Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дрехи обикновено се носят по време на бременност?
Какви са признаците за предстоящо раждане?
Какви са симптомите и лечението на гъбични инфекции по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дрехи обикновено се носят по време на бременност?
-
Какви са признаците за предстоящо раждане?
Признаци на предстоящо раждане могат да включват контракции, болки в областта на кръста, гадене, умора и изтичане на води. Важно е да се консултирате с лекар, особено ако имате въпроси или притеснения относно тези признаци. Признаци за предстоящо раждане могат да бъдат усещането за тежест, честото хълцане, изтичането на коластра и необичайните дейности като почистване и преместване. Важно е да наблюдавате контракциите и да обръщате внимание на сигналите, които тялото ви изпраща.
-
Какви са симптомите и лечението на гъбични инфекции по време на бременност?
Симптомите на гъбични инфекции по време на бременност включват сърбеж, парене и дискомфорт. Може да опитате промивки с лайка и сода за хляб, но е важно да се консултирате с лекар за подходящo лечение и съвети за управление на състоянието. При симптоми на гъбични инфекции по време на бременност, като бял секрет и сърбеж, лекарят може да предпише лекарства като Gino-Daaktarin или Clion D 100. Вътрешните промивки с дамски душ със смрадлика, лайка и сода за хляб също могат да помогнат. Важно е да ограничите консумацията на сладки неща, които подпомагат развитието на гъбичките. Парченцето може да бъде от друга инфекция, съпътстваща гъбичките, но това може да се оправдае с промивки. В случай на липса на ефект от предписаното лечение е важно да се консултирате с вашия лекар.
-
Какви са преживяванията на майките с гъбични инфекции и какви са препоръчителните лечения?
-
Какви са препоръките за раждане и какви са личните преживявания на майките?
Голям кошмар си изживяла, много интересен разказ, важно е, че вече всичко е наред!
Сутринта като излизах до пазара, бях с чехли 5 см високи и така стъпих на криво, че щях да падна, но слава богу ми се размина. И сега леко кракът ме наболява. После като се прибрах вкъщи си ударих корема като минавах покрай един стол. Днес съвсем съм изплющяла. Май по-добре да си лежа и да си кротувам. Добре, че времето малко се разхлади, че тези жеги.....
за хубавата темичка!
. Днес ходихме на консултация и сме наддали 400 грама за 1 седмица
. В болницата нямаше противохепатитна ваксина та днес ни я сложиха и педито ме предупреди че била много болезнена и бебето щяло да пищи.
направо им скри топката ааааааа ми тъй де няма да се излагаме я. После снахата да каже че сме ревливи
. Отивам да видя бебо че нещо хълца и после ще ви разкажа за раждането
. Важното е че сега и двамата сте добре и се слушкате, много целувки по дупето и да сте живички и здравички
.Получавам освен много болезнини контракции и доста силни и гадни болки в областа на кръста(все едно пред менструални болки,но доста по силни)Даже днес за малко да бягам да повръщам-
дано приемате нови попълнения към вашия отбор
аз по принцип съм майска мама, но както се вижда бебчо не иска да излиза още
днес ходих на запис, но бебо се чувства много добре вътре и няма никакви симптоми да се ражда скоро
мажо ме чака в колата а аз съм включена на апарат. През това време раждаше едно друго момиче което явно много го болеше
или поне така изглеждаше отстрани. Стоя си аз омотана в колани и си се паникьосвам от това което виждам а тя неспира да пъшка
и пак ме прати на запис. В педродилна имаше 4 момичета тоест само аз липсвах. едното плачеше много горчиво от страх затова само не се плашете. вземам резултатра и пак при доктора ама тоновете вече не са добри
. Няма начин ще се предизвиква контракциите още са на 5 мин. извика ме в 19 ч пак да ида и ми даде хапче. вика вземи го когато искаш да родиш, вечерта или през деня
.Към 12.30 контракциите бяха през 3 мин пак звъня на доктора и получавам нареждане с чантата в болницата . Става татито аз се разплаквам от мъка по коремчето си и не си го давам тои ме целува вземаме чантата гасим лампата и тръгваме към болницата в 1 след полунощ.
. Пак си имаме хубава теми4ка, Пепитка мерсаж, и както и о4аквах о6те много нови бебенца.

Което ще рече,че вече имам налице всички фактори за започващо раждане.....Сега остава само да зачестят болките и ..бегом пак нататък....Е има и малко по-неприятни вести като например,че бебо е доста голям/три пъти го мери на УЗИто,че все над 4кг излизаше/,главата му е голяма,малко се е поомотал във пъпната връв и вероятността от секцио остава доста голяма...а и май ще трябва да се откажа от епидуралната...но нищо-в момента единственото което искам е да раждам и да приключвам с тоя етап...Така,че стискайте палци-ако ме няма тия дни...да знаете къде съм.А ако ви се помотам още малко има и резервен вариант-в петък в 8 ,гладна ,жадна и ме почват....