Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 002
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Ето го и районирането. Поне за районите, които се интересувам  - мисля, че няма промяна. 73 СОУ отново е с огромен прилежащ район...

https://www.sofia.bg/web/guest/education-messages/-/asset_publis … p_p_col_count%3D1

# 661
Ето го и районирането. Поне за районите, които се интересувам  - мисля, че няма промяна. 73 СОУ отново е с огромен прилежащ район...

https://www.sofia.bg/web/guest/education-messages/-/asset_publis … p_p_col_count%3D1

Цял ден следя системата. Беше половинчато публикувана.
Благодаря много, че публикувахте линк.

# 662
  • София
Е значи чакаме обявавянето на местата. Правили ви впечатление, че по предварителните обявления е намален броя на паралелките? Аз следя три училища и в две от тях са с по една паралелка по-малко.

# 663
  • Куциндрел
От миналата година паралелките трябва да са по 4 броя с 22 деца или 88 деца общо.

# 664
Определено са намалели като брой паралелките. В училището на детето преди 2 години бяха 7, миналата година - 6, а сега са пет първи класа. Ама то и мина бейби бума на наборите 2006-2009г. Нормално е да намаляват.

# 665
  • София
Синът ни 2020/2021 ще е първи клас. ПГ остава в ДГ. Записвам се да следя с колко точки ще са класирани деца за избраните училища. Ако следващата година по това време не направят промени.
Пожелавам успех и прием в желаното училище!

# 666
  • София
Здравейте, относно документите за кандидатстване за първи клас-освен удостоверението за настоящ адрес, необходимо ли е и удостоверение за постоянен адрес от съответната община в случай, че са различни? Благодаря

# 667
Това, което ни съобщиха на родителската среща ( детето кара подготвителна в училище) ДА, защото са две различни неща. В случаите, в които постоянен адрес и настоящ съвпадат, надявам се администрацията да го вписва в едно удостоверение. Но в България нищо не се знае. Оказа се, че много майки, които са сменили през годините жилищата си, не знаеха и са пропуснали да регистрират децата в общината по нов адрес.

# 668
Някой разбра ли какви точки ще дават на групите ... от 1 до 4-та?

# 669
  • Sofia
Няма точки за групите. Само ако в определена група има повече деца от свободни места се гледат допълнителните критерии, които носят точки. Тези точки са еднакви и за 4-те групи.
https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3399028&b=0

# 670
Няма точки за групите. Само ако в определена група има повече деца от свободни места се гледат допълнителните критерии, които носят точки. Тези точки са еднакви и за 4-те групи.
https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3399028&b=0

Нещо не е измислено както трябва.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 12:30 от П@нди

# 671
  • София
гледам че има още училища без обявен прием, нали уж до 29-ти март трябваше да е обявен графика и паралелките

# 672
  • София
Да, това беше обявената дата. Някои още предишния ден бяха публикували подробна информация, други - късно следобед на 29-ти, явно трети се бавят...Но поне има време!

Аз да попитам - вече може ли да ходим да си вадим удостоверенията за адрес или е раничко? От всичко, което изчетох, стана ясно, че трябва да са извадени най-късно до 15.04, но откога?

И втори въпрос - на вас стана ли ви ясно искат ли го задължително и удостоверението за семейно положение или е само ако е отбелязан от допълнителните критерии?

# 673
  • София
Аз да попитам - вече може ли да ходим да си вадим удостоверенията за адрес или е раничко? От всичко, което изчетох, стана ясно, че трябва да са извадени най-късно до 15.04, но откога?

И къде точно го видяхте това? Аз смятам да го извадя в деня на подаване на документите, няма да си пускам няколко пъти отпуска заради това кандидатстване

# 674
  • София
И аз не мисля, че е разписано ясно за сроковете на валидност на удостоверенията за настоящ/постоянен адрес.
Аз лично никъде не видях да е упоменато от кога трябва да е.
Единствената логика да не се вади в същия ден е, ако искате да си спестите таксите за експресна поръчка в общината. Ако вадите 1 документ общо взето лесно може да се "преглътне", но тези с повечкото деца, които трябва да извадим за всяко съответното удостоверение - виждат ми се грешно хвърлени пари, така че ще отида по-рано да си пусна обикновена поръчка.

И втори въпрос - на вас стана ли ви ясно искат ли го задължително и удостоверението за семейно положение или е само ако е отбелязан от допълнителните критерии?
Според мен не е само за допълнителните критерии, а и за тези които попадат в група 8.1. и трябва да доказват, че имат брат/сестра в същото у-ще до 12 г.

Общи условия

Активация на акаунт