Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 430
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И аз да питам нещо, някоя имала ли е разстройство и какво приема за него? Докторката ми каза Ентерол, ама никаква файда няма от него. Ям само сухари и гледам да пия течности да не се обезводня ама не минава. Ще съм благодарна, някоя ако сподели как го е преборила..

# 256
Аз след два дена влизам в 21 седмица и мен ме боли кръста, боцка ме отдолу и спрях да го мисля.
Здравейте мами, от два дена след като се събудя умирам от кръст. Попитах АГ той каза щом корема е спокоен всичко е наред. Забелязах че като излезна на разходка и се движа спира да боли но като легна пак започва. Нормално ли е ? В 22 г.с. съм. Надявам се да е от разтягането и предполагам като лежа притискам нещо дано не е нещо сериозно. Някоя мама с подобни оплаквания.. Confused 

# 257
Аз след два дена влизам в 21 седмица и мен ме боли кръста, боцка ме отдолу и спрях да го мисля.
Здравейте мами, от два дена след като се събудя умирам от кръст. Попитах АГ той каза щом корема е спокоен всичко е наред. Забелязах че като излезна на разходка и се движа спира да боли но като легна пак започва. Нормално ли е ? В 22 г.с. съм. Надявам се да е от разтягането и предполагам като лежа притискам нещо дано не е нещо сериозно. Някоя мама с подобни оплаквания.. Confused 

Нормално е и мен около тия седмици започна да ме наболява кръста.

# 258
И аз да питам нещо, някоя имала ли е разстройство и какво приема за него? Докторката ми каза Ентерол, ама никаква файда няма от него. Ям само сухари и гледам да пия течности да не се обезводня ама не минава. Ще съм благодарна, някоя ако сподели как го е преборила..

Вода, половин лъжичка сода за хляб, сок от лимон или половин лъжичка лимонтозу на прах. Може и малко захар. Безотказно е.

# 259
За разстройство - лъжица нишесте във вода и пиеш; лъжица винен оцет (ако не можеш да го изпиеш така го разтвори в един пръст вода) последно ти гарантирам, че ще те излекува.

Някой може ли да ме просветли как да спра да следя тема във форума. Опитах през настройките, не ми се получи Sad

# 260
За разстройство бях пила Смекта и ми помогна (безопасно е и за бебета), а колкото до спирането на следенето, единствения начин, по който успявам, е през старата версия на форума (old.bg-mamma.com и първото бутонче горе вдясно). Ако някой знае друг, да каже

# 261
  • София
Благодаря, ще ги изпробвам.

# 262
През новата версия на бг мама от меню > нови отговори избираш темата, която не искаш да следиш и ще се покаже една иконка кошче за боклук.

# 263
Хиляди благодарности, отивам да се пробвам Grinning Grinning

# 264
Само забравих да добавя, че през мобилната версия не излиза кошчето Grinning

# 265
  • София

Вода, половин лъжичка сода за хляб, сок от лимон или половин лъжичка лимонтозу на прах. Може и малко захар. Безотказно е.
Това е лимонадата на баба. 😊 Содата се слага накрая и пиеш бързо!

# 266
Да. Но като се е случвало на лапето, особено вечер и трябва бързо да реагирам, веднага действа. Понякога не се налага втори път да правя. И не е гадно за пиене.

# 267
Искам да попитам е 5 месец и половина колко кг средно трябва да е качила жената? Примерно ако е била 60 в 1 месец, то в 5 около 63?

# 268
В женската консултация би трябвало да водят таблица за теб и за растежа на бебето и да следят дали си в граници, според началното ти тегло и ръст. Защото 60 кг, ако си някоя табуретка метър и 50, може и да смъкваш даже, не да качваш.

# 269
Към 5-6ти месец вече бях 7 кг отгоре.Сега съм 8ми и съм 10 кг общо отгоре. При всеки е индивидуално. Предвид, че си нормални килограми, тоест не си започнала бременността прекалено слаба или с наднормено тегло, в този случай 10-15 кг за цялата бременност е границата по книгите, които съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт