Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 872
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
В предните постове някой беше споменал за книгата на Гру Нюкландер, "Азбука на кърменето", търсих я онлайн, но не успях да я намеря и затова си я закупих. Наистина силно я препоръчвам за тези от нас, на които им предстои първо детенце. Започнах да я чета и съм очарована от начина по който е обяснено всичко.

# 286
  • Пловдив
Да, аз питах за книгата! Ами ще я потърся и аз в близките книжарници. Дано ни е от полза!

# 287
Аз имах предвид, че я търсих онлайн нa PDF дали я има качена някъде free, но не я намерих инъче онлайн си я поръчах от Хеликон имат наличност доколкото разбрах, ето от тук я поръчах https://www.helikon.bg/149894-Азбука-на-кърменето.html

# 288
  • Across the Multiverse
Здравеейтее , има лиии мамчета от Бургас, избрали ли сте в коя болница ще раждате, при кой доктор ..... Малко инфо ако може да ми дадете че много съм объркана вече Simple Smile
Има има Simple Smile Аз вече си мислех, че само аз съм. 
Скрит текст:
Аз също съм се насочила към Девата, не защото е супер добре, а защото е най-малко зле от трите. Вече веднъж съм раждала там, но беше преди повече от 6 години и съответно много от нещата са се променили, а лекарският състав няма нищо общо. За Черноморска и аз само кофти неща чувам, въпреки няколкото много добри лекари, които работят там. В Окръжна не ми се иска, поради лошите условия и само еднин Кироваков едва ли не, който й спасява “реномето“. Но не се знае на 100%, според ситуацията може и да си променя решението. Преди време неонатологията им беше по-добра от тази на Девата, сега уж казват, че е обратното, но не намирам на какво основание точно ... Вашата информация каква е ?

# 289
Здравеейтее , има лиии мамчета от Бургас, избрали ли сте в коя болница ще раждате, при кой доктор ..... Малко инфо ако може да ми дадете че много съм объркана вече Simple Smile
Има има Simple Smile Аз вече си мислех, че само аз съм. 
Скрит текст:
Аз също съм се насочила към Девата, не защото е супер добре, а защото е най-малко зле от трите. Вече веднъж съм раждала там, но беше преди повече от 6 години и съответно много от нещата са се променили, а лекарският състав няма нищо общо. За Черноморска и аз само кофти неща чувам, въпреки няколкото много добри лекари, които работят там. В Окръжна не ми се иска, поради лошите условия и само еднин Кироваков едва ли не, който й спасява “реномето“. Но не се знае на 100%, според ситуацията може и да си променя решението. Преди време неонатологията им беше по-добра от тази на Девата, сега уж казват, че е обратното, но не намирам на какво основание точно ... Вашата информация каква е ?
И аз разбрах че неонатологията там за сега е най-добрата, за сега само за там чувам добри отзиви! Разпитвах и за сливен евата но нещо вече не я харесвят доста е занемарена ми казват пък и Бургас ми е по -наблизко ако ме изненада буболечето Simple Smile

# 290
  • София
Здравейте момичета, на някоя от вас да е текло коластра в 24г.с и снощи вечерта докато лежах ми стана мокро около гърдата, погледнах блузката ми се е изцапала там  все едно съм се опръскала с водаа ... Със сигурност е от гърдата ми ... Случвало ли ви се е и дали е коластра ?

Да и на мен в 24 седмица ме протече веднъж от лявата гърда,нормално е

# 291
  • Пловдив
Здравейте!
Попаднах на един сайт за бебешко спално бельо, хавлийки...:
https://spalnobelio.bg/detski-havlii-i-spalni-komplekti/bebeshki … er=ASC&page=1
Според мен цените са много добри. Има и протектор за матрак за 11лв.
Аз си го поръчах, мисля че е хубав, въпреки че нямам опит в тези неща, защото чакам първото си детенце!
И хавлийките са много сладки, дано да попиват хубаво Wink

# 292
Здравейте, момичета. Вчера бях на ЖК. Качила съм 3 килца - общо 9 от началото 🐷🐖грух🐽 започвам да пия желязо превантивно. Изписа ми Феротон и Биозин мама. Позволи и ходене на плаж, ама каза да се къпя на моя отговорност. Май ще пропусна Grinning Има ли някоя мама, която да и е толкова отвратителен тоя Феротон, имам чувството, че облизвам дръжките на старите автобуси в градския Cry А тя една красива ябълка нарисувана и аз си викам то ще е като сокче. Е да ама не. Идеи как да оправя вкуса? И има ли значение кога се пие, АГ каза когато си искам

