Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 805
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Те и на мен някои се опитаха да ми бъдат персонални брокери, ама ми предлагаха неща, които вече бях видяла и отхвърлила по различни причини самостоятелно. Тоест аз бях в час много преди тях. Една единствена се опитваше да ми предлага нещо на идеен проект, да ми урежда среща със строителна фирма, но парцелът не ми хареса, а и не бях навита да чакам тепърва да се започва, така че и там не стана.

# 526
Аз търся вече от 4 месеца. Пробвах се сама, сега съм с малка  агенция, но пак си гледам и аз. Минах през една от големите, хич не ми хареса договора им, но ми се обаждат с предложения. Досега три пъти ми предлагат нещо преди да е пусната обява, но публикуват до 2 дни след това. Нито едно не съответваше грам на изискванията ми, просто са в района, в който търся. Факт е, че СС и вече ползвано НС излизат основно апартаменти с недостатъци - първи и последен етаж, скосявания, високи етажи без асансьор или на булевард. Повечето съчетават даже 3 в 1 тия неща. Но аз не бързам, мога да си позволя и повече от година да търся и ще си чакам "моето".

# 527
Да, аз така се отказах от много добро предложение - огромна квадратура, на супер място, прекрасна гледка, обаче четвърти етаж без асансьор и без предидено място за такъв.

# 528
Да, аз така се отказах от много добро предложение - огромна квадратура, на супер място, прекрасна гледка, обаче четвърти етаж без асансьор и без предидено място за такъв.
Аз вече се отказах от два Sad. Търся жилището за родителите ми и е абсурд да взема 4-5 етаж без асансьор, а в квартала СС с асансьор почти няма. Първи не искам и остават само втори и евентуално трети етаж, ако е втори над гаражи.

# 529
Виж kmv-bg, имаха един на Стамболийски, но е СС

# 530
Аз търся в Оборище, Яворов, някои части на Гео Милев и Редута.  Точно СС, класически двустаен. Но не искам на булевард или натоварените Черковна и Гео Милев. Не бързам и предпочитам да чакам, отколкото да купувам с големи компромиси.

# 531
Искам да предупредя всички съфорумници излкючително да внимават при сключване на сделки с недвижимо имоти ОСОБЕНО в сгради без Акт 16, тъй като отново са изпълзяли мошениците.  Не се лъжете ако искат плащане със собствени средства срещу малка отстъпка от 20-20 евро на квадрат - тъй като може да изгорите жестоко.  Например Ка Строй груп, също свързани със фирмите пътно строителство Бигла (нищо общо с Бигла 3). Само с голяма част от плащането след актуване......

# 532
  • София
Здравейте,  предстои ми сключване на сделка за закупуване на ново строителство на зелено, сградата се строи, минавам покрай нея почти всеки ден и виждам, че се работи по нея. Платих капаро, сега вече ще подписвам предварителен договор.
Посъветваха ме да се консултирам с адвокат,  относно договора. Какво бихте ме посъветвали и какъв точно адвокат да потърся?  
П.С. Трябва да действам бързо,  защото ме чакат за подписването и не мога да протакам дълго.

# 533
Здравейте,
преди около година , родителите ми продадоха имато, парите за сметките на който им дърпаха от банковата сметка. Оказа се че в продължение на месеци след продажбата , от ВиК и Енерго продължават да и взимат пари , тъй като новите собственици не са си сменили паритдите. След като ги уведоми го направиха, но въпроса ми е има ли законов начин да ги накара да си платят задълженията ?

# 534
Според мен ВиК и Енерго трябва да ви върнат парите (подайте жалба към тях), защото те са видяли нотариалния акт на купувача, а на него пише от коя дата имотът вече не е ваш.

# 535
A те подали ли са информация, че вече не са собственици? ВиК и енергото се интересуват кой плаща. Партидата ми за ток се води на по-предишен собственик, който е напуснал преди повече от 10 години. Просто всеки нов започва да плаща от месеца на придобиване. Едва ли може да се изиска доставчиците на услуги да възстановяват суми, ако не им е съобщено за продажбата. Може да си търсите парите от новите собственици. Обяснете им, че при спор с нотариалния акт и платените фактури много лесно се доказва кой трябва да плаща.

# 536
Наистина ли ВиК и Енергото могат да видят , че имота има нови собственици? Не съм знаела. А нашите си търсят парите от новите ползватели на имота , за периода в който са им дърпали пари от сметката.Просто не съм убедена , че в съда могат да ги задължат . Нашите не са подали информация , че не са собственици, не е ли задължение на купувачите?

# 537
Здравейте, преди време дискутирахте справките, които могат да се правят в имотния регистър. На мен ми трябва справка за имотите на починало лице на територията на цялата страна. Доколкото разбрах, това става само с регистрация и получаване на уникален код и предплащане на услугите. Като таксите са 1 лв на справка. В заявлението за предоставяне на отдалечен достъп пише заплащане на държавна такса, която не ми е ясно колко е. Освен това пише и някакъв безплатен достъп на основание... това за някакви специални лица ли е? Прилагам снимка на заявлението, за да стане по-ясно.
Аз се регистирах он лайн, имам КНИК и сега като попълня това заявление какво следва, подавам го, плащам на място (каква сума ще платя?) и веднага ли мога да правя справки или се чака?

# 538
  • София
Наистина ли ВиК и Енергото могат да видят , че имота има нови собственици? Не съм знаела. А нашите си търсят парите от новите ползватели на имота , за периода в който са им дърпали пари от сметката.Просто не съм убедена , че в съда могат да ги задължат . Нашите не са подали информация , че не са собственици, не е ли задължение на купувачите?
На купувачите е задължение, разбира се. То, затова е хубаво да се направи проверка дали са я свършили тази работа. Ние ходихме със стария собственик да прехвърлим партидите. Освен дело да водят вашите, ако не върнат парите новите собственици.

# 539
Много пари ли са? Ако са много , ако не са-питайте ги, ако не ги върнат- ще АИ знаете занапред

Общи условия

Активация на акаунт