Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 865
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
В един бебешки магазин ни казаха - в началото за бебето трябват количка и ваничка 😂 Аз съм практичен човек и с опит като майка, но си признавам, че не мога да предвидя всичко до най-малката подробност. Радвам се, че преди години приятели ни услужиха с бънджи център, в който щерката скача няколко седмици. Всеки прави покупки, които в някакъв момент се оказват излишни - аз например имам сандали с етикет от миналото лято 😂

# 241
  • София
И аз не съм искала да засегна някого с поста си, съжалявам, ако така е изтълкуван. Просто исках да споделя опит Blush И също съм написала, че кърменето не е на всяка цена Blush Относно плоските зърна, консултантите не ги смятат за физиологичен проблем. Аз говорех за доста по-сериозни неща Blush А за имплантите - когато се слагат, лекарят изрично пита възнамеряваш ли да кърмиш в бъдеще или не. Ако да - никога не ги слагат с разрез през ареола, защото вероятността да се прекъснат млечните канали е много голяма Blush За излишните покупки, правилно е написала Love fairy - всеки има такива, но пък са част от удоволствието, особено когато чакаш първо бебче Blush

# 242
Благодаря на опитните майчета, които изказаха мнение по въпроса, винаги е от полза да се чуе нещо от човек който се е справил с кърменето вече Simple Smile В никакъв случай не съм обидена, просто съм много неуверена и се притеснявам за всичко общо взето първо дете ще ми е живот и здраве да се стигне до успешен финал. Запасявам се за всеки случай с всичко необходимо за храненето в случай, че не потръгне кърменето или се наложи дохранване сама така ще съм долу горе спокойна.

# 243
Здравейте момичета, на някоя от вас да е текло коластра в 24г.с и снощи вечерта докато лежах ми стана мокро около гърдата, погледнах блузката ми се е изцапала там  все едно съм се опръскала с водаа ... Със сигурност е от гърдата ми ... Случвало ли ви се е и дали е коластра ?

# 244
  • Across the Multiverse
Те точно за неуверените и неопитните са тези постове от вече миналите през това. Вече от там нататък ...
Аз това за шишетата не го разбирам като : ЗА БОГА, НЕ КУПУВАЙТЕ или като Купете си комплект от 14 шишета + стерилизатор + уред за затопляне + ... Някъде по средета се крие истината, както с всичко в живота. От моя опит : 2 шишета купих (различни) и пак ми бяха много, защото бебето ми не искаше да пие вода, а беше само на кърма до 6тия месец. За други могат и 8 да са малко, но това предварително няма как да се знае.
Здравейте момичета, на някоя от вас да е текло коластра в 24г.с и снощи вечерта докато лежах ми стана мокро около гърдата, погледнах блузката ми се е изцапала там  все едно съм се опръскала с водаа ... Със сигурност е от гърдата ми ... Случвало ли ви се е и дали е коластра ?
Не ми се е случвало на мен, но знам, че на доста бъдещи майчета се случва и е нормално.

# 245
Не ми се е случвало ама до колкото разбрах от познати вече родили това е добър признак, гърдите ти се подготвят за кърменето. Имам позната от 4 месец още й течаха гърдите и докрая на 9 месец беше станала като двойка Simple Smile Два, три размера по-големи, не като мойте пустите не мърдат..

# 246
Не ми се е случвало ама до колкото разбрах от познати вече родили това е добър признак, гърдите ти се подготвят за кърменето. Имам позната от 4 месец още й течаха гърдите и докрая на 9 месец беше станала като двойка Simple Smile Два, три размера по-големи, не като мойте пустите не мърдат..
Мойте не са мръднали, попринцип са ми малки айдее да кажееем среднии ... Но има време може да наедреят

# 247
Добър вечер на всички, как сте?

Аз още нищо не съм купувала, свеки ни е купила количка, чакаме я скоро да пристигне. Аз я видях само на картинка, надявам се е ок.

