Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 895
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Бях до родилното казаха,че тапата ми пада постепенно. Но нямам разкритие и контракции. Момента наближава със сигорнност.

# 451
Здравейте! В неделя разбрах, че съм бременна. ЧХГ вчера ми беше 105, ще пускам утре пак превантивно. Днес обаче имам едно кафяво зацапване. Много е малко като количество и не е постоянно. Да се притеснявам ли? Нормално ли е?

# 452
Отиди на лекар.

Не е сериозно да се търси мнение от форум при наличие на бременност и кървене/зацапване.  ✌

# 453
Здравейте ,
Термина ми е на 16 юли ! В 35 седмица съм .Пиша за първи път във форума . Искам да питам няколко неща , нямам представа къде мога да си задам въпросите. Надявам се  някоя дама  да е по-запозната .

1. Следя се от началото при д-р Честименова в МБАЛ Света София . Тя е млад лекар и специализира  АГ в момента . През цялото това следене аз си мислех ,че тя само ще следи бремеността ми и накрая ще мога да си избера някой опитен акушер-гинеколог .Вчера когато бях на тонове тя ме шокира  , гласейки се тя да извърши операцията . Аз бях толкова изненадана ,че не успях да кажа  "А" . Въпроса ми е  , има ли право специализант  да извърши  секцио ? След като  не е акушер-гинеколог ?  Според Вас това безопасно ли е ? Някоя от Вас била ли е израждана от специализант ?  Аз я харесвам изключително много като лекар , много е мила и отзивчива ,но липсата на опит много ме притеснява .

2. Най-вероятно ще си взема обменната карта , която тя не ми даде в 34 седмици ,както разбирам се дава тогава и трябва да си е в мен . 
Тя ли трябва да ми даде направлението за раждане ?  И за колко време важи ? Може ли още сега да се издаде ?

3. Какви са вашите мнения за доктор Мажена Панова ? Има ли бъдеща майка  която ще роди при нея ?

Ще съм много благодарна на всяко мнение . Ако не е трябвало да задам въпросите си тук  , се извинявам  . Насочете ме в кой  раздел на форума да ги поставя .

Благодаря Ви !

# 454
Това, че тя ти е следила бременността нищо не означава. "Следих" се при др. Х по здравна каса, заради болнични,  ходех на платени консултации при др. У, а секциото ми го прави трети лекар.

# 455
Не мисля, че специализант може да е оператор. Но не мислих, че може и да е наблюдаващ АГ ... избор на екип май има във всяка болница, просто си избери.

По-логично е да асистира на секцио, от колкото да го води, ако е специализант, но знае ли човек.

# 456
Така здравейте и от мене, може да прозвучи супер глупаво и не разбираемо за някои от вас, но напоследък имам известни притеснения (една на ръка, че скоро ще раждам) а и другите са относно външния вид отдолу, понеже съм с по-уголемени големи срамни устни, знам че ще има някоя която ще се изсмее на въпроса ми и такава, която ще каже, че в момент на болка и раждане, надали ще ме интересува точно как изглеждам, но аз съм си по-срамежлива личност по принцип и това допълнително ще ме притесни, как сте вие имате ли подобен проблем. 😐

# 457
Ами аз честно да кажа се припотявам всеки път като се събличам и докато легна за преглед, тъй че те разбирам.. и все пак си повтарям нали доктори,професионалисти, не съм им първа ни последна.. ще мислиш за здравето си на първо място, и на бебчето разбира се, и всичко е точно Simple Smile

# 458
Ами аз честно да кажа се припотявам всеки път като се събличам и докато легна за преглед, тъй че те разбирам.. и все пак си повтарям нали доктори,професионалисти, не съм им първа ни последна.. ще мислиш за здравето си на първо място, и на бебчето разбира се, и всичко е точно Simple Smile

Така е да права си, нооо сега като знам като отида да раждам колко доктори и акушери ще има около мен, още повече се притеснявам...

# 459
  • София
И аз съм много притеснителна, едва ли ще се отпусна някога, без значение, че ме гледа една и съща мацка, всеки път ми е некомфортно. Обаче не се притеснявай за раждането, все пак виджат на ден много пъти такива неща и едва ли ще ги изненадаш с нещо, което не са виждали Simple Smile все пак това им е работата, даже не мисля, че им прави впечатление...

# 460
Идвам за мение/съвет, че не знам и аз какво да правя...Почвам 28г.с., нещо ме боли кръста тия дни, а преди малко ми се стегна здраво корема. Не мога да преценя колко пъти, може би 2-3. Бях легнала да дремна с щерката, че е зор в тия жеги и се събудих, защото много ми се пишкаше и като се размърдаха в леглото , корема ми се стегна. Чудя се да ходя ли да ме види лекар...

П.с. Винаги съм се чудела на въпроси като моя, ама ето, че и аз питам. По принцип, аз бих посъветвала да се иде на лекар, ако някой се притеснява от нещо...Просто не знам дали не параноясвам 🙄

# 461
  • Варна
Идвам за мение/съвет, че не знам и аз какво да правя...Почвам 28г.с., нещо ме боли кръста тия дни, а преди малко ми се стегна здраво корема. Не мога да преценя колко пъти, може би 2-3. Бях легнала да дремна с щерката, че е зор в тия жеги и се събудих, защото много ми се пишкаше и като се размърдаха в леглото , корема ми се стегна. Чудя се да ходя ли да ме види лекар...

П.с. Винаги съм се чудела на въпроси като моя, ама ето, че и аз питам. По принцип, аз бих посъветвала да се иде на лекар, ако някой се притеснява от нещо...Просто не знам дали не параноясвам 🙄

След 26гс като ми се напълни мехура и корема ми става камък, но не болезнено. Както и завъртя ли се по гръб в леглото и опп се втърдява.
И мен в началото много ме плашеше и за това вече ставам редовно да пишкам почти винаги, както и като легна по гръб пипам корема и ако е твърд сменям позата.
Не знам дали за същите оплаквания става въпрос все пак всички сме различни.

# 462
Ами чух се с док, каза да вдигна дозата на Магнерича и да видим няколко дена как ще съм.
Miss_V, и на мен като ми се пишка много ми е напрегнат корема, така да се каже. Мерси, че се включи 🌸

# 463

Така е да права си, нооо сега като знам като отида да раждам колко доктори и акушери ще има около мен, още повече се притеснявам...

Ами, не, че искам да ви стряскам, но в деня на раждането, ако изберете да е нормално с болките от контракциите и т.н., едва ли ще ви е до това как изглеждате. Аз като раждах момичето, което ми следеше тоновете на всеки 2 часа беше много младичка, по-млада и от мен и едва ли е виждала много голи жени, но все пак не ми пукаше. А, да не говорим, че като влязох в родилната зала изобщо нищо друго не ме интересуваше само бебето да излезе вече от мен, а имаше даже и санитарка, която зяпаше раждането.. Grinning

# 464
И след едно нормално раждане рязко спира да ви пука по прегледи кой къде гледа 😂 Аз раждах в Майчин дом първия път и що народ се изреди да пипне разкритието ми 🤪 Важното е живи и здрави да се приберете вкъщи ❤

Общи условия

Активация на акаунт