нея детето ще боледува е абсолютно престъпление. Аз кърмих малко над месец и усещането беше божествено ❤ При мен обаче главно от стрес нещата не се получиха.
А при храненето с АМ какви шишета използва, някакви по-специално ли са? Незнам при мен живот и здраве как ще се случат нещата и искам да съм подготвена.

Ползвах на Нук стъклени, които варях в тенджера 🤪 Сега и аз взех едно малко комплектче на Томи Типи 🍀 За АМ най-важното е да се нацели правилното млекце, което да се харесва на бебко и да не създава проблеми с коремчето. Мога да кажа, че храних дъщеря ми с Лактана и съдържанието на памперса беше като на кърмено бебе. Силно се надявам тук всички да имаме удоволствието да кърмим безпроблемно, но каквото и да стане - важното е бебковците да са здрави, а ние спокойни ❤

# 226
Аз да си кажа честно с едната гърда си имам малък физиологичен  проблем, та само от другата незнам възможно ли е, ако изобщо имам кърма де...

# 227

Mn.nikol мисли по-позитивно. Имам една приятелка, която след операция на едната гърда, кърмеше без проблем второто си дете Simple Smile
И ми се иска да споделя нещо, което няма да забравя от лекциите за кърмене преди 11 години: "Няма куче, което да няма кърма" Тези думи на лекторката тогава ме накараха да бъда упорита и да не се отказвам, защото началото понякога не е никак лесно и безболезнено. Но пък ако все пак кърменето не се получи мисля, че не трябва майката да се чувства виновна. Wink

# 228
Мамчета, искам да ви попитам тези от вас, които сте кърмели с какви зърна сте? Моите са плоски и това леко ме притеснява дали ще ми бъде пречка, макар че само да ги докосна и изкачат.

# 229
Ами моите са идеални за кърмене, да има само кой да суче с ентусиазъм 😂 Има силиконови зърна, които може да ти помогнат.

# 230
И моите също са идеални Sunglasses въпреки това ползвах силиконовите протектори, защото бебето много ми разраняваше зърната.

# 231
  • Шумен
Мислих да не пиша по тази тема, но все пак ще се включа. Момичета, използвайте времето си сега да се информирате за всичко за кърменето. После, няма кога, като ви дойде всичко на главата, гърдите препълнени/няма кърма ще се чудите какво да правите. Има една група във фб За дългото кърмене, в нея има много информация, четете от рано. Там има и хора, които кърмят по-дълго, но не това е важното, не обръщайте снимание. Важното е да направите успешен старт и в болницата да ви е по-лесно. И после вкъщи.
Аз с първото си бях купила електрически стерилизатор (голяма грешка, никога не го ползвах), ръчна помпа и само едно шише (което се ползва за вода и бебето не искаше да пие. Не се претрупвайте от рано. Ако ви тръгне кърменето (а за това се иска много информираност), няма смисъл. Бях говорила с една майка, казва ми "и за какво и нагревател съм купувала", сега се чудя как да ги продавам.
Здравейте можели линк към групата в фб.

# 232
https://www.facebook.com/groups/255749434593265/ това е групата
А тук има консултанти по кърмене (има и международно серифицирани като Хедра и др.) по градове http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
безплатно е, за всякакви въпроси, аз съм звъняла 2-3пъти и са ми помагали

# 233
И аз имах повече кърма в едната гърда и с нея изкарахме 1г и 3м Blush

# 234
  • Пловдив
Докато се рових в интернет, намерих много хубави неща да пишат за книгата: „Азбука на кърменето” - Гру Нюландер
Обаче не мога да я намеря в електронен вариант. Ако някой я има, може ли да ми я прати, или линк за сваляне?

# 235
  • София
И аз кърмих дъщеря ми 1 г и 1 месец. Не вярвах, че ще изкараме толкова, но съм щастлива, че успях. Имаше и критични моменти, но минават. Сега се надявам и с втората девойка да успея. От опита, който натрупах, и няколкото срещи с консултанти знам само, че са изключителни малко случаите, при които възможността да се кърми е възпрепятствана от физиологични фактори. Кърменето е възможно и с плоски зърна, и от една гърда. Аз например съм със силиконови импланти и не съм имала проблем Blush Но най-важното е и мама, и бебе да се чувстват добре. Нищо не е на всяка цена и ако случайно се случи така, че да не можете да кърмите, не се самобичувайте. Това не ви прави по-малко майки. За шишетата - и аз бях накупила предварително и така си останаха, подарих ги на приятелка. Сега ако ми потрябват, ще си купя. Предварително - не Blush

# 236
Проблема е, че плоските зърна не са единствения възможен физиологичен проблем попринцип при жените има и съвсем други ситуации както при мен едната ми гърда няма шанс да участва в това мероприятие( нямам си плоски зърна)  Simple Smile Как звучи само, та дали ще мога с другата божа работа. Е как не се купуват шишета предварително не ми е ясно, ако не потръгне кърменето бебето гладно стои, докато ги намеря и купя ли? Силиконовите импланти попринцип нямат отношение по кърменето, те не засягат млечните жлези, нещо повече жените, които си слагат обикновено си коригират и зърната ако има някакъв проблем.

# 237
Mn.nikol, добре си взела шишета. И да не ти потрябват, в случай, че успееш с кърменето - какво по-хубаво от това Simple Smile

# 238
Шишета винаги ще трябват. Дори да не е за АМ, има вода, чайчета, сокчета и т.н. Все ще влязат в употреба по някое време. Аз съм накупила бая, колкото ги ползваме толкова. Аз искам да кърмя и се надявам да мога, но далеч не смятам, че кърменето трябва да се случи на всяка цена.

# 239
Аз не видях някой да е писал да не се купуват шишета. Написах поста си съвсем чистосърдечно. Нито съм засягала темата кой и защо не кърми, кой какво е решил и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт