Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 888
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
А другото ми въпросче е от две седмици ме боли един зъб ,ноо най загадъчното е че през деня не ме боли въобще ,ноо вечер легна ли си и почва една адска болка и като се изправя отминава и после като легна пак я има ... какво мога евентуално да пиина за отпускане на тази болка ?? 😋

Аз бих отишла на зъболекар вместо да си самоназначавам лечения и ходих, когато ме болеше ченето  Simple Smile

Като започнеш да усещаш движенията на бебето, няма да имаш съмнения. А кога ще се случи това - при всяка бременна е различно. Моето шоу започна от 22ра седмица и не е спирало оттогава Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 14:36 от icey

# 481
Нищо не трябва да те пробожда в 19та седмица, ако няма някакъв проблем. Как ги измисляте такива ...

# 482
  • гр.Божурище
Благодаря ви много !! 😋 просто ми е за пръв път ,а преди това имам един аборт по медицкнски причини ,но тогава проблема беше че се разболях от шарка иии явно от заради това изпадам в някакъв вид паника 🤪

# 483
  • София
Ах, така ви се радвам като нямате "симптоми".. благородно завиждам! Аз съм в същата седмица и ако нямам ще съм на седмото небе.. радвай се, че всичко е безпроблемно Simple Smile

# 484
  • София
Smiling Imp
Здравейте на всички за пръв път се включвам при вас бременна съм в 19с+5дни и имам две въпросчета към вас защото на мен ми е супер притеснено нищо ,че утре съм на контролен ама се пак на някоя до сега случвало ли ви е се да се чувстватв се едно не сте бременна ... нали като изключим че отпред стърчи коремчето пред вас. Нямам никакви усещания смисъл от време на време като пробождания около пъпа и нищо повече
моля споделете ако и вие сте имали такива моменти 😕😕😕
Здравей. Аз съм в 10г.с. и се чувствам по същия начин. Уморявам се лесно, главата ме боли през 3-4 дни от жегата, но иначе нищичко. Спокойно.До колкото разбрах, от момичетата тук, трябва да се радваш, докато нямаш симптоми, че като напреднеш, няма измъкване от симптомите. Smiley

# 485
Здравейте, видях 2-те черти преди няколко дена, но не мога да се зарадвам, защото взимах дълго време антибиотици (явно и по време на зачеването, не беше планирано) и сега ми е много притеснено/ защото и инфекцията, която лекувах беше сериозна. Ще ходя на лекар това е ясно и там ще говорим, но ми се иска, ако някоя от вас е имала подобен проблем да сподели как са се развили нещата. Ако има и най-малък риск не ми се мисли. Също така на първия преглед какво точно се прави? Какво трябва да питам? Моля и някой по-запознат от мен да ми каже в коя г.с се формират органите, чета,чета и нищо не разбирам. Много ми е объркано, благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 18:46 от Kaylinn

# 486
Нищо. Чакаш да стане време, ако има проблем с бебето да се види. То проблеми и без антибиотици могат да станат, божа работа, а повечето антибиотици не пречат в толкова ранна бременност. Пий си фолиевата и това е.

# 487
  • Варна
На толкова ранен етап и аз мисля, че важи принципът "всичко или нищо", изчакай си прегледите и толкова. Каква инфекция лекува, има ли връзка със забременяване, износване и т.н.?

# 488
Последно, може или не може ваксина против тетанус по време на бременност и има ли данни да причинява аутизъм? Благодаря!

# 489
  • Варна
Според листовката няма проблем да се прилага при бременни. Това за аутизма е несериозно, не съм чула да има реални доказателства която и да е ваксина да има връзка с аутизма, иначе конспирации колкото щеш.

# 490
Последно, може или не може ваксина против тетанус по време на бременност и има ли данни да причинява аутизъм? Благодаря!

Може.

# 491
Моля и някой по-запознат от мен да ми каже в коя г.с се формират органите, чета,чета и нищо не разбирам. Много ми е объркано, благодаря предварително.
Органогенеза се казва процесът на сформирането на тъкани, органи и системи. Продължава до към четвъртия месец от бременността и после само се доразвиват.

# 492

Може.
На мен тази година ми се пада реимунизация против тетанус. Личната ми каза, че преди са имунизирали всички бременни. Питах АГ дали може да се имунизирам и тя реагира много остро - "Е точно сега ли, изчакай да родиш". Не знам кое е по-правилно, в крайна сметка реших да се имунизирам по-нататък.

# 493
Питам, защото се порязах, по-скоро одрасках на домашен предмет, който преди време стоя за малко в мазето (което е доста чисто, няма мишки и разни гадости, нова кооперация сме, но пък не е като да го лъскаме с препарат всяка седмица), после го качихме горе и при качването аз го мих с препарат за чинии. Преди около час по невнимание се драснах на него, потече малко кръв (колкото след взимане на венозна кръв, да кажем), аз промих раната, но не мога да се свържа с АГ да питам.  

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 19:45 от Кафе с Канела

# 494
Кафенце, аз мисля и преди съм споменавала, та извинявам се ако се повтарям, но тук в Англия има една препоръчителна имунизация по време на бременност против определен тип кашлица, която всъщност е комбинирана за няколко неща, едното от които тетанус. Та от там са моите изводи, че проблеми няма.

Общи условия

Активация на акаунт