Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 475
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, Lucky, аз още не съм пускала цитонамазка, а съм 14 г.с. Надявам се да не съм закъсняла. За мен тази брошура е ориентировъчна, тъй като аз не се осигурявам в България и нямам право на ЖК. Европейската ми здравна карта свърши работа само за престоя ми в болница, което пак е нещо. Ходя си на частно и си плащам всичко. Исках да знам кое колко често, за да напомня на моята лекарка утре като се видим да пуснем нужните изследвания.

# 451
Chochita4, не можеш да си вземеш сама секрет. Взима се в специални епруветки и това трябва да го направи гинекологът ти. Просто си поискай следващият път, когато си на преглед. Тя става много бързо -за ден, два.
А аз да попитам колко често си пускате микробиология? На мен ми взимаха преди около 25 дни. Всеки месец ли се изследвате? И ПКК, биохимия и урина колко често? 😊

Аз я имам тази епруветка, купих я от една лаборатория, така че контейнера не е проблем. Просто незнам дали бих могла да взема секрет правилно

# 452
  • София
Според мен и да успееш да си вземеш сама пробата няма да е коректна и ще се чудиш верен ли е резултатът или не.

# 453
  • София
Здравейте, момичета!
Гледам, че обсъждате микробиологията - на мен гинеколога ми направи всички изследвания още при записването за ЖК, мисля в 6 или 7-ма седмица беше. Оказа се, че въпреки липсата на симптоми имам някакви бактерии и се наложи лечение с антибиотик. След това пусна повторна микробиология, която вече беше чиста.
След БХС, по  препоръка на доктора правих Пренатест, тъй като възрастовия ми риск беше леко завишен. За щастие всичко е наред! Разбрахме и пола най-накрая - ще си имаме отново момченце!
Във връзка с покупките за бебчо - планирам към 7-ми месец да си направя списък и да започна да купувам. Имаме доста неща останали от сина ми - легълце, шезлонг, столче за хранене и др., така че няма да е много голямо пазаруването.
В момента съм с гнойна ангина и се наложи отново да пия антибиотик, надявам се да не окаже влияние на бебчо. Просто нямах избор, по-важно е да се овладее инфекцията според доктора.

# 454
Няма проблем антибиотика, аз съм пила няколко пъти с предната бременност. Неприятно е, но няма как и наистина не пречи на бебето.

# 455
Ох с тоя секс ужас направо... вчера ми се правеше, обаче и корема ме болеше все едно всеки момент ще ми дойде и ме достраша. Въпреки това явно от самата мисъл до вечерта ме болеше повече и понеже и аз не мога да разбера болка от разтягане на матката ли е или контракция, помолих мъжа ми да ми опипа корема ниско долу, каза че било твърдо. После пих 2 но шпа и след известно време каза уж че се е поотпуснало, значи е било контракция. Не мога да ги разбера наистина ми е много трудно кога е контракция , кога е просто болка или неразположение. Аз съм тренирала плуване и си ми е твърд корема попринцип, а и съм сравнително слаба още - започнах 51,5, сега съм 54 и направо не знам. Иначе микробиология до момента съм пускала 3 пъти - първия път имах бактерия, която лекувах с глобули, втория път имах друга бактерия,която не беше опасна за бебето и не я лекувах, третия път имах просто повече лактобацили с различна форма, което попринцип се лекува, но моята гинеколожка каза че няма да го лекуваме сега. Но аз съм предразположена към такива бактерии и държа да си пускам често. Цитонамазка ми взе в 6 г.с. мисля. Дала съм вече и кръв и урина и кръвна група в началото, а сега другата седмица ще ходя пак за кръв, урина , спин и васерман. Спина го забавихме нарочно че важало вече 6 месеца изследването и да може да е валидно за болницата ,когато лежа.

# 456
При контракция се стяга матката. Наистина усещаш стягане посредата. При газове няма да го усещаш посредата, плюс това ако е от газове, значи си го изпитвала и преди и би трябвало да го познаеш. Мен контракциите не ме болят, при някои жени има и болка явно. Аз най-ясно усещам контракциите, когато легна изпъната на леглото, тогава усещам мускула вътре. То не се движи и не те боде така ще знаеш, че не е бебето. Моя корем дори докторите не го усещат да се втвърдява отвън, не съм с плосък корем, но не съм и много много пълна - 153 и 54кг. Не мога по друг начин да го обясня.

