Всичко за косата Тема 4

• 67 972
  • 700
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,поръчах си 2-минутния реконструктор за коса,въпроса ми е как да го ползвам,колко пъти? Косата ми е силно увредена и разтягаща се като латсик.
Не е увредена, а преовлажнена. По това се познава - изтъняла и еластична- опъва се като ластик. Вземи си протеинови продукти. Ако харесваш къна ще ти подейства добре. Аз 1-2 пъти годишно си правя една безцветна къна в комбинация с касия -цветът почти не се променя, но косата става здрава и "тежка", някак си по-плътна.

# 91
Чаровна и ти много се каниш на промяна, но откакто пиша в темата си все тъмна и на черта. Stuck Out Tongue Winking Eye

Мис, на мен не ми харесва и с твоята гъста и тежка коса си го представям като калпак, но да покажеш ако решиш, може и да стане хубаво Simple Smile
Герганче,и с лалво и с русо омбре се правих .Подкъсявам косата и с дълга и с къса коса съм била от както е създадена темата Simple SmileСега съм леко ружаво оранжево Simple Smile

Русото омбре не го помня.  Не съм искала да те засегна нещо нали знаеш Heart Аз все си те свързвам с тъмно към умерено кафяво на черта с много блясък. Понякога идея по светло или по тъмно, понякога малко по къса или по дълга, но съвсем по малко, а си имала идеи за доста по драстични неща,това имах предвид.

Мен ме е подпукал зверски косопад, много е рехава и никаква. Даже още не съм я боядисала, а има вече един огромен бял корен.

# 92
Герганче,почвай добавки и не я тормози. Може маска с жълтък +рицин+ зехтин. На мен много ми помогна тази маска.
Аз пак съм в умуване за цвета-дали да направя светло обмбре карамел или да си връщам червения цвят(сама без фризьори).🤔

# 93
Здравейте, момичета, включвам се и аз в тази интересна тема, защото много обичам да променям косата си. За гримове хич ме няма, но за козметика за коса знам много Grinning
И тъй като родих за пръв път наскоро, не съм веща в тази област. През цялата бременност не се подстригвах и боядисвах. Косата ми беше стигнала дължина под средата на гърба и беше станал омбре ефект от червено (почти оранжево е станало 😄) и кестеняво (моя цвят). След раждането веднага я отрязах до раменете, защото хем беше нацъфтяла, хем беше станала суха и безжизнена. Остана ми само 2 пръста от омбрето и не мога да се гледам повече така. Посъживила се е сега, но въпроса ми е дали, ако се боядисам сега ще я увредя пак и пак ще стане безжизнена? Кърмя все още и не знам хормоните тук играят ли някаква роля също? Колебая се между два цвята - червено без изсветляване или черно, за да е по-щадящо?

# 94
Добре дошла при нас Мяу🌷
Все едно описваш мен. И моята коса беше така по време на бременността, остатъци от червено омбре, кестенво-оранжев тъп цвят, сухота, ужасия, беше станала много дълга почти до кръста и беше суха. Отрязах изгорялото малко преди да родя, но дължината си оставих. Боядисах се веднага след раждането в червената гама. Аз родих преди година и малко. От половин година съм червено-кестенява. Косата ми по време на бременността беше много хубава. След като отрязах и подхранвах се оправи от омбрето.  Сега е малко сухичка заради ежемесечно боядисване в червено, но е сравнително здрава пак, не мисля,че толкова ще ти се увреди.
Черното е по-щадящо. Червеното си изтощава повече. По мои наблюдения, но пък е много красив(но и капризен цвят).
Аз сега съм тъмно кестеняво с червен отенък, почти черно и мисля или да правя омбре или да си връщам червеното.
Щом си я освежила с подстрижка, смело боядисвай според мен. Каквото има е отрязано изтощеното.
За хормоните не знам-моята коса не се е променила кой знае колко, по-бързо се омазнява само, може би, защото е вързана нон стоп заради беба.
Ако избереш червено ще се налага често да боядисваш, всеки месец, защото цвета не е свеж и бързо се отмива, по-свътел е от естествения ти-и оттам косата се уврежда повече. Ако се направиш черна ще е по-лесно и поддържането и ще и по-щадящо за косата. И тъмното е хубаво. Ти ще си решиш. Това е моето мнение. Аз лично много съжалявам, че така ме потъмниха. И си искам червеното.

