Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 709
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
В Редута има качествено строителство. Peace Много добри отзиви чувам за кооперациите на Билдинг Експрес.
http://buildingexpres90r.com/buildings/index
ако имате предвид тези, които строят в Редута, аз изобщо не им харесах сградите като търсихме преди време
Освен нещо рязко да са си подобрили качеството, знам ли. Може с годините и те да са вдигнали критериите
Едни еднотипни сгради с кръгъл хол, сбутано, най - сбутано. Ъглови едни, жълти,  В строеж като ги видиш и ти става лошо, без да съм експерт... Точно експрес билд - бързи строежи, като бързи закуски...  Confused
Само цената беше "горе - долу"... всичко друго беше компромис

# 586
  • София
Да, същите. Подробности не зная, така че е вероятно да сте права. Мненията са на познати, аз не се интересувам от района. По-висок клас са Инфинити, но те строят по-скоро в Гео Милев и община Оборище.

# 587
  • София, Bulgaria
А то и кои граждани имат желание и възможност да плащат? Ако общината тръгне да изпкупува частни терени за детски площадки и запуснати градинки, то ще се вдигнат местните данъци и такси. После ще ревем, че се вдигат. Угодия няма.

Права си угодия няма, представи си,  ако затварят/ мораториум/  някои квартали в Източни и Южни райони за строителство, познайте къде ще хвръкнат цените на имотите там.
Аз за себе си съм  приела, че живея в град и това е градска среда. Има достатъчно паркове, по-малки и по-големи, като искам зелено отивам в парка или се качвам в планината.
Ако съвсем ми писне от заобикалящият ме бетон ще си купя имот в кварталите по южна дъга: Симеоново, Драгалевци, Бояна ...или в село до София. Всичко друго са някакви мечти излезли филми и романи. Не, че в София няма такива местенца... хем МОЛ, кино и театър, хем метро и хем си в като в санаториум...излизаш от входа и чудни чисти градинки, птички чуруликат, мирише на люляк и липа...направо все едно си в парк, китни улици и т.н.  Но, колко са такива местенца ... на пръсти ще се изброят. Такава идилия е присъща на малките населени места, а не на големи градове.

Между другото има хора, които въобще не оценяват такива локации, като нещо кой знае, колко положително, дори напротив...

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 11:12 от tomeva

# 588
Да де, но виждали ли сте бунгалата/къщи в междублоковата градинка на 3 панела в Младост 3, зад единия панел в края на Малинов. От другата страна строежи и  висока стъклена сграда откъм Атанас Москов....

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 12:23 от Анонимен

# 589
  • София
Здравейте,  някой би ли ми разяснил, каква е масовата процедура при закупуване на имот на зелено. Възможно и редно ли е са искат цялата сума / на части изплатена/ преди акт 16? Как ще ми бъде гарантирано, че ще придобия имота, те реално ще са си взели парите предварително.

# 590
Освен това взимайки цялата сума ПРЕДИ акт 16 - какъв  е стимулът на строителя/инвеститора  да го придобие този акт? Той може да си вземе шапката и да се премести на нов строеж, където пак така предварително да си иска цялата сума.

# 591
Гледам House Hunters в София и брокерката им обяснява как могат да преградят стая от около 16 кв на две, за да си направят втора спалня.. Хахаха

# 592
  • София
Гледам House Hunters в София и брокерката им обяснява как могат да преградят стая от около 16 кв на две, за да си направят втора спалня.. Хахаха
ехааааххх, ама има ли епизод в София ?.... значи е реалисично..... звучи нормално за нашата действителност... ако са някои чужденци, например американци,  биха гледали така  Flushed

# 593
Това е втори епизод в София, който гледам. Хората бяха българин и украинка, идващи от САЩ. Да, момичето беше малко стреснато от малките размери на жилищата. Но пък и в двата епизода ми направи впечатление, че явно подценяват бг пазара, бюджетите им са доста ниски. Въпреки че предаването е снимано преди няколко години. Просто ми стана смешно, че и в това предаване чух дежурните брокерски "гениални" дизайнерски предложения..

# 594
Скрит текст:
А то и кои граждани имат желание и възможност да плащат? Ако общината тръгне да изпкупува частни терени за детски площадки и запуснати градинки, то ще се вдигнат местните данъци и такси. После ще ревем, че се вдигат. Угодия няма.
Права си угодия няма, представи си,  ако затварят/ мораториум/  някои квартали в Източни и Южни райони за строителство, познайте къде ще хвръкнат цените на имотите там.
Скрит текст:
Аз за себе си съм  приела, че живея в град и това е градска среда. Има достатъчно паркове, по-малки и по-големи, като искам зелено отивам в парка или се качвам в планината.
Ако съвсем ми писне от заобикалящият ме бетон ще си купя имот в кварталите по южна дъга: Симеоново, Драгалевци, Бояна ...или в село до София. Всичко друго са някакви мечти излезли филми и романи.
Не, че в София няма такива местенца... хем МОЛ, кино и театър, хем метро и хем си в като в санаториум...излизаш от входа и чудни чисти градинки, птички чуруликат, мирише на люляк и липа...направо все едно си в парк, китни улици и т.н.  Но, колко са такива местенца ... на пръсти ще се изброят. Такава идилия е присъща на малките населени места, а не на големи градове.

Между другото има хора, които въобще не оценяват такива локации, като нещо кой знае, колко положително, дори напротив...

Tomeva, абослютно е така, но това за едни е минус, но за други - плюс, зависи кой от коя страна е Wink  

Естествено, че има такива местенца, но това могат да го оценят само хора, които са го виждали и живели, и затова познават предимствата му, на другите трудно ще обясниш, че в центъра на града може да е и тихо, и зелено, и да пеят птички, и да мирише на липи и люляк Wink Цените на такива местенца отразяват това, но на незапознатите им изглеждат невероятни.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 12:41 от Анонимен

# 595
Спомням си го този епизод - те бяха с много претенции и предлагаха малко пари. Ама и брокерката - 8 кв - ще си имат баня и килер..

# 596
И аз съм гледала два епизода, вероятно същите, и наистина или не се бяха запознали предварително с възможностите, или съзнателно очакваха да получат повече за парите си.
Преди време тук някой беше пуснал пост на швед (май) блогър на свободна практика, който се възмущаваше от високите цени в широкия център - та може би всички, които вадят наема от джоба си (а не им го поема компанията) очакват много по-ниски цени.

# 597
Не чух колко им беше бюджета, ама единия апартамент дето беше 84 000 долара им беше скъп. В същото време мисля, че предаването е снимано по време на кризата, защото брокеркаъа каза, че никой не продавал, защото всички чакали цените да се вдигнат. Та си взимам думите назад, не знам дали преди време 60 000 - 70 000 долара е било нормална цена за двустаен... И то не в някакви луксозни сгради.

# 598
  • София
Да , може, 2012 - 2013 г. , може спокойно да е снимано тогава . Тогава купувахме и спокойно 60-70 хил долара може да е бил двустаен Thinking  .. пак зависи какъв, панелките бяха по - евтини. Новото строителство, малко  преди Акт 16 на прилично място ( без да е топ локация) беше горе - долу толкова.

# 599
Ох чакай, бъркам се с евро Laughing

Общи условия

Активация на акаунт