От юни ще излизам в болничен и предполагам ще наваксам с покупките. Нище не ми се прави, мързелово ми е, бебето си купонясва в мен и вече спя трудно. Не ми се мисли какво ще е лятото. Оплаках се Simple Smile

# 248
Това с шишетата и комплектите за хранене е толкова индивидуално. Давам пример, че аз се бях запасила с всичко на Нук, еми човечето не можеше или не искаше да се храни от биберона. Добре, че имах едно шишенце на Томи Типи, че да го пробвам от какво ще яде. За късмет, на една приятелка нейното пък не искаше Томи а Нук, че направихме размяната. Най-добре е да се кърми, ама в моя случай бях разделена 3 месеца от детето си и кърмата ми така и на тръгна. Сега ще направя всичко възможно да имам кърма и не смятам да купувам никакви комплекти докато не разбера, ще кърмя ли или от какво шише ще пие бебето.

# 249
Аз съм на мнение всеки да си купува каквото иска Simple Smile Има бебета, които не седят в количка, ама пък няма майка без количка 😜 Някои майки не купуват легълце - бебето спи на спалнята при тях. Имам приятели, които нямат ТВ Simple Smile Реално 5 шишета и един стерилизатор не идват свърх преразход, ако майката иска да е спокойна, че е подготвена за непредвидена ситуация ✌

# 250
  • Пловдив
И аз съм на мнение, че е по-добре да имам под ръка всичко необходимо, вместо да се чудя в последния момент какво да правя и къде да ходя, че да купувам. То е вярно, че по магазините сега има всичко, но предпочитам да съм подготвена с каквото мога. Те парите все не стигат, така че важното е да сме спокойни!

# 251
Преди малк видяхме, че тази седмица има намаления в Айко на всички детски стоки с 20 % и решихме набързо , че може да напазаруваме основаните неща този уикенд. После се сетихме , че май е раничко още. Не съм от най-суеверните, но все пак чувам , че повечето започват покупките чак след седмия месец. От друга страна ще ми е по-спокойно, ако знам, че имам най-необходимите неща. Та какво мислите- да се поддавам ли на необосновани страхове или да  купувам смело:)
И да ви се оплача- всички приятелки се изненадват колко ми е голям коремът вече, а днес съседката ме пита дали другия месец ще раждам Flushed Направо ме отчая , а аз все си мислех, че като за 6-ти месец съм долу-горе прилично, въпреки че качих доста килограми...

# 252
Преди малк видяхме, че тази седмица има намаления в Айко на всички детски стоки с 20 % и решихме набързо , че може да напазаруваме основаните неща този уикенд. После се сетихме , че май е раничко още. Не съм от най-суеверните, но все пак чувам , че повечето започват покупките чак след седмия месец. От друга страна ще ми е по-спокойно, ако знам, че имам най-необходимите неща. Та какво мислите- да се поддавам ли на необосновани страхове или да  купувам смело:)
И да ви се оплача- всички приятелки се изненадват колко ми е голям коремът вече, а днес съседката ме пита дали другия месец ще раждам Flushed Направо ме отчая , а аз все си мислех, че като за 6-ти месец съм долу-горе прилично, въпреки че качих доста килограми...

Същото при мен, миналия петък една позната се озадачи като и казах кога ми е термина. Също ме питат дали са близнаци Simple Smile

# 253
Аз днес ходих до Айко да поразгледам. Взех малко дрешки, но като цяло беше обрано и мацката не успя да ми предложи кой знае какво. Взех и поставка за ваничката, от тези със стиропорените топчета, струва ми се удобна.
Вече имаме количка, кошара с матраче и някои дрешки. Суеверие, суеверие, ама още от сега пръхтя в топлото и нещо не си се представям юли месец с над 30 градуса жега и огромен корем да обикалям магазините. За тогава съм си оставила дребните неща, като козметиката например. Живот и здраве до началото на август ми се иска да съм напълно готова, стягам багажа и кротко си чакам под климатика.

# 254
И аз съм с голям корем, обаче засега никой не ме е питал кога ще раждам. Joy Моя приятелка, която наскоро роди, в 9 месец имаше по-малък корем от моя сега и чак се дразнеше, че никой не забелязва, че е бременна. Накрая ходеше умишлено с тесни дрехи, та съседите да забележат и да не се чудят след някоя седмица откъде се е взело бебето.

За покупките - аз си пазарувам активно от 3тия месец още. Не вярвам в никакви суеверия, даже мисля точно обратното, че не е добре човек да се готви за най-лошото и да предизвиква съдбата с такива мисли.
Юли ще сглобим мебелите, началото на август да съм накупила и дреболиите, които оставям за последно и да си чакам вече термина.

Общи условия

Активация на акаунт