Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 422
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Мяу, съгласна съм. Аз преди да забременея ходух на йога доста дълго. Обаче като бременна /ходех си в същата група/ нещо не ми допадна - хормони явно Joy мързелуваше ми се

# 286
Ако като мен пък не си харесвал подобни спортове преди, няма и сега да ги посетиш. А бе тва йогата е специфично занимание. А пускат ли музика и каква?

# 287
Пускат Simple Smile
Успокояващи мелодии някакви.

Аз първоначално започнах да ходя при мъж инструктор на групата. Но нещо не ми допадаше начинът на преподаване. После смених групата с друга, в която преподаваше жена - супер ми беше. Обясняваше ни за позите кое, как и защо е правилно да се прави. Тогава видях и ефекта. Определено стяга тялото, но се и отпусках.

Йогата за бременни - мои приятелки бяха ходили и бяха много разочаровани - малко суктантско промиване на мозъците и сравнения от типа - ражданета е кано разцъфване на роза Joy

# 288
Пускат някаква релаксираща музика без вокали, понякога смесено с природни звуци, рекички, птички Grinning
Не харесвах такива спортове преди да забременея, но като чух за ползите от йога за раждането и не само, реших да се пробвам, та взе че ми хареса. Може би, ако бях продължила с йогата до края на бременността нямаше да кача толкова килограми Cry

П.с. Беше йога за бременни и не ни пълниха главата с такива глупости Grinning

# 289
Момичета аз съм на постележ режим заради шийка 2,80см, какво да ям, за да не се опрася от това обездвижване. Вчера излезнах малко навън и почнаха да ми треперят краката от атрофиране 😢

# 290
Яж си всичко без да прекаляваш със сладки и тестени. Аз като бях постоянно в движение пак си опрасях Joy

# 291
Да и аз така мисля да хапвам, а в хладилника имам две пастички от 100 грама сладки 😹 щеше да е райско ако можеше да си пийвам джин с тоник с лимонче цял ден и да си лежа хахахаахахах не се става лесно майка вика баба ми 😹
Яж си всичко без да прекаляваш със сладки и тестени. Аз като бях постоянно в движение пак си опрасях Joy

# 292
  • Варна
Момичета аз съм на постележ режим заради шийка 2,80см, какво да ям, за да не се опрася от това обездвижване. Вчера излезнах малко навън и почнаха да ми треперят краката от атрофиране 😢

Dolca,  и по- зле ще става с атрофирането. Аз лежа от 20гс , вече съм 32гс ииии последните ми няколко излизания са голямо предизвикателство !
Преди като излизах ми се стягаше корема, а сега не ме държат краката и ръцете + не ми стига въздуха понякога и спирам да почивам на 5 крачки ! А, както казах съм само + 4 кг от началото ( 53кг съм сега) , тааааа дали с +4 или  +14 май май е все същата.
Мен не ме притесняват жегите , щото у дома си ми е хладничко, а на вън работа в жегите нямам ! Дори прегледите ми са само сутрин по хладно и мм ме кара с колата.
Пробвай в легнало положение да вдигаш гирички по 1кг ! Онзи ден правих това и ми се стори гиричката не 1 , а 5кг понееееее ! А преди да забременея нямах празен ден без я фитнес я танци .
Моето АГ ми каза от 34 гс, тоест след 2 седмици да почвам да излизам на разходки да се раздвижвам, а аз направо като я чух ми призля на момента Grinning Aма, аз не съм  готова да се движа, то кога мина това време...??
Между другото в 35гс ще почна да се движа по малко, някак по-добре ми звучи седмицата хаххаха

# 293

Dolca,  и по- зле ще става с атрофирането. Аз лежа от 20гс , вече съм 32гс ииии последните ми няколко излизания са голямо предизвикателство !
Преди като излизах ми се стягаше корема, а сега не ме държат краката и ръцете + не ми стига въздуха понякога и спирам да почивам на 5 крачки ! А, както казах съм само + 4 кг от началото ( 53кг съм сега) , тааааа дали с +4 или  +14 май май е все същата.
Мен не ме притесняват жегите , щото у дома си ми е хладничко, а на вън работа в жегите нямам ! Дори прегледите ми са само сутрин по хладно и мм ме кара с колата.
Пробвай в легнало положение да вдигаш гирички по 1кг ! Онзи ден правих това и ми се стори гиричката не 1 , а 5кг понееееее ! А преди да забременея нямах празен ден без я фитнес я танци .
Моето АГ ми каза от 34 гс, тоест след 2 седмици да почвам да излизам на разходки да се раздвижвам, а аз направо като я чух ми призля на момента Grinning Aма, аз не съм  готова да се движа, то кога мина това време...??
Между другото в 35гс ще почна да се движа по малко, някак по-добре ми звучи седмицата хаххаха
В ютюб има тренировки на стол.Стойш си и в същото време тренираш,много приятно.
https://youtu.be/ASXGYu7IFxE

# 294
  • Варна
Разцъках на бързо видеото, но повечето не са подходящи за бременни, особенно лежащи с къси шийки .
Момента със седенето на стол при нас също е изключен, заради това, че тежестта пада пак върху шийката Sad

# 295
Благодаря ви!!!

# 296
Здравейте мами , поддържането на температура 37.1 - 37.2 дали е нормална според вас и дали и Вие сте имали подобен проблем ?
Моя доктор ме попита защо я меря 😃 и каза да не се притеснявам , нямало как да "изпържа" бебчо 🤔
Да , отпаднала се чувствам - влизам в третия месец ,знам че е от бременността, но съм леко притеснена , дали няма инфекция някаде и организма да индикира по този начин . Благодаря Simple Smile

# 297
Момичета от снощи ми тече кръв от носа .От години не ми е текло.В 9 г.с съм.И си поставям фраксипарин всеки ден.Според вас да уведомя ли лекарят и фраксипарина ли е проблемът ?

# 298
  • Blondeville
Уведоми лекаря си задължително.

# 299
  • София
Здравейте мами , поддържането на температура 37.1 - 37.2 дали е нормална според вас и дали и Вие сте имали подобен проблем ?
Моя доктор ме попита защо я меря 😃 и каза да не се притеснявам , нямало как да "изпържа" бебчо 🤔
Да , отпаднала се чувствам - влизам в третия месец ,знам че е от бременността, но съм леко притеснена , дали няма инфекция някаде и организма да индикира по този начин . Благодаря Simple Smile

Аз първите три месеца от бременността бях с 36,9-37 градуса всеки ден. Мерих я веднъж, че много кихах и се притесних и от тогава я мерех през вечер. Все толкова си беше, нямах никакви инфекции или болести, просто е нормално да се качи малко. Една седмица, не помня точно коя даже стигнах 37,2 вечер, но като нямах други оплаквания и не се притеснявах. Сега съм 18 седмица и съм си с 36,7-8, което си ми е нормалната температура. Ако нямаш други оплаквания не е проблем, ако имаш обаче се обади на лекаря си. А и я мери като си си починала 30 мин и не след къпане, че активността качва темп с малко.

Общи условия

Активация на акаунт