Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Я ми припомнете взима ли се цитонамазка в края на бременността ?   Говоря за 34гс примерно ?
Значи исках да кажа, че в момента съм в тази г.с, а самата цитонамазка ми я вземаха в 25/6 г.с някъде, просто проблема ми не се е оправил.

Очакваш някоя степен на PAP да се "оправи" за 10 седмици по време на бременност?!

# 211
Я ми припомнете взима ли се цитонамазка в края на бременността ?   Говоря за 34гс примерно ?
Значи исках да кажа, че в момента съм в тази г.с, а самата цитонамазка ми я вземаха в 25/6 г.с някъде, просто проблема ми не се е оправил.

Очакваш някоя степен на PAP да се "оправи" за 10 седмици по време на бременност?!

Не не очаквам, а казвам, че съм 2група и точно това ме очудва, че всичко е наред според изследванията , а дефакто си имам бялото течение с лоша миризма. И исках да зная дали има друга бъдеща майчица с подобен проблем, това е 👍😉

# 212
  • Blondeville
Кога ти взимаха микробиология? Ако е било с цитото преди два месеца, е напълно възможно тогава да е била чиста МБ, а сега да не е.

# 213
  • София
Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Не не очаквам, а казвам, че съм 2група и точно това ме очудва, че всичко е наред според изследванията , а дефакто си имам бялото течение с лоша миризма. И исках да зная дали има друга бъдеща майчица с подобен проблем, това е 👍😉
Не съм сигурна, дали бременността има нещо общо. Преди да започна инвитро процедурата и при мен беше така, заедно с това, че започна да ми се припишква изведнъж, толкова силно, сякаш не съм ходила до тоалетната 23 часа. Отидох при Стаменов и пуснахме цито. Не излезе нищо и той каза, яе е нещо, като нарушена флора. Дадоха ми едни шарени свещички- 5 на брой и всичко приключи. Щом не излиза нищо от изследванията, не се притеснявай и в никакъв случай не се премивай, защото знаеш, че и от това може да си докараш проблем. Успех.Flowers Hibiscus

# 214
  • София
При мен Цитото ще е в 36 г.с, АГ ми каза, че е препоръчителна, а аз нямам проблем да проверя ситуацията още веднъж. Правя си изследвания на всеки 6 месеца, още отпреди да забременея, та не бих отказала такова нещо.

# 215
Аз като разбрах , че съм бременна и се оказах пап 3д и пишеше в цитонамазката, че има белези на ЧПВ, правиха ми колпоскопия и ми казаха да не се тревожа, че този вирус се лекува много продължително и с определени имуностимулатори, но не беше притеснена лекарката от колпоскопията, каза че когато си реша като родя ще типизираме вируса и ще се лекуваме, наистина каквото и да има отдолу няма как пп време на бремвнност да се излекйва. Аз същп често мисля за това Sad и се филмирам

# 216
  • Варна
Аз имам високорисков HPV , като последно 2-3 месеца преди да забременея правих генотипиране и вируса си беше там.
следящото ми АГ държи да пуснем генотипиране в 34гс, ако е + ще бъда секцио, ако е - да си бъда естествено.
Аз точно вече се примирих,че ще съм секцио , но тя е твърдо против без причина да ме режат , а АГ при което ще раждам беше казала директно за секцио.
И цялата ми драма се върти около това ,че шийката ми е 26мм със серклаж и това взимане на материал  за HPV от шийката в 34гс да не направи гаф и да тръгне нещо раждане ...

# 217
Въпросът ми е към пиещите магнезий - какъв ви изписаха и по колко?

Аз с предната бременност приемах Магне  Б6, добре ми влияеше, в началото вземах 3 по 1, после 3 по 2, че и по-повече съм вземала.

Май масово изписват сега Диаспорал някакъв, на прах. Или Магнерот. Ама и за двете има кофти отзиви че разбунтуват сърцето. Едно време като пих магне-то нищо ми нямаше. Направо се чудя дали да не каже утре на лекарката че пак него искам да си пия.

Всъщност аз изобщо не знам каква е разликата между диаспорал, магнерот и останалите. Всичко е магнезий, но разлика явно има.

# 218
Ми аз пия магнерот 3х2. Нищо не усещам 🤷🏻♀

# 219
Аз имам високорисков HPV , като последно 2-3 месеца преди да забременея правих генотипиране и вируса си беше там.
следящото ми АГ държи да пуснем генотипиране в 34гс, ако е + ще бъда секцио, ако е - да си бъда естествено.
Аз точно вече се примирих,че ще съм секцио , но тя е твърдо против без причина да ме режат , а АГ при което ще раждам беше казала директно за секцио.
И цялата ми драма се върти около това ,че шийката ми е 26мм със серклаж и това взимане на материал  за HPV от шийката в 34гс да не направи гаф и да тръгне нещо раждане ...

По каква логика очакват магически, да не е там вече? И да, може и да предизвикат раждане с тия цитонамазки, дето масово ги правят без причина.

И защо точно 34та?

# 220
  • София
Относно магнезия - магнерот приемам аз - нямам никакви оплаквания. Чувствам се добре, не съм усетила т.нар странични ефекти.

# 221
  • Някъде там
И аз приемам магнерот той е една мн добра форма за прием на магнезий! Чувствам се мн добре

# 222
А къв е тоя чпв дет е толкова модерен и гъзарски , аз почти не познавам бременна не бременна без чпв, направо само филми 🤦🏻♀🤦🏻♀

# 223
А къв е тоя чпв дет е толкова модерен и гъзарски , аз почти не познавам бременна не бременна без чпв, направо само филми 🤦🏻♀🤦🏻♀

Това е мнооого разпространен вирус и сигурно 95% от жените го имат, но не означава, че винаги е опасен, защото има над 100 вида, от които малко са страшни. Според мен е "модерно" да плашат жените (особено бременните) с този вирус, защото теста си струва доста пари  и имам чувството, че лекарите взимат проценти от това, че пращат пациентите за генотипиране..
И не, че искам да ви плаша, ама за първи път чувам, че ЧПВ се лекува... Да, дават се стимуланти, за да се потисне вируса и да не стават папиломи, но за 100%-во лечение не съм чувала. Това ми го каза онкогинеколог.

# 224
Не само, че се лекува, според някои измамници лекари, че и го правят по 5 пъти по време на бременност, все едно ще има някаква промяна. Абсолютни ненормалници са подобни "лекари".

Общи условия

Активация на акаунт