# 95
Здравейте! Имам половин бутилка био ябълков оцет с изтекъл срок. Дали е удачно да го ползвам за косата или по-добре не? Прочетх една рецепта за спрей за коса: ябълков оцет, дистилирана вода, масло от розмарин или лимон, та се зачудих дали мога да го използвам този оцет, който имам. Също се чудя дали може да заменя маслото с такова от лавандула или евкалипт, че това ми се намира в момента. Ще се радвам, ако някой може да даде акъл Simple Smile

# 96
Аз съм била всички видове червено Grinning знам, че е трудно да се поддържа, а да си призная искам си най-яркото възможно, че даже и оранжево ми харесва много, но за тях трябва изсветляване. Точно, затова клоня повече към черното. Все пак доста си скъсих косата и не искам след месец пак да я подстригвам и да остана съвсем без коса Grinning

# 97
Аз съм била всички видове червено Grinning знам, че е трудно да се поддържа, а да си призная искам си най-яркото възможно, че даже и оранжево ми харесва много, но за тях трябва изсветляване. Точно, затова клоня повече към черното. Все пак доста си скъсих косата и не искам след месец пак да я подстригвам и да остана съвсем без коса Grinning
Истинския ти цвят тъмен ли е? Оранжевото и на мен ми харесва. Но за мен ще е невъзможно без да се изсветли.
Защо не сложиш една 3ка,наситено тъмно кестеняво. Почти черно е.

# 98
Аз пак съм в умуване за цвета-дали да направя светло обмбре карамел или да си връщам червения цвят(сама без фризьори).🤔
На мен ми харесваш най-много със сегашния си цвят, но ако трябва да избирам от двете, бих се направила червена. Simple Smile
На мен ми се прииска да си скъся косата доста и най-вероятно ще го направя.
Дано не съжалявам. Забелязах, че при мен, когато дръпне малко на дължина, краищата изтъняват и не изглежда добре, а и по-трудно се справям с нея.
Преди няколко дни боядисах майка ми с L'oreal excellence, но пак останаха бели косми. ☹

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 15:00 от juj96

# 99
Мисля, че доста коси така. Достигнат ли опредилена дължина и изтънява косъма. Освен ако не е на черта косата и със средна дължина. Както е при Чаровна например. Така косата се запазва здрава и като се поддържа една дължина изглежда максимарно добре. Поне това са ми наблюденията.

# 100
Така си е. Лошото при мен е, че не ми е никак дълга. 😒 Е, в крайна сметка - по-добре къса и добре изглеждаща, отколкото дълга и приличаща на метла.

# 101
Здравейте момичета
Някоя ако знае как да сгъсти една много изтощена коса наистина моята е много изтощена не е никак гъста много е тънка прекалено тънка аз искам наистина много гъста коса
Ако някой знае шампоан или маска да каже

# 102
Герганче,почвай добавки и не я тормози. Може маска с жълтък +рицин+ зехтин. На мен много ми помогна тази маска.

Благодаря ти много Мис. Пих Мерц, сега ги смених с Герикапс.  Трябва обаче да си взема и шампоан и ампули. Утре имам час за фризьор да я боядисам и дооформим и се надявам да приключим а ш*баното рязане вече. 

# 103
Мис, не се харесвам с кестеняво, там е проблема. А черното ми харесва как ми стои. Странно, но факт Grinning моето кестеняво е тъмно горе и в краищата светло. Затова и много трудно докарвам хубаво и равномерно червено, което след две седмици избледнява.

# 104
Герганче,не си ме засегнала Simple Smile
Права си,че в близката ходина все се каня и все на черта стоя Simple SmileИ все се връщам към кестенявото.Затова и напосах и на Мис,че не вярвам ,че ще се подстриже.По себе си съдя Grinning.Все се каним с нея и все така си стоим Simple Smile
Ето утре съм на фризьор,мислех си да етажирам.И днес щракнах косата.Харесвам си се и не си представям косата ми на етажи .
.

Най много да направя нещо като бретон до брадичката .
За косопада по сериозни витамини(дюкре,фито и т.н) + ампули и лосион.

Общи условия

Активация на акаунт