Аз да се похваля, тече ми коластра и от двете гърди. Малко ми е мокро, но се забавлявам (нали нямам какво да правя вкъщи и се радвам и на най-малкото нещо, поне знам, че е нормално Grinning )

# 457
И на мен вчера ми потече малко от едната гърда ... първо ме заболяха и настръхнаха, а после гледам малко мокро на тениската ..

# 458
  • София
Ехааа коластра! Мислех, че чак преди раждането се появява, но явно бъркам Simple Smile

Аз влязох да ви напиша, че в Айко има -20% на бебешки и детски стоки до края на седмицата. Ние вече бяхме избрали креватче, което се предлага и от тях и май ще го купим.

# 459
  • Варна
Момичета, за контракциите, ако не са болезнени, не се притеснявайте толкова. Аз с предната бременост от 3-ти месец бях непрекъснато с контракции. Според доктора, това си беше нормално, заради по-бързото разширяване на матката (бебетата бяха 2). Родих си съвсем навреме, планово в 9-ти месец.
Ася, по повод на покупките за близнаци - има някой неща, които можете да си спестите първоначално. Бебетета могат известно време да спят в една преносима кошара, вече като има стане тясно да търсите и друг вариант. Не е никакъв проблем, а и те са свикнали да са заедно Simple Smile

# 460
Jenito Добре, но какво имаш предвид под "непрекъснато", всеки ден по 1/2, по 10/15, или няколко пъти на седмица? Mask

# 461
  • Варна
Контракции усещах всекидневно, без значение дали съм легнала, на разходка... - усещах втърдяване на корема, което беше неколкократно през деня и доста продължително. Единия от лекарите ми изписа Магнерич, но нещо не се спогодихме с него и го спрях, така че освен но-шпа от време на време, друго не съм приемала.

# 462
  • София
А следяха ли ти шийката? Какво ти обясниха за контракциите? Като гледам и тук докторите не са се притеснили особено от контракциите, ама знам че може да доведат до скъсяване на шийката? И ми беше доста притиснено, от днес съм на 2 ампули папаверин сутрин и вечер, 3х 2 магнерот и продължавам но шпа и Диаспорала и най-накрая имам по няколко часа без контракции..

# 463
  • На север
С мен май нещо не е ок... Бях писала, че се задъхвам от всичко, но днес разхождах кучо за 10 Мин и има баир на връщане и едвам го качих и се завляках на дивана с изплезен език. Много се измарям от всичко. Освен това на моменти и се задъхвам. Майка ми имаше анемия и се сетих за нея. Последният път желязото ми беше под границата, но лекарят каза да не взимам нищо още. Не знам защо така реши. Чудя се сега какво да правя и дали да не си купя витамини. Според вас това от бременноста ли е? ММ вика било нормално понеже бебето ме изцеждало.
Аника, аз нищо не броя. Плодове рядко ям и по малко в малка купичка. Киноа, овесени ядки, елда и подобни също не ям. От въглехидратите съм си позволявала само едни кракери с много фибри, които имат 10гр въглехидрати. Леща ми е ок. Боб не толкова. Шоколад ям черен със стевия и по малко. Купувам си сладолед без захар и е ок. На мен ми гледат глюкозата след 2 часа да е под 6,5. Имала съм 1,2 пъти да я вдигна и единият беше от 15тина череши, а другият ядах много сладолед без захар но с плодове. Иначе на гладно съм била и 3 и нещо и 5 и нещо. Зависи дали съм под стрес. Аз гледам много кето рецепти. Имам заместител на захарта, който е ок но не знам на български как му е името и бадемово брашно. Със сензор си гледам захарта 24 часа. Не знаех че тиквичките не са ок... Аз доста ги ям и съм ок от тях. Ядки ям и аз всеки ден като снакс като наблягам на бадеми че ги обичам. Само сурови и аз.

# 464
Момичета днес ми излези микробиологията и излези, че имам бактерия s.agalactiae четах много страшни неща за нея,  а моят лекар е отпуска. Имате ли някакви познния за нея ? Sleepy

Общи условия

Активация на акаунт