Всичко за косата Тема 4

• 67 882
  • 700
  •   1
Отговори
# 645
Това и за го бях чувала, полезен си разбира се, моя е грешката в случая. Но след няколко измивания вече мога да кажа, че цветът не е моя- нито русо, нито пепеляво. Смотано кафяво.

# 646
  • Шотландия
Намазах се с Екселенс 7.1, въобще не съм очарована май. Не ми покри 100 процента белите коси, цветът ми е почти като на Герганчето, 7-мица, представете си....Засега няма уау, ще докладвам след 3-4 измивания
Бои с номера РАЗЛЛИЧНИ от една цифра 1-8 или цифра + 0, НЕ ПОКРИВАТ БЕЛИ КОСИ, пък било те професионални скъпи или евтини! 6.1, 7.1, 8.1, 6.3, 4.3 и всякакви други НЮАНСИ за да покрият бели коси се смесват с чисти цветове като 7,8,9,4,5 или 3.00, 4, 5.0 и тн. До някъде правят изключения ДВОЙНО пигментираните бои, на вече не малко марки бои които и основните и допълните нюанси са с подсилени пигменти и в повечето случаи се справят добре с побеляването.
Какво значи "двойно пигментирани бои"? Боядисвам се с Colour Touch на Wella, опитвала съм различни цветове, в момента смесвам два, за да получа кестеняво с червеникав оттенък. И двата цвята са с двойни цифри, но въпреки това покриват белите ми коси идеално и въпреки  че боята е безамонячна, дори като изсветлее, белите косми не стават бели, а най-много да изсветлеят лекичко повече от другите, но нямат вид на бели.

От известно време наблюдавам една промяна в косата ми. Веднага след измиване, на следващия ден е мека. След ден-два надолу по краищата става твърда на пипане и една такава остра, а в корените ми по принцип се омазнява. От какво се "втвърдява" така, възможно ли е да е от шампоан? Сменила съм 2-3 шампоана и с всички така се получава.
Възможно е косата да се дехидратира, затова да изглежда така.  Това е една от причините, поради които някои дерматолози съветват дехидратиращата се коса да се мие по-често, а не по-рядко.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 09:37 от *Мила*

# 647
Косата ми е ужасна.
Заради къната в био боята е с ужасен цвят в момента.
Боядисаха ме в по топъл цвят и като започна да се отмива цвета къната + топлите отенъци от боята ...
Ужас .
Не ми харесва.

# 648
И моята за пореден път е абсолютен ръждак, но няма да я боядисвам сега. И е суха, суха...сламище. Постоянно я нося вързана на лайно горе, не мога да я понасям просто.

# 649
Защо се окепазвате с къни,супермаркет-ски бои и тем подобни боклуци.
После "Ох!",еми... Grinning
Дай по-голяма сума при професионалист,ползвай хубави продукти за предпазване на цвета и грижа за косата и не трябва да го мислиш.
Мое мнение Simple Smile

# 650
И моята за пореден път е абсолютен ръждак, но няма да я боядисвам сега. И е суха, суха...сламище. Постоянно я нося вързана на лайно горе, не мога да я понасям просто.
Жана и аз така ще ги оправям после след морето.
PELLI ,нито знаеш ,но пишеш веднага и критикуваш.
Като не четеш темата редовно и не знаеш с какво кога сме се правили преди да напишеш нещо вземи прочети малко.

# 651
Не е нужно да чета,виждам ви снимките Simple Smile
Изразих мнение,съпроводено със загриженост,не критикувам,даже ме е яд,че така си съсипвате косите,но нали вече казах-така го виждам аз Simple Smile
Страшно е просто...
А вече все по-често ми става и обидно,когато се налага да имам някакъв контакт с жена с изгорена или съсипана коса от "илюзиите в кутии" Simple Smile
Както и да е Grinning

# 652
На мен лично си ми полезен, много даже.
Малко тия главни букви ми бодат очите, ама ти прощавам Grinning
Извинявам се за главните букви, но подчертах част от изказа така, няма да се повтори, ще опитам извесно време тук да отговоря адекватно и без никакви комерсиални и рекламни идеи на всички въпроси Simple Smile или почри всички вечер след бачкане и абсолютно анонимно.

