Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 147
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Само да кажа, че за Фраксипариновите инжекции при Тромбофилия не е късно. Има още 3 месеца. А един тромб не е за подценяване

# 211
Само да кажа, че за Фраксипариновите инжекции при Тромбофилия не е късно. Има още 3 месеца. А един тромб не е за подценяване
Абсолютно съм съгласна ако при някой недай си Боже се установи проблем едва ли лекарите ще кажат " Късно е нищо не можем да направим". Мисля, че биха предприели мерки. Аз все още не съм се изследвала за тромбофилия, понеже в началото не бях информирана за това изследване, но на последния преглед ми проверяваха кръвотока на плацентата и пъпната връв и ми казаха, че е в норма всичко, надявам се да е така.

# 212
Заплаща ли се за проверка на кръвотока на плацентата и пъпната връв? Това ли е доплер?

# 213
До колкото знам това е доплер, аз се следя и на частно освен по ЗК и там ми ги измериха, дори и измериха колко кръв изтласква сърцето към плацентата. Колко се заплаща зависи от лекаря.

# 214
Колко заплати? При моя лекар доплер мисля е към 50лв.

# 215
Ами аз заплатих също 50 лв, но прегледът не беше само доплера, а си беше още една фетална морфология(правила съм две преди това), защото огледа абсолютно всички органи и системи на бебето, вкл. сърцето.

# 216
Майчета, знам, че беше обсъждано някъде назад в темата, но не го откривам. Какво мислите за Tommie Tippe комплектите за новородено? Аз си поръчах електрически парен стерилизатор за 5 шишета, нагревател, комплект шишета(2 малки и 2 големи) и биберони (6 Slow 1 капка за 0м+ и 2 medium за 3м+)от серията Ultra са шишетата и бибероните изчетох за тях уж били много ергономични, а бибероните са някакви имитиращи майчината гръд. Поръчах и четка за почистване на биберони и шишета и за всеки случай диспенсур за сухо мляко. Досега от страх не купувах нищо ама вчера се престраших и няколко дрешки взех. Мисля лека полека да напазарувам всичко да не чакам 9 месец както мислех в началото.

# 217
Мислих да не пиша по тази тема, но все пак ще се включа. Момичета, използвайте времето си сега да се информирате за всичко за кърменето. После, няма кога, като ви дойде всичко на главата, гърдите препълнени/няма кърма ще се чудите какво да правите. Има една група във фб За дългото кърмене, в нея има много информация, четете от рано. Там има и хора, които кърмят по-дълго, но не това е важното, не обръщайте снимание. Важното е да направите успешен старт и в болницата да ви е по-лесно. И после вкъщи.
Аз с първото си бях купила електрически стерилизатор (голяма грешка, никога не го ползвах), ръчна помпа и само едно шише (което се ползва за вода и бебето не искаше да пие. Не се претрупвайте от рано. Ако ви тръгне кърменето (а за това се иска много информираност), няма смисъл. Бях говорила с една майка, казва ми "и за какво и нагревател съм купувала", сега се чудя как да ги продавам.

# 218
Аз ползвах нагревателя за пюретата и да приготвя вода за кашите и ми беше доста полезен.

# 219
Мислих да не пиша по тази тема, но все пак ще се включа. Момичета, използвайте времето си сега да се информирате за всичко за кърменето. После, няма кога, като ви дойде всичко на главата, гърдите препълнени/няма кърма ще се чудите какво да правите. Има една група във фб За дългото кърмене, в нея има много информация, четете от рано. Там има и хора, които кърмят по-дълго, но не това е важното, не обръщайте снимание. Важното е да направите успешен старт и в болницата да ви е по-лесно. И после вкъщи.
Аз с първото си бях купила електрически стерилизатор (голяма грешка, никога не го ползвах), ръчна помпа и само едно шише (което се ползва за вода и бебето не искаше да пие. Не се претрупвайте от рано. Ако ви тръгне кърменето (а за това се иска много информираност), няма смисъл. Бях говорила с една майка, казва ми "и за какво и нагревател съм купувала", сега се чудя как да ги продавам.

Абсолютно подкрепям!! Ще си спестите много главоболия ако кърмите.

# 220
И аз съм привърженик на кърменето ( е, стига да не е до 84 месеца на детето 🤪) и не познавам майка, която от каприз или мързел да не в кърмила. Много е важно да се информираме, както писа Lisa, да имаме положителна нагласа, желание, търпение и хора, които да ни подкрепят. Аз макар да имах всичко това , не успях с дъщеря ми, но понякога и така се случва Simple Smile

# 221
Абе мами, това, че кърменето е най-добро всеки го знае ама нали знаете, че не всеки може. И малка поправка в поста на Lisa, за да тръгне кърменето не е необходимо само информираност, предполагам сте чували, че понякога има физиологични причини за да не се получава и понеже имам съмнения, че при мен може и да има проблем затова си купувам всичко необходимо за смесено хранене.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 16:26 от Mn.nikol

# 222
Аз съм от дългокърмилите. Ако имате някакви въпроси с които мога да помогна или да дам съвет с радост ще го направя.
И при нас имаше трудности със старта на кърменето.

# 223
След като преминах през самообвиненията и угризенията, тук във форума попаднах на тема с мами, хранещи с АМ и си успокоих душата. Мога да кажа, че това с имунитета и неболедуването на кърмените деца е абсолютен мит. Колкото хора, толкова и съдби. Просто в началото, ако има трудност и наред с това някой почне да набива в главата на прясната мама, че заради нея детето ще боледува е абсолютно престъпление. Аз кърмих малко над месец и усещането беше божествено ❤ При мен обаче главно от стрес нещата не се получиха.

# 224
След като преминах през самообвиненията и угризенията, тук във форума попаднах на тема с мами, хранещи с АМ и си успокоих душата. Мога да кажа, че това с имунитета и неболедуването на кърмените деца е абсолютен мит. Колкото хора, толкова и съдби. Просто в началото, ако има трудност и наред с това някой почне да набива в главата на прясната мама, че заради нея детето ще боледува е абсолютно престъпление. Аз кърмих малко над месец и усещането беше божествено ❤ При мен обаче главно от стрес нещата не се получиха.
А при храненето с АМ какви шишета използва, някакви по-специално ли са? Незнам при мен живот и здраве как ще се случат нещата и искам да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт