Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 909
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Моето първо дете е родено февруари, при което ме подхванаха другите майки как можело да ползвам бодита с дълъг ръкав. Ама наистина не е удобно, бебетата не трябва да се претоплят, нямат изградена терморегулация в началото.
Стайната температура трябва да е към 22градуса (че дори и педиатърката ми каза 18градуса вечер).

# 391
На мен пък лекарят ми обясни, че всички новородени се обличат с дълъг ръкав, независимо от сезона, аз обаче си накупих и с къс ръкав. А относно разликите в памука, ами аз не намирам, майка ми ми накупи  и дрешки от Германия(понеже тя живее там) и въпреки високичката им цена не правя разлика в качеството на памука, ама аз и не разбирам особено пък и не се вглеждам в това като знам, че ще бъдат облечени по няколко пъти и ще ги израстне живот и здраве.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 13:02 от Mn.nikol

# 392
Аз правя разлика в памука. Огромна е! Няма никаква, ама никаква база за сравнение Next и Georgie с HM, LCWaikiki, а какво останало с някоя българска безизвестна марка. Видях ги, пипнах ги на живо и се уверих в това, което други майки са ми казвали. Не ми се струват скъпи, защото се продават по 3 - 4 броя и естествено има и за 40-50 лв, но има и евтини за по 20-25лв. Въпрос на средства е тук. Не трябва да се анатемосват така, че скъпи били и прочие. Не било имало разлика. Има я, как да я няма. 

# 393
Разликата доста често е много осезаема и след пране. Има такива, които буквално стават “дървени”, както казва дъщеря ми 😂

# 394
  • Beyond the stars
Аз като тотален лаик разликата я намирам на пипане и винаги съм се чудела как хем и двете са 100% памук, хем нищо общо. И в по-евтините вариации има хубав памук - серията от био памук на Лидл примерно.  Wink

# 395
Ами както казах всеки сам си преценява. Аз за себе си казах, че не намирам разлика в памука на дрехите, и въобще не се и вглъбявам да търся при положение, че ще се облекат  2-3 пъти и ще умалеят. Маркови бебешки дрехи за мен лично е безсмислено при положение, че няма да се носят продължително време. Донесоха ми от Германия и за мен са си бебешки дрехи като всички други. Който иска може и за по 200 лв бодита да купи, аз изразявам личното си мнение.

# 396
Mn.Nikol, няма нужда да приемаш всичко толкова лично. Дрешките не се обличат по 2 пъти, все пак, а и за новородено определено бих искала най-нежните и меки материи. И да, децата износват дрешките и обувките. Написах информацията за тези, които все още не са купили и нямат проблем с онлайн пазаруването. Аз не бих обикаляла из магазините, често няма нужния размер. Предпочитам да си премисля, да си направя списък и да си поръчам всичко необходимо поне в началото. Написах цени и определено са много далече от “маркови”, “скъпи” или “бутикови”. В кварталното ни магазинче турските стоки са по-скъпи.
П.С. От тук нататък толкова дрешки, обувки и аксесоари ще има да се купуват, та всеки ще си направи изводи от личен опит. Аз на каката пазарувам от физически магазин с нея, защото вече сама си харесва и е важно да пробва.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 14:55 от Love_fairy

# 397
  • Beyond the stars
Mn.Nikol, няма нужда да приемаш всичко толкова лично. Дрешките не се обличат по 2 пъти, все пак, а и за новородено определено бих искала най-нежните и меки материи. И да, децата износват дрешките и обувките. Написах информацията за тези, които все още не са купили и нямат проблем с онлайн пазаруването. Аз не бих обикаляла из магазините, често няма нужния размер. Предпочитам да си премисля, да си направя списък и да си поръчам всичко необходимо поне в началото. Написах цени и определено са много далече от “маркови”, “скъпи” или “бутикови”. В кварталното ни магазинче турските стоки са по-скъпи.
П.С. От тук нататък толкова дрешки, обувки и аксесоари ще има да се купуват, та всеки ще си направи изводи от личен опит. Аз на каката пазарувам от физически магазин с нея, защото вече сама си харесва и е важно да пробва.

+1 за онлайн пазаруването и физическите магазините. В повечето случаи особено на промоции в онлайн магазините на хубавите марки ( аз слагам и H&M към тях за бебешко) са по-евтини от китайските и турски варианти. Като гледам без промоции на George и Next излизат макс към 5.50лв за ромпърче, 4-5 за боди и т.н. Под маркови разбирам Dior, Tom Tailor и т.н., които също има бебешки на многоо "добри" цени Mr. Green
Аз не мога да се ориентирам твърде за необходимия брой, имаме сушилня, тъй че бързичко се перат и съхнат ама ..