# 653
Ти пък, ще се извиняваш. Няма нужда, аз се пошегувах Wink

# 654
Това и за го бях чувала, полезен си разбира се, моя е грешката в случая. Но след няколко измивания вече мога да кажа, че цветът не е моя- нито русо, нито пепеляво. Смотано кафяво.
Към всяка боя можете да добавите студено лилав коректор или боя, цвета винаги ще е по добър. Ако боята която ползвате е по светла от 7 нагоре до 10 например слагате по 2-3 см от лилавото или казано по ясно една тубичка за 10 и повече бои, ако боята е по тъмна 3 4 5 6 може и по повече от лилавия коректор или боя. Гледайте лилавото на каталог да бъде по студено да не червенее изобщо. Всичко това е в случай че не желаете топли тонове а по студени пепеливи и перлени.

# 655
PELLI,няма да мога да спя от мисли за теб.
Цялата настръхвам при мисълта за ужаса  който изпитваш да общуваш с такива жени.
МноУ ясно ,че ще ти е обидно да контактуваш с тях.Ужас ...
Ако бях на твое място нямаше да излизам от нас за да не ми се налага да гледам такива кошмарни гледки и интернета щях да спра щото разбираш ли и там е пълно с такива.
Най -важното в случая е ,че ти знаеш къде да ходиш и не си със съсипана коса.
Благодарм ти от сърце за загрижеността и ще си вземем поука.
Само при професионалисти ще ходим и няма да си взимаме дрогерийни "вълшебни- измислени кутийки".

Rokky7,ще се радваме да пишеш и ще си ни много полезен.
Интересно ми е да попитам какви цветове трябва да се смесят за получаването на този хубав и чист кафяв цвят без отенъци
като на снимката.

# 656
Има  доста зелени коректори (приличат на бои) ако измиете с малко зелен коректор 1-2 см + малко 5 ца основен цвят (от най евтините не ви трябват скъпи бои за такъв мат и процедури) добавяте малко оксидант малко шампоан и измивате косата за 5 мин ще промените и матирате цвета. Възстановявате с балсам или маска като добавяте в нея арган висок клас демек скъп за 3 - 5 мин и вероятно ще сте сте доволни.

Чаровничка, снимката е по скоро на очила и красиво младежко лице но цвета е 4 - 5 с добавен виолетов коректор.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 13:00 от bubanka

# 657
ако измиете с малко зелен коректор 1-2 см + малко 5 ца основен цвят
1-2 см от корена ли, може ли малко по-конкретно?
Благодаря.

аз се забавлявам с вас и вашите снимки и имам достатъчно добри нерви да изтърпя вмирисаната сварена коса на някаква кокошка,някъде... Grinning
Няма нужда от такъв груб тон принципно.
Аз разбрах шегата в първият ти пост, но този ми идва малко в повече вече.

# 658
Rokky77, на мен лично ми е много полезно инфото. Благодаря! И понеже явно ги разбираш нещата, да си питам. Има ли "чалъм" да се боядисам и да ме хване боята след обезцветяване с прахчето на Лореал? Това беше зимата и от тогава няма боя, която да хване, че и да държи. В събота сложих шампоан оцветител с тонери разни и виждам, че е хванало само горе, където е моята си коса. А дори и там след първото - второто миене ще падне. Това се случва и с боя. И с Фарком се боядисвах, за която бях чела, че е много агресивна. Е, и с нея толкоз хвана.
Чалъма е да се възстанови до някъде косата с маски (балсами) добавени в тях арган висок клас, олио от женшен и кокосово масло, това е една много добра маска и преди шампоан и след шампоан когато я направите по лека (за след шампоана... След като се възтанови след 1 2 маски но повтарям с висок клас продукти тук брандове няма да цитирам,може да се направят 2 боядисвания с добра безамонячна боя едно след друго между боите се измива само с вода подсушавате и слагате 2 рата боя за по 40 мин. Косата ще е с доста гланц цветовете зависят от корена и по светлия цвят накрая, обикновенно се избира цвят по близък до корена. За конкрени номера бои снимка! На косата не на очила или фейс Simple Smile Simple Smile

# 659
Как да предотвратя изслетляване на кичури от слънцето, косата ми е светло кафява не я боядисвам?

Общи условия

Активация на акаунт