Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 305
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Всъщност текстът е доста по-ограничаващ от сегашния вариант.
Чл. 46. Приемане на ученици в І и/или в V клас над максимално определения в училищния план-прием брой места в паралелка се извършва с разрешение на началника на регионалното управление на образованието по мотивирано предложение на директора на училището в срок до началото на учебната година при спазване на разпоредбите на ДОС за финансиране на институциите и ДОС за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.

# 556
  • Върху лъчите на Слънцето.
Изрично се подава заявление за смяна на адреса на детето. Взема се такса 5 лв.
Да, но като видят, че майката си сменя адреса и директно й връчват заявление и за детето. Няма как да го оставят детето само на адреса, ако се следват правилата и служителят си върши работата.

Ха! не знаех, че се издават такива документи и за деца! Та те по принцип "следват" майката... Явно е нещо ново...

# 557
  • Sofia
Да, те следват майката, но си има отделен формуляр за всяко дете.

# 558
Изрично се подава заявление за смяна на адреса на детето. Взема се такса 5 лв.
Да, но като видят, че майката си сменя адреса и директно й връчват заявление и за детето. Няма как да го оставят детето само на адреса, ако се следват правилата и служителят си върши работата.

Ха! не знаех, че се издават такива документи и за деца! Та те по принцип "следват" майката... Явно е нещо ново...

Изобщо не следват майката. Ако майката си смени адреса, но не го направи за детето, то може и да остане на адрес, на който никой от семейството вече не живее Simple Smile
Освен това, за да се смени адреса трябва и подпис на бащата на място пред служителите в Есграон.

# 559
Тази година сме 2 в 1, с едното влизаме в градина, с другото в училище. Мненията Ви за 122 Оу,  21 Оу и 107 ОУ. Основно ме интересува къде са по-читави началните учителки. Мерси много дами!

# 560
Тази година сме 2 в 1, с едното влизаме в градина, с другото в училище. Мненията Ви за 122 Оу,  21 Оу и 107 ОУ. Основно ме интересува къде са по-читави началните учителки. Мерси много дами!
А би трябвало основно да ви интересува в чий район попадате по адресна регистрация - специално за 107 иначе нямате шанс.

# 561
  • София
Gato, не би трябвало да оставят детето на място където не са родителите му, въпреки че познавам такъв случай. Едното дете на статото място само - бебе по онова време.

Сменях адресна регистрация преди година, никой не иска подписа на бащата, никой не ме попита за него.

# 562
Здравейте,

Нова съм тук, но живо се интересувам от приема в 1 клас. Живот и здраве след 1-2 години ще кандидатства едното дете. Скоро ще навърши 5. Разгледах в кое училище се пада в зависимост от района и направо ми стана зле след кратко проучване. Това е едно от най-слабите училища в София по резултати от матурите. Опцията за частно училище е ясна (само дето след него има още едно дете с малка разлика и таксата по две става доста сериозна сума). Има 2 свестни училища, които са сигурно на 2 км разстояние, но се водят в друг район. Никакво значение ли няма близостта в този случай?

# 563
  • Sofia
Евентуално ако се стигне до 4-та група (прием на деца извън прилежащия район) - дават 5 точки ако детето е регистрирано в съседен прилежащ район. Но това означава, че след като са приели всички деца от района на училището, са останали свободни места

# 564
Здравейте,

Нова съм тук, но живо се интересувам от приема в 1 клас. Живот и здраве след 1-2 години ще кандидатства едното дете. Скоро ще навърши 5. Разгледах в кое училище се пада в зависимост от района и направо ми стана зле след кратко проучване. Това е едно от най-слабите училища в София по резултати от матурите. Опцията за частно училище е ясна (само дето след него има още едно дете с малка разлика и таксата по две става доста сериозна сума). Има 2 свестни училища, които са сигурно на 2 км разстояние, но се водят в друг район. Никакво значение ли няма близостта в този случай?
Подайте документи на няколко места. Все ще се закачите някъде, дори да не е на първо класиране. За кой регион на София става дума, ако не е тайна?

# 565
  • София
След 2 години не е ясно какви точно ще са критериите, да вметна. Май няма година без промени...

# 566
  • София
Да, променят. Но си мисля , че това повече ще е свързано с допълнителните критерии. Районирането и уседналостта силно подозирам, че няма да ги махнат.

# 567
  • София
Може и районирането да е различно.

# 568
Някой има ли идея кога ще започне приема, кога ще излязат класиранията и кога ще бъде самото записване

# 569
  • Sofia
Новата наредба още не е приета. Като я обявят, ще стане ясно какви са датите на новата кампания.

Общи условия

Активация на акаунт