# 398
И аз пазарувам онлайн и то редовно, но не и бебешките дрешки, помеже си намерих това, което ме устройва в магазин всичко на едно място, но всички аксесоари закупих онлайн, общо взето преценявам за кое да влагам повече средства и къде ми е по-изгодно. Марковите дрешки не беше моя фраза.
Нищо не приемам лично а изразявам мнение, нали затова е форума. На мен поне в магазин за бебешки дрешки ми обясниха, че тези, които се водят за новородено до 56 см се израстват за около месец, което означава, че наистина се обличат много малко пъти. Жената направо си ми каза, не че не искам да ти взема парите ама все пак сама ще се убедиш, та й се доверих. Казвам го защото може да послужи на някое майче, не защото приемам лично нещата. Както първоначалният пост за дрехите Next беше с цел да послужи на някой, така и моят.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 17:21 от Mn.nikol

# 399
И аз пазарувам онлайн и то редовно, но не и бебешките дрешки, помеже си намерих това, което ме устройва в магазин всичко на едно място, но всички аксесоари закупих онлайн, общо взето преценявам за кое да влагам повече средства и къде ми е по-изгодно. Марковите дрешки не беше моя фраза.

Важното в да се чувстваш спокойна за предстоящото събитие 😍 А покрай децата и ние ставаме деца, и такива покупки правим понякога, чеее 🙈😂 Живи и здрави 🌞

# 400
Важното е живот и здраве да стигнем всички до успешен финал да родим без усложнения здрави бебета, а вече съм убедена, че всяка майка търси възможно най-доброто за своето бебе. Аз например се улях с покупките на шишета и биберони, стерилизатор и нагревател и какво ли не, като се замисля голяма сума дадох за тези неща, въпреки че всеки ми казва, че ако кърмя няма да ми трябват и предполагам е така ама като не съм спокойна инъче Simple Smile Все си мисля, че ще се прибера с бебето, няма да мога да го кърмя и ще стои гладно, та без много да мисля се заредих, че даже и АМ нагласих за всеки случай. Аз обаче имам основателни съмнения за кърменето потвърдени от лекар та затова и се хвърлих първо на всички пособия за хранене. Ако успея да кърмя ще ги подаря на някой и ще бъда доста щастлива.

# 401
Момичета, бебетата е ясно, че няма да останат голи и боси, ама кажете вие в тази жега какво обличате 😂 Аз подносих лидълската рокля и даже ме е яд, че не купих и другата. Сестрата на ММ днес ми даде едни къси панталонки за бременни на HM, ама пупата не се побира 🐳 Спешно се нуждая от някаква рокличка за вкъщи, къси панталонки, потничета (ако може да не са с набор отстрани, а свободни) 😂

# 402
И аз го закъсах с дрехите имам две рокли за бременни и това е засега всеки ден ги пера и менкам ту едната, ту другата и май така ще карам, те са ми за навън, за вкъщи къси гащи.

# 403
На мен все още ми стават дрехите от миналото лято..аа роклите имам впредвид в късите гащи абсурд да влязаа..абее моето бебчее от 2-3 денаа много слабо ритка сутрин се обажда с 1-2 ритника и вечер пак с толковаа Thinking при вас как е, да се притесняваам ли или в тежи жеги е нормалноо дажеее и шоколада и колатаа нее го разбунтуват пък на доста места четох че те доста карали бебета да шават....

# 404
На мен все още ми стават дрехите от миналото лято..аа роклите имам впредвид в късите гащи абсурд да влязаа..абее моето бебчее от 2-3 денаа много слабо ритка сутрин се обажда с 1-2 ритника и вечер пак с толковаа Thinking при вас как е, да се притесняваам ли или в тежи жеги е нормалноо дажеее и шоколада и колатаа нее го разбунтуват пък на доста места четох че те доста карали бебета да шават....

Същите притеснения и при мен. 2,3 дни никакъв го няма. Днеска ходих до АГто, да ми продължи болничния и й споделих и тя поиска да го погледне. Естествено както легнах и той се размърда. Всичко - ок. Явно си има и пасивни дни. Все пак аз нямаше да се успокоя, яко не го бяха видяли Grinning

Общи условия

Активация на акаунт