# 293
  • Beyond the stars
Здравейте, момичета. Вчера бях на ЖК. Качила съм 3 килца - общо 9 от началото 🐷🐖грух🐽 започвам да пия желязо превантивно. Изписа ми Феротон и Биозин мама. Позволи и ходене на плаж, ама каза да се къпя на моя отговорност. Май ще пропусна Grinning Има ли някоя мама, която да и е толкова отвратителен тоя Феротон, имам чувството, че облизвам дръжките на старите автобуси в градския Cry А тя една красива ябълка нарисувана и аз си викам то ще е като сокче. Е да ама не. Идеи как да оправя вкуса? И има ли значение кога се пие, АГ каза когато си искам

Едно време като пиех желязо на ампули ги разтварях в кола.. та пробвай с някакво сокче или нещо.
Пие се на гладно и с два часа разлика от храни богати на калций, тъй като се намаля усвояването (същото важи и за магнезия и той далеч от калций). Мисля, че намаляваше ефекта на някои други лекарства също така, ама предполагам това лекарите си го съобразяват.

# 294
Аз пия феротон, и на мен ми беше гаден в началото, вече свикнах хаха

# 295
И аз бях на консултация в понеделника, всичко е наред с бебока. Пия биозин мама от началото и наистина помага много за имунната система.
Вече ме е страх да де премеря , но ме гони вълчи глад има-няма през 3 часа... Чак почва да ме боли глава, ако не хапна нещо. През живота си не съм била толкова гладна, а съм била на диети. Възможно ли е да е от рибеното масло в другите витамини, които пия или просто бебето си го иска?

П.С. Важното е да сме живи и здрави Grinning Другата седмица ще ходя на гости на моята си баба и поне тя ще е много щастлива от непрекъснатия ми глад.

# 296
  • По света и У нас
Привет и от мен. Чета ви редовно, но рядко пиша. Вчера бяхме на преглед и се оказа, че шийката на матката ми се е слъсила с близо 1 см. от предишния преглед. Изписаха ми пак прогестерон и двойна доза магнезий + така омразното ми лежане....Sad
Чудя се дали обаче може да се вузстанови шийката или просто се опитваме да задържим положението.

И още нещо- страшно ми е нервно, никога не съм била толкова раздразнителна и всичко това започна преди седмица-две /сега съм в 24+г.с./ Вие имате ли проблеми с нервите и изтрайването на всичко живо около вас?
 Целувки и прекрасни почивни дни! Kissing Heart

# 297
...И още нещо- страшно ми е нервно, никога не съм била толкова раздразнителна и всичко това започна преди седмица-две /сега съм в 24+г.с./ Вие имате ли проблеми с нервите и изтрайването на всичко живо около вас?
 Целувки и прекрасни почивни дни! Kissing Heart

Мен на моменти ми става нервно, най-често се случва когато шофирам. За щастие ученикът вчера свърши училище и няма да ми се налага да карам колата всеки ден Simple Smile

Старая се всеки ден да се разхождам по около 1 час. След това се чувствам много по-добре. Започнаха да ми отичат краката напоследък и корема взе все повече да тежи. Дългите тениски с които ходя ми станаха къси, а ще става и по-зле. Weary И още нещо....миналата седмица паднах на излизане от банята. Ударих си жестоко ръката и за щастие по-леко корема. Сега имам една огромна синина на ръката.

От извесно време гледам количките, пробвам ги в магазините и не мога да си харесам. Струват ми се неудобни в сравнение с моята, затова реших в началото пак да съм си с моята стара количка и на пролет да купя някаква лятна.

# 298
Sollsoll, леле, настръхнах с това твое падане 😱 Дано бързо ти минава ръката и уплахата 🤗

Моята ученичка също официално свърши училище, но следващите две седмици имат “лятно училище” - пак са си в класната стая, но по-лека програма 🤓📚

Моето ухо продължава всеки ден да е заглъхнало по минимум 7-8 часа. Днес например от сутринта заглъхна, вече 5ти час 🙉

Aruiin, не ми е нервно. Старая се да избягвам всякакъв стрес. Опитай се да намериш някаква дейност, която да те разтоварва от стреса ❤

Исками се да слезем с ММ и щерката до панаира на книгата пред НДК, защото там има книгата за кърменето на Хедра. Ако не успеем, ще чакам да я пуснат онлайн 📚

Слънчев ден на всички 🌞🎊

# 299
Аз пък не съм раздразнителна, но съм станала много чувствителна. Някой да ми каже нещо накриво и съм готова ревнала, че и не мога да се запра после от рев. Има ли някой друг изкукал така като мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт